Někdo nový

Někdo nový https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475880/bmid_nekdo-novy-Cyp-475880.png 4 442 108

Někdo série

1. díl >

Jedinečný milostný příběh Mickey a Juliana je srdcervoucí a nezapomenutelný. Když mladá a bohatá Mickey potkává na schodech svého nového souseda, nemůže uvěřit svým očím. Je to Julian, číšník, který kvůli ní přišel o několik týdnů dříve o práci. Mickey se kvůli tomu stále cítí hrozně, zejména proto, že se k ní Julian chová velmi odmítavě a nedává jí šanci se omluvit a napravit to. Mickey je tím zvláštním charismatickým mužem a jeho chováním doslova fascinovaná. Snaží se proniknout jeho tvrdou slupkou a lépe ho poznat. Přitom zjišťuje, že Julian si zcela záměrně udržuje odstup nejen od ní, ale i od všech ostatních lidí. Julian má totiž tajemství. Tajemství, které by mohlo navždy změnit způsob, jakým ho Mickey vidí... „Román Someone New si v žádném případě nesmíte nechat ujít! Tato kniha by měla být v policích každého knihkupectví, každé knihovny. Je romantická, opravdová, autentická – a nesmírně důležitá!“... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Someone New , 2019


více info...

Přidat komentář

Ivka14
05.04.2024 3 z 5

Skoro je mi líto, že musím knihu tam málo ohodnotit, protože se dotýká hodně důležitých témat. Možná jsem se neměla předem dívat na recenze, protože jsem očekávala pětihvězdičkovou knihu.

Otevřelo se tolik témat, tolik postav, tolik různých osudů, že byste jimi pravděpodobně naplnili 3 knihy. Tím pádem věci trvaly dlouho než se daly do pohybu. Odhalení na konci pro mě bylo velmi překvapivé a klobouk dolů před autorkou, že se do tak odvážného tématu pustila.

Booktopie
22.03.2024 3 z 5

Laura Kneidl je autorka, která se opravdu nebojí zabředávat do různých vážných témat. Zamilovala jsem si ji hned. Její série Nedotýkej se mě je naprosto boží a právě ta mě také dovedla k tomu číst další její knihy. Jak to ale bývá, číst s velkým očekáváním není dobré.

Mikey je jméno naší hlavní hrdinky. Pochází z bohaté rodiny a začíná se seznamovat se všedními problémy, které se ji vždy vyhly.

Julian je tajmený tichý soused, který se ji snaží se vším pomáhat.

Postavy mají svůj osobitý charakter, který vás baví - tedy někdy. Hlavní hrdinka mě totiž chvilkama fakt vadila. Ten nejvetší problém byl, že ta kniha byla nekonečná. Nudila mě.
Často jsem ji odkládala, nakonec jsem ji ale dočetla.

Tato kniha asi nebude pro každého. Závěr knihy je silný a nese důležité téma, kterého se autorka nebála a zvládla ho dle mě dobře. Přesto všechno, ale nevím jestli budu pokračovat i s dalšími díly. Kniha je psaná jako slow slow burn romantika nesoucí důležité téma.

3/5

IG: Booktopie


Kristy.Seb
16.03.2024 4 z 5

Mej odvahu být sám sebou. Je to proces, se kterým můžeš začít kdykoli.

Jako, to jsem nečekala. Ale rozhodně super! Něco, co se objevuje víc a víc ve světě.

Zuzíček77
14.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Takový vývoj téhle knihy jsem opravdu nečekala, ale vůbec nelituji, že se dostala do mojí knihovny. Je to sice pořád klasická romantická linka, seznámení, chvilková nenávist, přátelství a nakonec láska, která bude mít hodně překážek. I tak je to ale úplně něco nového co mi vyrazilo dech. Když jsem knihu vybírala tak to bylo hlavně pohledem na obálku, ta se pravdu povedla. Ovšem nemám prozatím pocit, že bych se ke knize musela vracet.

