NienorNíniel NienorNíniel komentáře u knih

☰ menu

Než vzpomínky vyblednou Než vzpomínky vyblednou Tošikazu Kawaguči

Po všech těch komentářích jsem se bála, že mě tento díl mé oblíbené série zklame, ale nestalo se tak. Stále jsem nadšená a nepohrdnu dalšími díly. Žádná knižní série si mé srdce nezískala tak jako tato.

20.04.2022 5 z 5


Láska a jiná vykolejení Láska a jiná vykolejení Leah Konen

Tak k této knize mám mnoho výhrad. Za celý příběh tu byly jen dvě postavy, ale přesto si s nimi nedala autorka velkou práci a tak mi přišly dost ploché. Děj mi přišel docela přitažený za vlasy. U knih tohoto žánru je to sice celkem běžné, přesto toto bylo už trochu moc. U odpočinkových knih jsem ochotná toho přehlédnout hodně. Tato kniha mi ale moc odpočinková nepřišla. Kvůli tomu jaké měla Ammy problémy s rodinou na mě působila docela tíživě. Kombinace nerealistického příběhu s těžkým tématem mi doopravdy ideální nepřišla. A závěrečné vyřešení všech problému mi přišlo jako takové spláchnutí celého děje.

06.01.2022 2 z 5


Občanský průkaz Občanský průkaz Petr Šabach

Jsem moc ráda, že jsem si knihu vybrala do maturitní četby. Četlo se to úplně samo. Líbilo se mi, jak to bylo napsané, odpovídalo to mluvě kluků toho věku. Také jsem ráda, že jsem se četbou trochu přivzdělala o situaci u nás v té době. Teď už se jen těším, že si ještě pustím film :)
Určitě si ráda od autora ještě něco přečtu a snad si knížku seženu i do své knihovničky.

05.01.2022 5 z 5


Dvojníci Dvojníci Rebecca Hanover

Mno, nevím. Četlo se to hezky, ale časem mi to začalo lést na nervy. Přišlo mi, že se to všechno točí pořád okolo toho samého. Postavy se nevyvíjeli a byly hrozně ploché. Rozhovory byly často dost divné a nepředstavitelné. V reálu si neumím představit, že by k nim skutečně došlo. Hlavní hrdinka mi vůbec nepřirostla k srdci a často mi docela lezla na nervy. Co jsem také nepochopila, bylo to, proč byla tak moc protivná na svého otce.

16.12.2021 2 z 5


Trnitá řeč Trnitá řeč Leigh Bardugo

Tohle bylo tak úžasné čtení! Odjakživa miluji pohádky a toto byly takové pohádky pro starší. Bylo to tak kouzelné a milé. Úplně jsem si to zamilovala a ty dokonalé ilustrace a měnící se barva písma! Prostě nádhera.

17.11.2021 5 z 5


Dědictví krve Dědictví krve Amélie Wen Zhao

Dalo se to číst, ale po chvíli mi začaly vadit stále se opakující slova. Děj byl dost jednotvárný a postavy se tu prakticky neobměnily. Také mi hrdinové přišli příliš málo propracovaní a tak dost plochý. Žádná větší akce se nekonala a celou dobu se tu řešil jediný problém (že to není zrovna ideální se člověk dočte už v základní příručce o psaní). Slyšela jsem víc lidí jak knihu opěvovali, po přečtení knihy to ale vůbec nemůžu pochopit. Aby mě kniha nadchla musí mít minimálně zajímavý děj/myšlenku, propracované postavy nebo bohatý jazyk a krásné popisy. Kniha mi bohužel nenabídla ani jedno.

30.09.2021 3 z 5


Cestou špendlíků nebo jehel Cestou špendlíků nebo jehel Zuzana Říhová

Autorka uměla skvěle navodit atmosféru. Kniha měla nádherný jazyk. Líbilo se mi, že bylo jen načrtnuté, co se s nimi stalo.
Když jsem si knihu objednávala, tak nějak jsem předpokládala, že budu zklamaná. Ale vůbec ne... Bylo to prostě skvělé :)
Líbilo se mi, jak se prolínaly dějové linky, že nám autorka příběh vyprávěla z pohledu různých postav, že se příběh mísil s pohádkami. Bylo to vážně moc pěkné.

09.09.2021 5 z 5


Zapomenutá smrt Zapomenutá smrt Stanislav Češka

Tak tato kniha nebyla vůbec špatná. Od české detektivky jsem moc nečekala, ale to byla chyba. Bylo to parádní. Moc se mi líbil autorův styl, který mi trochu připomínal knihy Raymonda Chandlera. Detektivka je plná ironických narážek a humorných hlášek. Líbilo se mi, že autor nás nechal vyřešit vraždu společně s policií, na rozdíl od jiných knih, kde se dozvídáme, co se stalo až na konci knihy. To ale může také někomu vadit.
Na knížce mě také potěšily krátké kapitoly a nádherné vydání akorát do kabelky.
Zvratů tam nebylo tolik jako v jiných detektivkách a celkově nebyl děj moc akční, to ale nemění nic na tom, že se mi knížka moc líbila a příjemně se četla. Určitě si od autora ráda přečtu něco dalšího.

