Lauriy Lauriy komentáře u knih

☰ menu

Temná tajemství Temná tajemství Marcel Moss

Čte se svižně, děj odsýpá, ale pro mě se předchozí knize "Ukaž mi" nevyrovná, ta mě tehdy fakt šokovala. Tady bych řekla, že jsem dost věcí i odhadla, ne vše, ale tolik mě to nepřekvapilo.

Autor umí tedy neuvěřitelně vykreslit krajně nesympatické mladé muže, no pojmenovala bych je možná víc vulgárně, protože to by je vystihovalo víc :) A stejně tak se nebojí různých sexuálních tužeb v mnoha různých podobách, pro někoho možná za hranou, ale nic, co by neexistovalo. Když si vezmeme, že se knihy odehrávají v Polsku.

Přečtení nelituju, ráda si přečtu další knihu, až vyjde, autor má rozhodně svůj rozpoznatelný styl.

07.08.2023 3 z 5


Exodus Exodus Kate Stewart

První polovina knihy byla utrpení, prostřední zvrat mě nechal naprosto chladnou a to nejsem z kamene. Prostě jsme se s autorkou nepotkaly, motá se celý příběh pořád dokola v kruzích. Je to zbytečně natahované, kdyby byla kniha o 200 stran kratší, dle mě by jí to jen prospělo.
Jsem ráda, za celkem uzavřený konec a poslední díl vynechám.

05.08.2023 3 z 5


Hejno havranů Hejno havranů Kate Stewart

Já vůbec nevím, jak to hodnotit. Jako bylo to neuvěřitelně čtivé, když pomineme tu předmluvu, ta byla hrozná. Myslela jsem, že se přes ní ani nepřekoušu. Kdyby takhle byla napsaná celá kniha, vzdám to.

Myslím, že hlavní kámen úrazu je, že nejsem už asi úplně cílovka, ale ten velký hype mě nalákal. Cecílie na facku (jako vzhledem k věku asi ok, ale rozčilovala mě hrozně), Dominik na facku (pan tajemný ?), nejlepší asi Sean, ale taky žádný zázrak. Sexuální scény skvělý, žádný infantilní názvy (a možná o to právě jde? Možná jsem v tom hledala zbytečně něco víc). Na mě teda ani to obrovské tajemství havranů nějak úplně nezapůsobilo, že bych se nutně potřebovala pustit do druhého dílu. Ale asi mě láká, co se z toho ještě vyklube, ale na eroťárnu je to fakt tlustá bichle.

Objektivně chápu to nadšení, je to zase něco trochu jiného, jen jsem to možná četla v blbou dobu, prostě jsme se úplně nepotkaly s knihou, ale rozhodně to není žádný průšvih.

23.07.2023 3 z 5


Její vina Její vina Simone St. James

Záměrně se vyhýbám duchařinám, nemám to ráda, ale tady jsem si asi špatně přečetla anotaci. Což je dobře, protože kniha byla skvělá. Možná trochu pomalejší rozjezd, ale postupně příběh nabíral na obrátkách až do velkého finále.

Pokud připustíme paranormální jevy, tak to byl příběh bez nelogičností, s čímž mívám u thrillerů často problém. Postavy zvláštní, ale tak uvěřitelné. A duchařina snesitelná i pro posery jako jsem já. Určitě se časem dostanu i ke Zlomeným duším.

15.07.2023 5 z 5


Ted Bundy, vrah po mém boku Ted Bundy, vrah po mém boku Ann Rule

Rozhodně zajímavá kniha. Hlavně v tom, že autorka sama Bundyho znala původně jinak než jako sériového vraha. Jakkoli je tato skutečnost plusem knihy, je zároveň jejím mínusem. Hlavně tedy pro mužské čtenáře a lidi, kteří jdou čistě po faktografii.

Na to, že autorka byla o dost starší, měla v té době, kdy ho poznala, už 4 děti, měla blízko k policii, kriminalistice, psychologii, nikdy ho asi zcela neodsoudila. Stále ho omlouvala a hledala v něm to dobré, což mi teda, jako více lidem, pilo krev. Zároveň to ale asi potvrzuje, jak okouzlující pro ženy dokázal být.

Nejvíc mě asi překvapilo to "množství" důkazů na tolik případů, neuvěřitelné. Těším se na další díl, který by měl být více faktografický.

22.10.2022 4 z 5


Druhá šance Druhá šance Adam Pýcha

Nejsem schopna se rozhodnout, jestli je ta kniha geniální nebo překombinovaná. Jazyk super, četlo se to dobře, mám ráda skládačky, ale chce to klid a soustředění a těchto věcí se mi teď zrovna moc nedostává. Takže je možné, že chyba je na mém přijímači. Osciluju mezi 3 a 4* a dost možná ji dám časem ještě jednou a třeba to všechno docvakne.

26.05.2022 4 z 5


Hned vedle Hned vedle Leah Montgomery

Začátek skvělý, drsný, ale pak se to nějak začalo motat v kruhu. Ke konci už mě pár věcí zápletky napadlo, ale spousta jednání opravdu nedávala moc smysl, hlavně na jedné straně.
Každopádně potenciál to má, úplně nesmysl to není, ale asi to chtělo ještě trochu poladit.

23.04.2022 3 z 5


Můj policista Můj policista Bethan Roberts

Když jsem si knihu pořizovala, vůbec jsem nechápala ten název a nelíbil se mi. Teď jsem knihu dočetla a je tak dokonale výstižný, až ho za čas uvidím, hned si vybavím celý příběh. Trojúhelník, kde není vítěze, jen poražených... Moc se těším na film.