Ellka_77
13.02.2024 2 z 5

V knize je popisováno důležité téma, za což určitě palec nahoru. Avšak kniha mě vůbec nebavila. Vystupování hlavní hrdiny na mě působí dost sobecky a že se svět točí jen kolem ní, i když hlavní hrdinka všechno myslí pro dobro ostatních. Kniha nebyla ani nějak extra napínavá, děj se dost táhne.

Katka_Malfoy
09.02.2024 5 z 5

Já jsem asi naprosto nevnímavý člověk, ale až na 400 stránce mi začalo docházet Julianovo tajemství. A opravdu jsem ho nečekala! Úplně skvělá kniha, nejraději bych ji všem podstrčila.

Carol1122
26.01.2024 4 z 5

Milá kniha, kouzelná a šokující zápletka, perfektní a čtivý příběh na pěkně dlouhé večery:) Prostě love story, jaké má být!

romca3001
06.01.2024 4 z 5

Celkově se mi knížka četla hezky, nenudila jsem se u ní. Hlavní hrdinka mi občas už lezla na nervy, na druhou stranu byla vyobrazená dost reálně. Libí se mi, že v knize jsou různá témata, ať už problematika bohaté snobské rodiny, ale především LGBT. Musím říct, že toto téma jsem v knize četla poprvé. Co mě, ale nejvíc dostalo, tak to bylo finále knihy. Opravdu jsem do poslední chvíle netušila, co Julian skrývá a byl to pro mě celkem šok :D. Upřímně nevím, zda by člověk v takové chvíli byl tak klidný jako hlavní hrdinka :D.

piskotjanicka
05.01.2024 4 z 5

Tato kniha mě velice překvapila. Hlavně hloubka příběhu, která vás nenecha vklidu. Nikdy jsem o tomto tématu nečetla a rozhodně toho nelituji. Nebudu se rozepisovat nechci spoilerovat

Wisha
15.10.2023

Kdybych tušila, že půjde o "duhovou" knížku, nesáhla bych po ní - a to by byla obrovská škoda, protože byla vlastně vážně pěkná! Laura Kneidl už mě překvapila jednou, a to u Nedotýkej se mě. Tehdy jsem prostě chtěla jen nenáročnou romantiku, a nakonec mě příběh tak pohltil, že jsem ho slupla jako malinu, no a tady to bylo dost podobně. Zhruba v půlce už jsem začínala tušit, o co půjde, takže jsem nebyla až tolik překvapená, ale toto téma jsem v knize četla poprvé a musím říct, že mě to tak jako čistě vědecky velice zajímalo, jak bude probíhat jejich milostný život :-) Sice u mě Julian už nevyvolává takové testosteronové návaly jako zpočátku, ale i tak jdu pokračovat dalším dílem. :-)

klarka009
26.09.2023 5 z 5

Laura Kneidl se stala moji oblíbenou autorkou po sérii Nedotýkej se mě a ani tentokrát mě nezklamala. Stránky ubíhaly pod rukama a Julianovo tajemství mě stále nutilo číst dál a dál. Jen Mickey mě moc neohromila a docela mi lezla na nervy. Přišla mi až moc vtíravá :-/
Naštěstí Julian byl moc fajn.
Cassie a Auri o kterých je mimochodem druhý díl byly úžasní oba dva :)
Konec mě opravdu dostal. Už dlouho se žádné autorce/autorovi nepodařilo způsobit mi při čtení takový šok :D a Mickey to vzala moc dobře. Možná až moc dobře. Nevím jestli by v reálu někdo reagoval takhle klidně v takové situaci...
Já jsem tohle téma v knize četla poprvé a i když se mi kniha jako celek moc líbila, nadále zůstanu raději u své klasiky :)

kaja9825
10.09.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem dlouho odsouvala. Já moc nemusím zrovna téma LGBT. Jsem rozhodně za to, aby měli stejná práva jako my, ale opravdu nepotřebuju v každém filmu jednoho gaye, asiata a ještě pro jistotu někoho s tmavší barvou kůže aby se náhodou někdo neurazil, že ho vynechali.