30.06.2021 4 z 5


Holka na suchu Holka na suchu Laura Silverman

Bylo to pěkně letní čtení, které není jen o lásce ale hlavně o přátelství a rodině. Nevím, co bych mohla knížce vytknout. Děj byl prostě skvělý a v hlavní hrdince jsem se viděla, Lincoln nebyl žádný badboy ale milý pozorný chlapec. Hodně se mi líbilo, že to bylo tolik zaměřené na rodinu a také že se to hodně točilo kolem sportu.

20.06.2021 5 z 5


Červený vrch Červený vrch Jamie McGuire

(SPOILER) Byla jsem ráda, že jsem knihu vůbec dočetla. Zombie miluju, takže mě to dost zklamalo. Bylo to víc o tom kdo po kom pokukuje než o zombie, co to s lidskou psychikou dělá a nebo jak v takovémhle světě přežít. Dlouho tam ani nikdo neumřel a já se za celou knihu vůbec nebála a ani nebyla napjatá. Konec jsem odhadla, takže i ten mě zklamal. Proč to nemohla autorka napsat alespoň uveritelneji? Malé holky bez zbraně to přežijí ale voják ne. Také mi bylo od začátku jasné, že vojak musí umřít a nebo, že nakonec tam zbyde takový počet lidí, aby všichni mohli udělat páry. Byla to víc romantarna než zombie kniha. Tohle bylo prostě jedno velké zklamání. Ani tu nebylo nic v zombie tématu nového.

12.06.2021 1 z 5


Kým vychladne káva Kým vychladne káva Toshikazu Kawaguchi (p)

Krásná a moc moc dojemná knížka. Většinu knihy jsem proplakala. Rozhodně ji moc doporučuji, bylo to tak nádherné. Myslím, že se k ni ještě mockrát vrátím.

18.05.2021 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Knize se nedá upřít čtivost a humor. Některé myšlenky byly ale úplně hloupé a vadilo mi, že autor se z každé situace v knize snaží vytřískat ponaučení. Bylo to takové dost nucené a po chvíli mě to už unavovalo. Příběh byl smutný, ale účinkovalo to na mě jen tak málo, že na to ještě dneska zapomenu (a to jsem citlivý člověk). Postavy mi šli lehce na nervy a to zvlášť August. Byli takové strašně přemoudřelé a křečovité.

12.04.2021 2 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Tato kniha mě nadchla :) Je moc čtivá, postavy reálné a děj také. Situaci, kdy si jdou matky dětí ze stejné třídy po krku, si umím docela živě představit. Pocity hlavních hrdinek, jejich charaktery jsou tak úžasně propracované! Také se mi moc líbila věčná přítomnost mého milovaného moře. Eda a Toma jsem si moc zamilovala a hlavní postavy jsou také sympatické. Líbilo se mi, že se autorka nezaměřila jen na jednu z trojice kamarádek.

21.03.2021 5 z 5


Ponorka Ponorka Thomas N. Scortia

Moc doporučuji
Velice napínavá a na konci i dojemná kniha. Postavy jsou věrohodně vykreslené, i celá politická stránka věci. Moc se mi líbil styl, kterým to bylo napsané, kdy autoři vyprávěli příběh střídavě popsány z pohledů různých osob, což pomohlo, abychom si udělali lepší představu o jejich myšlení. Krásně se to četlo, přesto že tísnivá atmosféra byla až vyčerpávající.

03.01.2021 5 z 5


Výbor z díla II – Kněžna Ligovská, Hrdina naší doby, Maškaráda Výbor z díla II – Kněžna Ligovská, Hrdina naší doby, Maškaráda Michail Jurjevič Lermontov

Úžasná, nádherně napsaná kniha! Moc jsem si ji užila. Je tak poetická a tragická!

11.12.2020 5 z 5


Planeta opic Planeta opic Pierre Boulle

Bylo pro mne velice těžké dočíst tuto knihu. Ne snad proto, že by nebyla čtivá a napínavá, ale pro mne byla strašně tísnivá a temná. Ale celkově to byla úžasná kniha.

10.08.2020 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Toto je kniha, u které si užívám každou stránku. Austen úžasně zvládla vykreslit postavy a jejich vývoj.
Miluju tuto knihu a miluji ten svět plesů, dopisů, procházek v parku...

02.08.2020 5 z 5


Analytik Analytik John Katzenbach

Skvělá kniha. Prostředí psychologů mi sedělo a stejně tak neustálé analyzovani kým jaký člověk je.
Kniha krásně zachycuje vývoj hlavního hrdiny, který si vytvoří dvě osobnosti, stává se z lovené myši kočkou a na konci už je pánem situace.

27.07.2020 5 z 5


Krabí zjevení: Podivné příběhy ze starého Japonska Krabí zjevení: Podivné příběhy ze starého Japonska Kótaró Tanaka

Takové japonské pohádky
Moc se mi to líbilo, je to teda ale hodně jiné než naše kultura, naše historky. Ale právě zájem o japonskou kulturu mě to přiměl přečíst a jsem za to ráda.

19.07.2020 5 z 5


Letní bouřka Letní bouřka Pelham Grenville Wodehouse

Dvě dvojice milenců, kterým rodina nepřeje... Pomůže jim prasečí miláček lehce přiblblé hlavy rodiny k dosažení jejich cíle - svatby?

Knížka je velice vtipná a zamotaná. Vepřů milovník, věrný komorník a spisovatel mi byli z postav asi nejsympatičtější.
Ráda se ke knížce zas vrátím.

13.07.2020 5 z 5