Petriii Petriii komentáře u knih

☰ menu

Odstíny náhody Odstíny náhody Jenny Naomi (p)

Tak tohle moc nešlo. Spisovatelka má ještě co dohánět. Hodně věcí mi nedávalo smysl, trvalo mi,než jsem se začetla. Ta zbytečně věčná slušná mluva, přeskakování z jednoho pohledu do druhého... Nevím, miluju romantiku s LGBT tématikou, ale tohle bylo vážně těžké dočíst. Vůbec jsem tu knihu nachápala.

18.06.2023 2 z 5


neexistence neexistence Eva Pospíšilová

Holky to zase dokázaly. Zase mě protáhly příběhem, smutným,plným vášně a lásky. Ale také bolestí, zničením sebe sama a lidí okolo. A "vyflusly" mě na konci, vyčerpanou, ale tak šťastnou! Byla jsem šťastná, že jsem mohla tu knihu číst, prožívat radosti i strasti obou kluků, jejich úsek života a hlavně... Jejich myšlenky. Neexistovala jsem v knize s nimi a neexistovala jsem i chvíli po. Kenneth i Elias byli každý jiný, každý měl jiné touhy a cíle, každý z nich mě rozbrečel a naštval. Ale dohromady? Dohromady byli dokonalí a ta toxická láska byla cítit z každého jejich slova, vzdechu, slzy.
Určitě knihu nedoporučuji všem. Bylo to hodně drsné, spousta lidí to nemusí zvládnout číst. Ale ti, co jsou otevření a chtějí něco prožít až na dřeň, tak směle do toho, budete nadšeni!
Za mě nejlepší kniha roku!

20.12.2022 5 z 5


Pokud se ještě setkáme Pokud se ještě setkáme L. J. Shen

Číst tuhle knihu mě vážně bolelo. Od začátku do konce jsem měla svíravý pocit v žaludku, byla jsem nešťastná, rozpolcená... Bylo těžké příběh nějak uchopit a dát mu šanci. Ale prostě, budu se opakovat. Shen miluju, její styl miluju a i když to bylo trošku jiné, pořád tam byly ty prvky, kvůli kterým jsem si spisovatelku a její knihy zamilovala. Bolest a toxicitu lásky hlavních hrdinů. Ne, opravdu to není pro každého, ale pro ty, kteří chtějí číst romantiku, i když ne tu sladkou ze kterých vás bolí zuby, tak ano, pro ty ano.

18.12.2022 5 z 5


Odkaz Odkaz Elle Kennedy

Bylo to TAK krásný, zase se ke všem mým oblíbencům vrátit zpět a vidět, jak se jim žije. Tahle série je moje úplně nejoblíbenější, miluju všechny knihy a za Odkaz jsem strašně moc ráda!

02.11.2022 5 z 5


Fake Fake Kylie Scott

Když jsem četla anotaci, čekala jsem obyčejnou klasiku,co jsme četli už tolikrát. Ale musím uznat že tahle kniha mě mile překvapila. Příběh se rozjel během prvních stránek, hned jsme hupsli do hraného vztahu, žádné omáčky kolem. Norah byla skvělá hlavní hrdinka, strašně mi sedla. Byla sympatická, vtipná a hlavně ne úplně blbá a naivní. Uměla skvěle držet krok s Patrickem, který taky nebyl vůbec takový, jakého jsem čekala. Opravdu jsem knihu dočítala naprosto spokojená, že mě po dlouhé době zase jednou nějaký příběh dokázal překvapit a uspokojit :)

08.10.2022 4 z 5


Haka za lilii Haka za lilii M. K. Hardy

Hardy je skvělá spisovatelka,musím říct že pro mě jedna z mála těch lepších českých spisovatelek, které to vážně umí. Všechny její knihy se mi líbily a Haka za lilii je prostě další v pořadí. Bylo to neuvěřitelně čtivé, uvěřitelné, až závistivé. Kdo by nechtěl každý den vídat tolik urostlých chlapů :) Vážně se to četlo samo. Jen mě zklamal ten konec. Tohle u spousty knih nechápu. Dlouhé příběhy, krásně psané, s nějakou napjatou zápletkou ke konci a najednou bác, za jednu kapitolu je hotovo. Vždyť to přece není problém 2,3 kapitoly přidat a ukončit to tak, jak si celá kniha zaslouží. Bylo by to krásných 5 hvězd, ale takhle jednu prostě musím strhnout, vážně mě ten konec naštval.