Téma nevyhledávám, ale kdybych o tom dopředu nevěděla, tak by mě vlastně ani nenapadlo, že se jedná o duhový vztah, takže bych knihu doporučila i podobným čtenářům jako jsem já.

Postavy jsou skvělé. Ty německé autorky prostě vědí co dělají. Mickey bych teda osobně občas dala pohlavek, ale tím spíš mi její postava přišla reálná.
Samozřejmě to je romantika jak se patří a i přes překážky.
Chvílemi jsem se ale dost nudila. Mickey jde do školy, má přednášky co jí nebaví a pak jde domů.
Minimálně 100 stran by se dalo prostě vzít a dát pryč a knížka by byla o trochu svižnější (i když tedy se četla sama a rychle i tak).

Kvůli té občasné nudě jsem chtěla dát horší hodnocení, ale poselství a celkově problematika, kterou kniha přibližuje čtenářům si prostě zaslouží 5/5 .
Je k neuvěření, že opravdu existují rodiče, kteří odvrhnou své dítě kvůli jiné sexuální orientaci. Byla jsem v průběhu čtení tolikrát naštvaná a říkala jsem si, že přece tohle nemůže matka co dítě odnosila a porodila dovolit. No opak je pravdou a bohužel to je stále problém i v dnešní době.
Rodiče tu jsou od toho, aby nás milovali a dávali nám svou bezpodmínečnou lásku ať už jsme jaký jsme.
Takže klobouk dolů a velkou podporu všem, kteří se perou se svou sexuální orientací a nebo tím kdo jsou.

Annkag
04.09.2023 4 z 5

Myslím že bylo na čase aby se tohle citlivé téma dostalo do knihy. Autorka to pojala bravúrne a absolutně mě dostala na svou stranu.

mmmisulka.r
04.09.2023 3 z 5

Právě jsem dočetla a musím přiznat, že ještě nikdy pro mě nebylo hodnocení knihy tak těžké...
Tento příběh vypráví o Mikey a Julianovi. V neposlední řadě i mnohých dalších osobách důležitých pro vývoj příběhu.
Mikey pochází z bohaté rodiny, je to takové velké dítě, které něžná problémy všedního běžného života, jako je třeba přání prádla aj. Ale za to zná a je součástí úplně jiného problémů, což je znát na jejím charakterů.
Julian je tajemný, tichý kluk, kterého učí sám jeho život. Má tajemství a to ho že začátku nutí držet si od Mikey odstup.
Ale osud tomu chce jinak a svádí je dohromady. Co je tím tajemstvím?
S knihou jsem měla od začátku dost velký problém, ano, nudila mě. Příběh byl vlekly a obsáhlý, téměř o ničem. Moc popisny a zbytečně v mnoha směrech zdlouhavý. Prala jsem se s tím, že knihu odlozim, ale nevzdala jsem to.
Nakonec jsem vlastně i rada. Tohle bylo něco úplně jiného, než jsem čekala. Vůbec jsem to celé rozuzlení nečekala. Byla jsem plná rozporuplnych emocí.
NEKDO NOVÝ asi nebude kniha úplně pro každého, ale ve světě literatury ma plné právo být, díky svému obsahu. Doslov autorky to celé uzavřel a pomohl k procitnutí a možná i pochopení věci. A za to má autorka můj velký obdiv.
Upřímně, nevím zda si přečtu i další díly, to teď opravdu nevím. Zkrátka necítím, že tohle je literatura pro mě, ale s velkou pokorou ji respektuji a jsem ráda, že takové knihy pro ostatní existují a jsou.
Upozornění: je to opravdu hodně, hodně slow burn.
Mé hodnocení je v tomto případě dané tím, jak mě kniha oslovila a bavila, je čistě subjektivní, nehodnotím tématiku.
3,5/5

