Liliana

Liliana https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475863/bmid_liliana-lKi-475863.jpg 5 386 112

Pink Tattoo série

1. díl >

Tetování není jen ozdoba. Často je jako otevřená kniha,do které jsou zaznamenány osudové okamžiky lidského života. Lilianě je osmnáct, když se rozhodne začít samostatný, dospělý život. Proti vůli rodičů opustí rodný dům a odejde s Matějem, klukem, kterého oni odmítají přijmout. Čekají spolu dítě a Liliana věří, že budou šťastná, milující rodina. Opak je pravdou – nemocné dítě, snoubencova závislost a sklony k násilnému chování zničí Lilianin sen. Když pak jedné osudné noci uprchne se synem v náručí před Matějovými kumpány, kteří ji chtějí znásilnit, najde útočiště u Malvíny, mladé ženy, u které už nějakou dobu načerno uklízí, aby si přivydělala. Dívky, od pohledu absolutně odlišné, najdou společnou řeč. Díky Malvíně se Liliana seznámí s talentovaným tatérem Matem. Jejich setkání způsobí, že Liliana, jako motýl vytetovaný na jejích zádech, konečně může roztáhnout křídla. Strhující, emocemi nabitý román o boji za sebe a své nejbližší, o lásce a sebeúctě, o rodině, kterou ne vždy určují jen pokrevní pouta, a o lidech, kteří přes tíhu svých životních osudů dokáží nabídnout nezištnou pomoc a podporu. Liliana je první z románů z cyklu „Pink Tattoo“. Příběhy tří žen, Liliany, Malvíny a Jasmíny, kterým osud uštědřil nejednu ránu, se protínají v tetovacím salónu. Každá z nich bojuje s temnými démony ze své minulosti a snaží se dál žít a hledat smysluplný, naplňující, i když ne vždy jednoduchý vztah.... celý text

Přidat komentář

Pechule
19.02.2024 5 z 5

U této knihy neváhám dát plný počet hvězd, od začátku mě příběh pohltil a já se těšila na každou chvíli, kterou s knihou strávím.

Zuzanka45
06.02.2024 5 z 5

Úžasná kniha s opravdu silným příběhem. Tato knížka byla v jednu chvíli tak psychicky náročná na čtení, jelikož pojednává o vážných tématech jako domácí násilí... Stránky ubíhaly samy a já s každým otočením cítila strach, ale i naději. Konec byl jeden velký ŠOK! Nejednou jsem měla při čtení slzy v očích. Kniha mě nadchla a já si brzy pořídím další díly.


Haňulilinka
29.01.2024 5 z 5

Upřímně, tohle byla jedna z nejlepších knih (ne-li nejlepší), kterou jsem kdy četla. Byl to neskutečně silný příběh, který mě upoutal od první strany a nepustil. Netuším, kolikrát jsem při čtení brečela ať už smutkem nebo štěstím. Při představě, že to co zažívala hlavní hrdinka, zažívají ženy i v "normálním" životě, mi bylo špatně. Autorka píše neskutečně poutavě, nejsou tam žádné omáčky okolo, které by děj nějak zpomalovaly nebo zbytečně natahovaly, utíká to strašně rychle.

petulkapeta
07.01.2024 5 z 5

Každodenní rutina dokáže zničit nejeden cit člověk sice tuší, že přichází o něco cenného, ale nemůže s tím vůbec nic dělat. Jenže když se objeví někdo, kdo tě vezme za ruku a přesvědčí tě, že neexistují překážky, které bys nezvládla, opět si začneš věřit. Uvěříš, že existuje láska, kterou lze potkat jen jednou za život.

Příběh Liliany byl hodně emotivni,byla jsem štěstím bez sebe když potkala tak super osobu jakou je Malvina a diky ni potkala i lasku...a ke konci udělala autorka teda pěkný šok.