Při čtení těchto knih si vždy uvědomím, jak velký pokrok máme za sebou a není to zas tak dávná historie, ale 50. léta 20. století.

25.03.2022 4 z 5


Tisíce metrů ode dna Tisíce metrů ode dna Jasmin Schreiber

Krásná cesta za smířením, sympatické postavy, i ty zvířecí. I humor knihu příjemně odlehčoval, až tedy na jednu z počátečních scén, která ten dojem trochu kazí. Přišla mi dost na sílu a hodně na hraně vkusu, zřejmě autorka nevěděla, jak ty dva lidi spojit.
Ale to pro mě asi jediná vada na kráse. Stoupání k hladině, které knihu provází, bylo krásně symbolické.

26.02.2022 4 z 5


Staré odrůdy Staré odrůdy Ewald Arenz

Krásná kniha. Nádherně vykreslen život na vesnici, tak barvitě, že jsem to skrze slova viděla. A taky se dost vrátila do svého dětství, hospodářství, ovocné sady, lesy, těžká práce, ale na konci vždy hmatatelná odměna.
A v tomto prostředí dvě polámané duše, které si zkraje ani neuvědomují, jak na sebe navzájem působí a jak se ovlivňují.

26.02.2022 5 z 5


Neviditelný život Addie LaRue Neviditelný život Addie LaRue Victoria Schwab

I když si vás nikdo nepamatuje, stejně můžete na světě zanechat svojí stopu. A co teprve, když si vás někdo pamatuje.
Tohle byla opravdu nádhera, tak krásně napsáno, zážitek.

29.01.2022 5 z 5


Pánský klub Pánský klub Erica Katz

Jediná vada této knihy z mého pohledu je označení thriller. Tohle opravdu thriller není, spíš takové drama, společenský román, ale perfektní.

Je to trochu styl Vlka z Wall Street, svět byznysu, velkých peněz... Akorát že hlavní hrdinka je tu žena, která se snaží prorazit v převážně mužském světě. A semele jí to, ani neví jak.

Kniha se četla skvěle, hezky pozvolně vyobrazený vývoj Alex i vliv prostředí. Jsem z knížky nadšená, jen nečekejte thriller.

02.12.2021 5 z 5


Polovina tebe Polovina tebe Brit Bennett

Nejvíc knihu vystihuje asi tento citát z knihy: "Zůstat tím, čím člověk je, nebo se stát něčím novým, je pouze otázkou vlastního rozhodnutí, ať už to člověk bere z jakékoliv stránky."

Určitě zajímavá kniha o náhledu na rasovou problematiku 60. až 80. let, hledání vlastní identity a svého místa na světě. Dvojčata navenek téměř od sebe nerozeznatelná, ale povahově naprosto odlišná. A stejně tak odlišné jsou nakonec i jejich životy a životy jejich dětí.

Souhlasím, jak už tu je napsáno, že postava Reese mi přišla v knize zbytečná, jen ve snaze nacpat do knihy co nejvíc "kontroverzních" témat a jeho "bejby" mě úplně iritovalo.

Další co mi docela vadilo, bylo skákání v časové ose, vracení se a pak zase skoky vpřed, ke konci už jsem občas nevěděla, kde zrovna jsem, co už kdo ví a co ještě ne... To mi přišlo trochu překombinované.

Ale jinak skvělý překlad, moc mě bavila větná skladba, myšlenky... Ano bylo to i dost depresivní, nečetla se mi úplně lehce a budu knihu ještě chvíli zpracovávat. Takže až na pár drobných výtek jsem spokojená a za přečtení rozhodně stojí.

29.10.2021 4 z 5


Ukaž mi Ukaž mi Marcel Moss

Tak to byla síla. Ani jedna postava sympatická, ale přesto knihu hltáte a na konci jsem byla opravdu překvapená, rozuzlení jsem vůbec neodhadla.
Uf, možná ideální jako varování pro náctileté o nebezpečí aplikací, něco jako pro nás byl Requiem za sen zase o jiných závislostech.

09.09.2021 5 z 5


Milostný dopis Milostný dopis Tracy Rees

Pomalu vyprávěný příběh Londýna 20.let, s (pro mě) krásnými popisy prostředí. Moc sympatická hlavní hrdinka Blue, kterou všichni milují a která snad nedělá špatná rozhodnutí :) Kniha o hledání spřízněné duše, svého místa na světě, o důležitosti podpory v rodině. Ale dojde i na vážnější témata jako domácího násilí a další, která nechci spoilerovat.

17.08.2021 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Moje první kniha od Mornštajnové. Očekávání jsem měla velká, ale tohle mě opravdu zasáhlo, jak jsem si neuměla představit. Příběh neuvěřitelně krutý, ale přesto vlastně krásný, o lásce, naději,... Opravdu napsané s krásnou lehkostí a nadhledem, že hltáte stránku po stránce a na konci bum, všechny emoce se vyvalí z knihy jako lavina.
Asi to budu pár dní vstřebávat.

08.03.2021 5 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Moje první setkání s tímto žánrem. Po pár kapitolách jsem si myslela, že jí odložím, že to není nic pro mě. Ale po půlce se to zlomilo a potřebovala jsem ji dočíst do konce. Jasně, není to nic světobornýho, ale to od tohoto typu literatury snad ani nikdo nečeká. Jako příjemná oddychovka to funguje podle mě dobře.

17.02.2021 4 z 5


Utajená dcera Utajená dcera Kelly Rimmer

Kniha se četla sama, hezky to odsýpalo. Díky retrospektivě se postupně skládal příběh dílek po dílku, krátké kapitoly tomu pomáhaly. Nejsem moc plačka, ale na konci jsem měla slzy v očích :)

06.02.2021 4 z 5