adela.hol
20.08.2023 5 z 5

Osmnáctiletá Mikey je milovnice komiksů a grafických románů. Kromě toho, že je čte, maluje i své vlastní. Umění je pro ni vším. Její bohatí rodiče ovšem této zálibě nerozumějí a nevidí v ní budoucnost. Jen kvůli nim nastoupí na místní univerzitu studovat práva. Původně měla jít na Yale, ale Mikey odmítla opustit město, dokud nezjistí, kde je Adrian, její bratr-dvojče. Adriana totiž rodiče vyhodili z domu a Mikey si myslí, že když bude poslušnou dcerou, dokáže jejich vztahy časem urovnat.
Před nástupem na univerzitu se odstěhuje do vlastního bytu, kde se jejím sousedem stává o šest let starší Julian. Mladík, který před dvěma měsíci pracoval jako číšník na jednom z večírků jejích rodičů. A Mikey nechtěně zavinila jeho vyhazov. Mikey se snaží chybu napravit, Julianovi se omluvit, ale on ji odmítá. Postupem času Mikey zjistí, že jeho odmítání nesouvisí jen se ztracenou prací. Julian se záměrně vyhýbá všem. Tvrdí, že je pro všechny lepší, když je sám.
Podaří se Mikey zbourat Julianovu ochrannou zeď, kterou si kolem sebe postavil?

Jakou minulost Julian skrývá mi došlo až skoro těsně před odhalením, ale nevadilo mi, že jsem tak dlouho tápala. To pomalé sbližování s Mikey za to stálo. Měli mezi sebou takovou něžnou chemii a Mikey musela být velmi trpělivá, protože Julian se při každém nepatrném sblížení rychle stáhnul.

Mikey byla v určitých momentech možná až moc naivní, snažila se v ostatních vidět jen to dobro. A i když realita k ní byla drsná, ona ji ustála se vztyčenou hlavou. Reakce jejích rodičů na Adriana? Ne! Reakce Julianovy matky? Ne! Ne! Ne! A ještě jednou ne! Tohle nikdy nepochopím a bolelo mě to za ně. Naštěstí oba měli Mikey, která svoje kluky bránila jako lvice. Bravo, Mikey!

Krlu
13.08.2023 5 z 5

Z knížky jsem hodně nadšená. Mám ráda, když mě dokáže vtáhnout do děje a nutí mě přemýšlet, jak bych se v dané situaci zachovala já. A to v tomto případě hned v několika rolích - jak bych se zachovala jako máma Adriana, jako máma Juliana a jak jako Mickey, až by mi Julian odhalil své tajemství. Těžko říct! Rodiče hlavních hrdinů jsem odsuzovala, zároveň jsem nepřišla na to, jak bych se chovala já. Ale pevně věřím, že bych své děti ze svého života úplně nevyhodila
Hlavní hrdiny jsem si oblíbila, Adrian a jeho několika měsíční mlčení mi drásalo nervy, ale bylo asi pochopitelné.
Julianovo tajemství jsem odhadla celkem brzo a postupně jsem se v to jen utvrzovala. Jen jsem pak čekala, jak se to Mickey dozví a jaká bude její reakce.

Autorka v díle otvírá několik těžkých témat a hezky si připravuje půdu pro další díly série, na které se moc těším. Knížka Někdo nový je zaměřená na LGBTQ problematiku a to pro mě velmi přijatelnou a "nenásilnou" formou. Četla se mi moc dobře, nenudila jsem se s byla jsem stále napjatá a zvědavá, jak se bude děj vyvíjet. Žádná slaďárna plná předvídatelných klišé, dokonce jsem v knize nenarazila ani na žádná "hluchá místa" a za to jsem moc ráda. A v neposlední řadě chválím i obálku knihy.
5*/5*

mischa5364
28.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Ty kokos. Tak tahle kniha byla naprostá jízda. Tolik témat, které by daly na několik knih a tady je to všechno vecpany do jedny jediný.