20.09.2022 4 z 5


Malvína Malvína Anna Szafrańska

(SPOILER) Tak tuhle knížku jsem četla nadvakrát, potřebovala jsem trošku odstup a doufala jsem že napodruhé mě to zaujme víc.Ale moc to nepomohlo. Jako jo, bylo to čtivé, dobře napsané a mělo to nápad.
Ale některé pasáže byly taaak strašně zdlouhavé, myšlenky se často opakovaly a u Malvíny jsem nijaký posun v charakteru teda neviděla, chovala se stále jako puberťačka.
A bože,ten konec... TEN KONEC! To bylo jako co? Pořád mi v hlavě běží jen proč? Otec se k nim choval jako hovado a ona ho stále poslouchala a podřizovala se. Byl to problém v jejich věku se vzepřít? A pak,po tom všem jak dlouho s Arekem hledali cestu k sobě a budovali nějaký vztah, tak to spisovatelka takhle ukončí,dá je od sebe a na třech stránkách jim následně udělá nějaký rádoby romantický konec? Bohužel,tímhle mě tak naštvala, že víc jak tři hvězdy prostě dat nemůžu...

14.09.2022 3 z 5


Drahá Ava Drahá Ava Ilsa Madden-Mills

Konečně nějaká kniha ukončila moji nudu při čtení. Poslední dobou mě čtení některých knih vážně nebavilo, ale tohle.... Tohle mě bavilo strašně moc!!!
Hlavní hrdinové,ale i vedlejší postavy, mi padli do noty. Ti hodní, protože to byli vážně zlatíčka. Ale i ty zlý jsem si moc oblíbila, protože to byli vážně s*áči :D Ava byla neuvěřitelně silná hlavní hrdinka. Co si ta chuděra musela za svůj krátký život prožít... Ilsa jí to dala pěkně sežrat. Takže vřele knihu doporučuji,čtení si užijete ;)

31.07.2022 5 z 5


Bez zábran Bez zábran T. L. Swan

Tak já se asi do té skupiny, co si myslí že je to nejlepší díl, neřadím. Určitě to bylo čtivé, velmi zábavné, romantické. Všechny její knihy jsou takové... Ale prostě mě to sem tam nudilo no. Druhý díl mě bavil víc. Ale rozhodně je to jedna z těch hodně dobrých sérií,těším se na Christophera!

28.07.2022 4 z 5


Alex, léto a já Alex, léto a já Emily Henry

Knížka špatná nebyla,bylo to psané dobře a čtivě. Ale nebyla tam ani jediná část,která by mě pohltila a já nemohla přestat číst. Prostě taková zlatá střední cesta. Pěkný příběh, který se mile čte, ale není u toho žádné haló. A klidně bych to brala tak o 100 stránek kratší.

07.06.2022 3 z 5


Král Král Devney Perry

Skvělá kniha o motorkářském gangu. Je to zase změna v romantice,ale skvělá změna. Nenudila jsem se ani chvilku. Bylo tam napětí, citelná chemie mezi hlavními hrdiny,trošku toho detektivního pátrání. Erotiky tam bylo vlastně celkem málo, což mi do tohoto příběhu hodně sedlo. Bryce se mi strašně líbila, žádná ukňouraná pipina, ale ženská která si šla za svým, byla tvrdá a báječně ke Kingovi pasovala. Tohle se spisovatelce velmi povedlo a moc těším se na další díl!

03.05.2022 4 z 5


Cesta za štěstím Cesta za štěstím Jenn Bennett

Knihy od Jenn jsou zárukou dobrého čtení, ona prostě umí psát. Takže i když tahle kniha není na takové úrovni, jako předchozí dvě, tak si i tak zaslouží dobré hodnocení. Moc se mi líbilo prostředí,městečko, kde se příběh odehrával, byla to krásná změna. Někomu se tu v komentářích nelíbilo focení cedulí. Tak za mě to je právě velké plus! Ještě jsem se s tím nesetkala a musím říct, že je to velmi originálni nápad. Josie mi k srdci také extra nepřirostla, ale ani mě moc nevytáčela, což je další plus (mám často problémy s hlavními hrdinkami, většinou to jsou hrozné slepice :D ). Lucky byl hroznej sympaťák, jeho postava mě dost strhla. Motorka,zlej kukuč, černé oblečení... Mňam! :D
Takže i když byla Cesta za štěstím slabší, tak díky těmto plusům, ke kterým musím přičíst opět nádhernou obálku knihy, si těch 5 hvězdiček zaslouží. Já se nenudila ;)

23.04.2022 5 z 5


Už žádné předstírání Už žádné předstírání Vi Keeland

Tak tahle kniha mě bohužel zklamala. Chemii mezi hlavními postavami jsem tam necítila a na svůj věk byli oba nějak mimo a nerozhodní. Konec mi s těmi konverzacemi přišel jak z Harlequinek... Buď mají holky knihu od knihy horší nápady a styl, nebo jsem se jich už přejedla.

