pe.placha pe.placha komentáře u knih

☰ menu

Doktorka z domu Trubačů Doktorka z domu Trubačů Ilona Borská

Příběh paní doktorky mě nadchl, zasloužila by si větší pozornost. Kniha mi ale nevyhovovala velikosti písma (za to ale autor úplně nemůže) a tak nějak těžko se mi četla. Opakovaně jsem ji na nějaký čas odložila. Nakonec jsem ji ale dočetla, protože si to ten příběh bezesporu zaslouží. Byla to obdivuhodná žena.

30.11.2019 3 z 5


Beru to na sebe Beru to na sebe Lucie Šilhová

Na úvod musím napsat, že sama bych si knížku nekoupila - byl to dárek, tak jsem ji dala šanci. Čekala jsem oddechovku, což knížka splnila. Přesto mi tam něco chybělo. Možná mohla být více vtipná. Občas mě nudila a nebýt tak tenká, asi bych ji nedočetla.

01.10.2019 2 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Měla jsem ji rozečtenou opravdu dlouho. Je pravda, že času bylo málo. Teď jsem si ji vzala na dovolenou a nevím, jestli to byla dobrá volba... Na jednu stranu byl čas, tak jsem si ji mohla vychutnat prakticky bez přestávky. Na stranu druhou to není úplně pohodové, odpočinkové čtení. Kladně hodnotím styl vyprávění - smrt jako vypravěč i to, jak je to napsané. Na druhou stranu si neodpustím poznámku, že příběh už mi přijde "okoukaný". Nemyslím to zle, ale nic, co by už nebylo v mnoha příbězích. Takže pocity rozporuplné, ale jak jsem již zmínila, oceňuji originalitu jakou je kniha napsaná. Za mě by na takový příběh stačilo méně stránek, ale přečtení rozhodně nelituji

25.07.2019 4 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Četla se hezky, vyhovovalo mi členění na krátké kapitoly. Vědecký pohled na řešení vražd byla zajímavá změna. Ale ten konec? To bylo opravdu přehnané. Té krve a léků tam bylo moc na to, aby to mohlo alespoň trochu odpovídat realitě.

03.02.2019 3 z 5


Za sny Za sny Karin Krajčo Babinská

Vzala jsem si ji na dovolenou s tím, že to bude oddechové čtení a splnila očekávání...

18.01.2019 4 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Knížka se četla hezky, mělo to spád a krátké kapitoly, což mi vyhovuje.

18.01.2019 5 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Kniha byla dárek, sama bych si ji nekoupila. Není to úplně můj styl. Byly chvíle, kdy jsem se trošku nudila, nakonec ale příběh nebyl úplným zklamáním.

18.11.2018 4 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Po Hotýlku a Haně další přečtená kniha od této autorky a stejně jako předchozí nezklamala, ba dokonce nadchla. Skvělé čtení, oceňuji především vypravěčský styl a spád, který v knihách paní Mornštajnové nechybí

24.09.2018 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Autorka opět nezklamala. Přečteno jedním dechem, krásně vyprávěný příběh. Stejně jako u jiných knih od A. Mornštajnové mi vyhovuje rychlost s jakou příběh vypravuje.

24.09.2018 5 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Hotýlek je první knihou od A. Mornštajnové, kterou jsem přečetla (další dvě mám již připravené). Za mě velmi vydařená kniha. Vyhovuje mi přímočaré vyprávění a celkově rychlost s jakou se děj odehrává. Zajímavý příběh jedné rodiny. Těším se na další knihy...

29.06.2018 5 z 5


Rukojmí Rukojmí Stefanie Pintoff

Knížku jsem přečetla, nemůžu napsat, že by se mi nelíbila, ale měla pro mě slabší místa. Chvílemi mi přišlo vše trochu "překombinované" ale rozhodně přečtení nebyla ztráta času..

11.03.2018 4 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Knížku jsem četla až po "erotikonu", který se mi líbil o trochu více. Ale za přečtení rozhodně stojí.

22.09.2017 3 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Vzala jsem si ji s sebou na dovolenou a splnila mé očekávání. Chvílemi jsem se od srdce zasmála. Četla se pěkně, za jeden u moře jsem ji zvládla. Myslím, že by z toho byl skvělý film..

30.07.2017 5 z 5


(Ne)obyčejný kluk (Ne)obyčejný kluk Raquel J. Palacio (p)

Knížka byla čtivá, dalo by se říci taková oddechovka. Konec trošku pohádkový - happy end, ale vzhledem k tomu, že je primárně určena pro dospívající, nemám s tím problém..

30.07.2017 4 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Oproti prvnímu dílu trošku zklamání. První polovina mi přišla nudná a měla jsem problém ji přečíst. V druhé polovině už se četla lépe.

30.07.2017 3 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Myslím, že tuhle knížku vystihuje z mého pohledu asi nejlépe slovo "milá". Četla se moc dobře a po delší době zase kniha, která měla konec (a moc pěkný).

12.05.2017 5 z 5


Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Příjemná, občas i vtipná oddechovka, podle mého názoru stojí za přečtení...

28.12.2016 4 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Příjemné oddechové čtení, občas se člověk i od srdce zasměje..

28.12.2016 5 z 5


Povídej, co vidíš Povídej, co vidíš Joy Fielding

Byla to má první kniha od Joy Fieldingové. Oceňuji "rychlý start", chvílemi mi ale děj přišel nudný a nezábavný. Časem možná zkusím i nějaký další počin této autorky.

12.11.2016 4 z 5


Dám ti slunce Dám ti slunce Jandy Nelson

Přečetla jsem ji během dovolené, po dlouhé době jsem se nemohla odtrhnout od knížky.. Moc krásné čtení.

24.07.2016 5 z 5