Začneme hlavní hrdinkou Mickey. Tu jsem si oblíbila hned na první stránce. Je stejný blázen do Supernatural, DC a Marvelu jako já.
Přišla mi správná a to jaký měla strach o bratra. Který mě mimochodem strašně vytáčel. Copak by ho jedna sms zabila ?
Za to Julian pro mě byl záhadou už od začátku. Jednu chvíli takový druhou chvíli makový. Ale měla jsem ho ráda. Bylo mi jasné, že ho něco trápí, že ho něco děsí a já musela číst furt dál a dál abych věděla co.

A upřímně nečekala jsem to. Fakt ne. Čuměla jsem s hubou do kořán a nechápala.
Velké mega velké plus za mě má Mickey jak celou tu situaci zvládla a hodně, ale hodně velké mínus rodiče. Jak Mickey tak Adriana. Těm bych jednu flakla na probraní.

Pak tu máme ostatní postavy bratra Adriana, kamarádku Lilly a Julianovi spolubydlící Cassie a Auriho. (Na ty se mega těším v další knize).
I tyto postavy zde dostaly trochu svého prostoru a já si úplně moc zamilovala Lilly. Té jsem strašně fandila.

Celkově mě kniha úplně pohltila. A Ikdyž má tolik stran stačil mi den na přečtení.

Áža707
17.07.2023 4 z 5

Příběh mě bavil od samého začátku a ani jsem nějak nevnímala, že má kniha tolik stran. Mickey jsem si velice oblíbila i přes to, že v některých chvílích reagovala nebo jednala přehnaně. Přesto jsem jo fandila a myslím si, že v průběhu knihy udělala dost velký pokrok. Julian byl takový zvláštní, že začátku jsem ho vůbec v lásce neměla, ale postupem knihy jsem si ho též oblíbila, hlavně některé maličkosti, které dělal pro Mickey.

Kniha jako taková se dotýká témat, která nejsou úplně častá, ale zato jsou to témata o kterých by se mluvit mělo. V této knize je vše skvěle pojaté. A není to kniha, kde je vše růžové a v pořádku, právě naopak setkáváme se zde s plno zamítavými reakcemi okolí a odsouzením i od vlastní rodiny. Rozhodně obsahuje plno krásných myšlenek k zamyšlení a náhled do života, který není úplně ideální a jednoduchý.

Příběh měl dobrý spád a rozhodně jsem se v průběhu čtení nenudila. A i když někteří říkají, že to bylo očividné, tak pro mě na konci přišel obrovský šok a musela jsem si několikrát přečíst danou stránku, abych to plně vstřebala. Celý příběh nám představuje mnoho otázek a věcí nad kterými musíme přemýšlet a postupně odhalujeme jednotlivá tajemství.

Děj byl napsat velmi promyšleně a nenásilně a myslím, že to v nejenom čtenáři vyvolalo velmi silné emoce a přesně to je důvod, proč se mi kniha tak moc líbila.

Knihu bych samozřejmě doporučila všem, kteří už četli nějakou knihu od Laury Kneidl a taky všem, kteří hledají doopravdy zajímavý příběh z LGBT.

4.5/5

brunettlibrary
09.07.2023 4 z 5

Wow, tahle kniha je dalším důkazem toho, že Kneidl je nejlepší německa autorka co se týče romatik. Kniha je napsaná velmi čtivým jazykem. Hlavní i vedlejší postavy jsou velmi sympatické. Dej je obohacený problematikou LGBT+ a díky tomu má v sobě mnoho tajemství, které se postupně odkrývají. Konec dopředu neodhadnete. Jednu hvězdičku musím ubrat a to kvůli pár pasážím, které byly pouze výplňkové a tak zbytečné. Knihu doporučuji a už se těším na další dva díly.

4642
09.07.2023 5 z 5

Tohle byla nádherná kniha. Moc se mi líbila a dobře se četla.