Lucciella_L
13.11.2023

Překvapivě jsem byla z knihy nadšená. Líbilo se mi propojení domácího násilí a "kouzelné dobré víly". Trošku za vlasy přitažená romantika, ale protkaná násilím, erotikou... Četla se velice dobře a rychle. Za mě super a těším se na další díl

VMJoze
10.11.2023 5 z 5

Příjemný dojemný příběh. Začátek je teda síla, panebože! Ten jsem úplně zhltnul jedním dechem. Pak se to díkybohu zpomalí, ale i přesto je to velmi čtivé.
Jako celek hodnotím knihu 5 hvězdami, ale! Má to i svoje mouchy, a to spousty, v podobě naprosto příšerných, stále se opakujících frází. Za celý život jsem si tolikrát neolízl rty, jako Lilka během této knihy :)
No co už, když tohle překousnete, tak je kniha super se silným příběhem.
Teď jsem zvědavej, co se stalo Malvíně*

majakmp3
10.08.2023 2 z 5

(SPOILER) První díl trilogie Růžové tetování je červenou knihovnou moderní doby. Hlavní hrdinka (Liliana / Lilka) je dlouhodobě zneužívána svým přítelem, ale nakonec se přeci jen odhodlá k útěku, při kterém jí pomůže neznámý muž.
Lilka a její malý synek Oskar se nastěhují k ženě, u které Lilka načerno uklízí (Malvíně) a brzy se všichni spřátelí.
Všechny cesty sice vedou do Říma, ale v tomto románu vedou do tetovacího studia Pink Tattoo a to je mi ale náhodička, Lilčin chrabrý zachránce v tomto studiu pracuje a stane se Lilianiným princem.
1) Princ Mat změní Lilčina záda, která jsou zjizvená od cigaret, které si o ně típal její psychopatický expřítel, v "NÁDHERNOU KÉRKU", která Lilianu nejenom proslaví, ale vrátí jí i sebeúctu a sebevědomí.
2) Oba se do sebe zamilují.
3) Matyáš/Mat (to je ten tatér / princ) si zamiluje nejenom Lilianu, ale i jejího syna Oskara.
4) A všichni šťastně žili až do smrti a jestli neumřeli, tak tam žijí dodnes.

Knihu jsem dostal ke zkušebnímu členství iDnes Premium a musím říct, že ani kniha ani členství mě neoslovilo.

Věřím, že si kniha své publikum najde, mě ale neoslovila ani formou, natož pak obsahem za mě hodnotím 40%.

Szilvia1
10.08.2023 5 z 5

První díl série pink Tattoo je o Lilianě,která je týraná a má ještě i dítě,které je nemocné,je velmi emotívný příběh při kterém se mi i slzeli oči.Druhý díl si taky přečtu,protože jsem zvědavá,co se mohlo přihodit Malvíně.

jana1874
28.07.2023 5 z 5

Silný příběh o domácím násilí, nemocném dítěti, nacházení sebe sama, lásce, přátelství. Poslední stránky byly trochu zvláštní, třeba že najednou uběhl měsíc od předchozí kapitoly, což bylo napsáno až po chvíli a tak, ale jinak se to četlo hezky.
Mat zezačátku takový bručoun a pak jak se změnil :)
Za mě krásná obálka knihy, zaujala mě na první pohled

adida
23.07.2023 5 z 5

Moc hezky napsaný příběh Liliany

lucy.sankova
22.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Na první pohled mě zaujaly tři věci - obálka, téma tetování a polská autorka. Tak jsem si knihu pořídila z bazaru za pár korun a čekala co to bude..
A teda! Dostalo mě to. Úplně. Od začátku do konce. Lilianina první láska, ve kterou věřila, že je ta pravá se najednou zlomí a Liliana se stává obětí domácího násilí, kterému musí přihlížet i její syn, který je zároveň psychicky týraný. Jednoho dne násilí vygraduje a Liliana nachází útočiště u Malvíny, která se jí snaží postavit znovu na vlastní nohy.. A nejen to .. Zanedlouho potkává i muže, tatéra, který jí pomůže zakrýt jizvy z bývalého vztahu a také znovu nalézt samu sebe ...

veronika9761
20.07.2023 3 z 5

Zacatek neskutecna pecka, konec ne tak dobrej. Dalsi dil serie ještě necham uzrat.

lucia0482
30.04.2023 5 z 5

Toto bola neskutočná jazda! Nedokážem spočítať, koľkokrát som sa pri čítaní rozplakala. Zhltla som ju za dva večery. Cítila som radosť, šťastie, nenávisť, dojatie, silu, energiu, nekonečnú lásku.
Je to ťažký príbeh. Každá postava bojuje so svojimi démonmi. Zamilujete si každého z nich. A znenávidíte Mateja, ktorý je skutočne zlosyn.
Liliana je úžasné čítanie. Teším sa,ako si objednám druhý a tretí diel, pretože je to chytľavé čítanie a prinúti premýšľať nad tým,aké mám šťastie.

