RecycledCarrey RecycledCarrey diskuze

☰ menu

Knihy o cestování dimenzemi, časem, portály

Ahoj,
mohli byste mi doporučit nějaké sci-fi knihy týkající se jednoho z těchto témat? Hledám knihy, které jsou na tyto témata opravdu zaměřená, ne že se to tam prostě jen tak stane a kniha pak vypráví o něčem jiném, ale přímo knihy, které se zaměřují na to, jak to vlastně funguje, i když pořád hledám beletrii, ne naučné knihy.

Díky!

25.02.2017


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Ahoj. Vzpomněla jsem si, že jsem jako menší četla jednu knihu a chtěla bych si ji přečíst znovu. Moc si z ní nepamatuji, ale třeba někoho napadne, co to je, takže:
Bylo to o nějaké dívce. Byla to detektivka, ale spíš taková pro mládež. Té dívce se nějak ztratila máma a ona se ji snažila najít. Objevila nějaký vzkaz (nebo něco podobného) schovaný u matky v pokoji. Myslím v rámu zrcadla nebo v garnýži. A pak odjela do nějakého města ji hledat. Psaly si vzkazy přes noviny. A myslím, že tam bylo i něco se Sherlockem Holmesem, ale za to neručím, možná se mi něco plete. A myslím, že někde pracovala - možná v kuchyni - aby si přivydělávala. Mělo to víc dílů myslím, asi duologie nebo trilogie. Moc vážně nevím, četla jsem to tak zhruba před 4,5 lety.

Vím, že moc nevím, ale doufám, že někoho napadne, co by to mohlo být, díky moc :) I kdyby něco nesedělo a vás něco napadlo, prosím napište, přece jenom je to dlouhá doba a může se mi tak plést něco jiného :)

20.10.2014