20.03.2022 3 z 5


Zlomená láska Zlomená láska Tess M. Puffrová

(SPOILER) Moc nechápu tak vysoké hodnocení téhle knihy. Někdo tu psal, že si spisovatelka vzala k srdci chyby z prvního dílu, ale přijde mi, že zde byly stále. To že byla hlavní hrdinka naivní už víme. Doufala že aspoň trochu dospěje, ale ne. Netuším čím vlastně přemýšlela. Ví, že má jít do naprostého pajzlu na hroznou kapelu a obleče se na to jak patnáctiletá nanynka... A ještě si tam pípá pod nos, těm největším feťákům, že má ráda Taylor Swift. Občas jsem si fakt bouchla hlavou o stůl.
Maddox to o moc nevylepšil. Říkal tam, jak bezhlavě Annu miluje,ale vyžíval se v tom, když ho ostatní holky obletovaly. Mrzelo ho, jak se k ní chová a vzápětí udělal něco,co jí ještě víc ublížilo a pak se sám urazil. Po všem co zažili stále nebyli schopni spolu komunikovat... Jen díky otevřenému konci si přečtu (snad) poslední díl. Ale tohle teda vážně spisovatelce moc nevyšlo.

10.03.2022 2 z 5


Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

Hrozně dlouho jsem přečtení téhle knížky oddalovala. Anotace mě moc nezaujala, tak jsem si dávala na čas. A ten konečně přišel! A jsem hrozně nadšená. Nevěděla jsem do čeho jdu a byla jsem velmi mile překvapená, kde a jak se příběh odvíjel. Hlavní hrdinka byla neuvěřitelně střelená, díky jejím ukvapeným rozhodnutím se jí smůla lepila na paty. Ale ještě že ji chránil naprosto úžasný pan policista. Příběh byl zasazený na dokonalém maloměstě, byla jsem schopná se tam přenést a to, po čem pátrali bylo tak krásné a smutné. Často mě z toho bolelo u srdce.
Kniha se Jo moc povedla, jsem ráda že jsem si na ni ten čas a chuť přece jen našla ️

10.03.2022 5 z 5


Ďábel nosí černou Ďábel nosí černou L. J. Shen

Už jsem to tu určitě někdy psala,miluju Shen! Její knihy mě pokaždé dostanou na samé dno a zase zpět,vyvolávají ve mně tolik emocí.
A proto mě tahle knížka tak moc mrzí. Viděla jsem ji tam,byl tam znát její styl. Ale...
Trvalo mi 4 dny než jsem tenhle příběh přelouskala. Jindy jsem její knihy měla vstřebané během jednoho dne,nemohla se odtrhnout. Ale tady jsem se spíš přemlouvala abych to dočetla.
Hlavní hrdina byl na můj vkus od L. tak strašně slušný a milý. Mad mu říkala ďábel,ale tohle teda byl jen slabý odvárek. Zbytečně dlouhá kniha bez nějakého zajímavého děje. Škoda.
Doufám že Zlomený rytíř z Nové generace mi spraví chuť.

05.02.2022 3 z 5


Liliana Liliana Anna Szafrańska

Moc krásná knížka. O bolesti, utrpení, smutku... Ale také o nalezení nového života, naděje, štěstí a lásky. Za celou dobu jsem se nestihla nudit, bylo to opravdu divoké a krásně napsané. Ty Polský holčiny to vážně umí :)

20.12.2021 4 z 5


Taju pro tebe Taju pro tebe J. T. Geissinger

To bylo tak moc krásné ️ nemám tomu co vytknout! Rozhodně 5/5* :)

15.12.2021 5 z 5


Někdo nový Někdo nový Laura Kneidl

Tohle byl hodně zajímavý příběh... Musím říct že i když to bylo ze začátku dlouhé a Lauřiny myšlenkové pochody někdy taky, tak jsem spokojená a dojatá. Reakce obou rodičů absolutně nechápu. Laura to vystihla skvěle, slepičí mozečky. I když se doba hodně posunula, tak některé téma je očividně stále problém,což prostě absolutně nedokážu pochopit. Lidi jsou lidi,ať už jsou jakýkoli. Tak proč?
No rozhodně knížku doporučuji,vydržte zdlouhavý začátek a uvidíte jak vás nakonec kniha pohltí ;) 4,6/5*

14.12.2021 5 z 5


Když jsme to tajili Když jsme to tajili Sarina Bowen

Tohle byl krásný příběh,plný emocí. Je krásně vidět jak se Graham vyvíjí,jak se přestává tolik bát... Hrozně mě mrzí jak se někteří ostatní kluci chovali k Rikkerovi. Prostě tohle chování vůči gayům absolutně nedokážu pochopit!!! Jak na ně někdo může být hnusný, jen kvůli jiné orientaci? Je mi z toho smutno, že na to jak moc jsme se posunuli,tak je to pořád ještě v některých ohledech málo.
Jinak knihu vřele doporučuji, ale jak už tu bylo zmíněno,byl to strašně rychlý konec,což je škoda. 4,5/5*

11.12.2021 4 z 5