Natka29
19.03.2023 5 z 5

Tato kniha mě opravdu bavila! Zhltla jsem ji, nemohla se dočkat rána, až budu ve čtení pokračovat. Kdyby byla kniha delší, vuuuubec by mi to nevadilo. Silný příběh, napsán tak jemně a citlivě. Jsem ráda, že autorka ukazuje i na jiné, zcela vážné, příběhy! Už mám rozečtený druhý díl a třetí objednávám.

ELENtheKNIHOMOL
15.02.2023 5 z 5

První díl série Pink Tattoo.
Autorka tu píše o těžkém tématu domácího násilí, o tom jak si Liliana uvědomuje, že ve vztahu není šťastná,ale nedovede si život bez násilného Matěje představit. Navíc je,jako spousta žen v reálném světě, přesvědčena,že to je její vina.
Matěj je,jako každý takový násilník, velice zdatný ve vyhrožování a Lilka má obavy z toho,co by se dělo, kdyby ho opustila.Nakonec díky svému tříletému synkovi sebere odvahu a uteče.
To bylo v příběhu asi to nejtěžší... sledovat jaký to má dopad na malého Oskárka.
Je to emocemi nabitý román o boji za sebe a své nejbližší,o lásce a sebeúctě a o lidech,kteří i přes tíhu svých životních osudů dokáží nabídnout nezištnou pomoc a podporu.
Liliany i Oskárka se ujme Malvína,žena u které dívka pracuje jako uklízečka.
V knize pak sledujeme jak si tato týraná osůbka znovu buduje svůj život, učí se zase věřit lidem,ale hlavně je to o tom,jak je to pro někoho takto psychicky zničeného těžké.
Liliana pak díky Malvíně potká i muže, který ji ukáže že může i znovu milovat.

"Matyáši,já...Já už nevěřím na lásku ",přiznala jsem s těžkým srdcem."Nemusíš",odpověděl mi."Prostě věř ve mě ".

Opravdu silný a krásný příběh.

Jita160
28.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Pro mě velmi emoční knižní nálož.
Jak lehce se z dívky stane týraná žena?
Jak těžké je žít s tyranem a k tomu vychovávat malé dítě s handicapem?
Jak velké štěstí je mít kamarády když nefunguje rodina?
Těžký příběh který mě ze začátku bolel ..ale,když Liliana potkala Malvinu svého strážného anděla,vše se obrátilo k lepšímu.
Přišlo i na velké přátelští a odvahu se zamilovat a postavit se svýmu trýzniteli.
.

DanaRud
28.01.2023

Přesně podle mého gusta. Na jeden zátah za dnešní noc. Děj dle štítku a občas trochu limonádovité, ale doušek romantiky mi nikdy neublíží.

Knižnípauza
13.01.2023 2 z 5

Na knihu jsem neustále četla kladné recenze, tak jsem se do ní pustila...Bohužel ale asi vyjdu z řady.
Kniha mě vůbec nebavila, některé dialogy postav mi přišli dosti mimo a hlavní hrdinka mi občas lezla na nervy.
Navíc teda oslovení "maličká" mi přijde dosti nechutné. V knize se objevuje často.

Plus vidím jen v prostředí a tématu.

syky245
02.01.2023 5 z 5

Hodně silná a emotivní knížka. Ale rozhodně jedna z nejlepších, co jsem kdy četla.

whiolet
20.12.2022 4 z 5

Super čtení. Sympatické prostředí i hlavní postavy. Love story, co má hlavu a patu.

Štítky knihy

domácí násilí tetování závislosti

Autorovy další knížky

Anna Szafrańska
polská, 1990
2021  90%Liliana
2022  77%Malvína
2023  82%Jasmína

Kniha Liliana je v

Právě čtených8x
Přečtených515x
Čtenářské výzvě41x
Doporučených33x
Knihotéce345x
Chystám se číst207x
Chci si koupit30x
dalších seznamech8x