Temná tajemství

Temná tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504342/bmid_temna-tajemstvi-l5C-504342.png 4 75 28

Dorota žije už osmnáct let pod jednou střechou s despotickým manželem, přesto se snaží dělat vše pro to, aby nebylo na veřejnosti nic znát. Potají však hledá co nejméně bolestivou cestu, jak se od agresivního muže osvobodit. Jakub a Alicja prožívají krizi, a tak se pokusí vrátit svému manželství ztracenou jiskru společnou dovolenou u moře. Dvojice se na místě seznámí s tajemným párem, který obrátí vzhůru nohama nejen rutinní prázdninový pobyt, ale i celé jejich životy. Osmnáctiletá Naďa se poprvé setká se svou biologickou matkou, která ji opustila krátce po porodu. Ani v nejmenším si neuvědomuje, jakému nebezpečí vystaví tímto setkáním své blízké. Tři zápletky se spolu v nejméně očekávaném okamžiku spojují. Každý z aktérů zahájí sám za sebe nelítostný boj o to, aby jeho vlastní temná tajemství nikdy nespatřila světlo světa. Komu se to podaří, a kdo za své lži krutě zaplatí?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Mroczne sekrety , 2021


více info...

Přidat komentář

de6978
21.02.2024 5 z 5

WAU, Marcelovi knihy jsou vždy skvělé, těším se, až napíše další.
Jak se hezky propojí příběhy všech lidí, kteří nemají spolu nic společného ...

JanaŠamšová
19.01.2024 5 z 5

"Negativní emoce jsou zničující silou, kterou je občas těžké ovládnout."
ZA KAŽDÝM OBYČEJNÝM PŘÍBĚHEM SE MOHOU SKRÝVAT NEČEKANĚ ŠOKUJÍCÍ OKOLNOSTI.
Tato kniha je od první stránky až po poslední větu jedna velká jízda.
Příběhy několika životů, které se zprvu zdají docela obyčejné, se po pár stránkách mění v šokující, šílené a vezmou vám dech. Tohle je kniha, u které zaručuji velmi nevšední a pikantní zážitky, na které jen tak nezapomenete!


Evkae36
20.12.2023 5 z 5

Bylo to dobrý. Mám ráda tyhle psycho příběhy kdy se člověk může podívat až na dno lidské duše, která je v krajních případech schopná neuvěřitelných věcí.

GYROTOURBILLON
19.12.2023 3 z 5

Asi tak jak píše Danilla. Ze začátku ano, poté už jen chaotické. Bohužel žijeme v době facebooku atd. Čili autor jde s dobou. Za sebe musím říct, že v tomto světě příliš nežiju, ale vím že možnosti jsou. A že i někdo naletí, je daň doby.

Danilla
06.12.2023 2 z 5

(SPOILER) Jako vážně?
Prolog mi přišel zmatený a nepochopitelný. Pak se kniha docela slušně rozjela, ač mě pár věcí zarazilo. Nechápu, jak mohla Magda po takovém množství vypitého alkoholu vůbec fungovat, natož něco řešit. Naďa, na kterou její biologická matka 18 let kašlala jí z nepochopitelného důvodu má ráda a chce být s ní. Bogdan je magor a o Jakubovi netřeba ani psát. I přes tohle všechno byl střed knihy čitelný a děj svižný. To se ovšem změnilo tak ve 3/4 knihy. Děj totálně překombinovaný a těžko uvěřitelný.
Takže přestože se kniha četla svižně, za tohle všechno dávám jen dvě hvězdy.

barusak1
24.10.2023 5 z 5

Já jsem nadšená ... krátké kapitoly, velmi zajímavé osudy

Belanna
08.10.2023 4 z 5

Tři příběhy a tři zápletky, které jsou do sebe propletené. Vše obklopené tajemstvími ať už z dob minulých a nebo současných. Postavy se vzájemně scházejí a rozcházejí nebo potkávají. Každá je svým způsobem zajímavá a neotřelá.
V retrospektivních skocích si s námi pan Moss pěkně hraje tím, že nabízí světýlko k řešení, které nám vzápětí zase zhasne.
Závěr se mi líbil.

TinaBookBlog
25.09.2023 5 z 5

Nejprve jsem se hrozně podivovala a říkala si, že tohleto přece není možný. Později jsem si ještě navíc uvědomila, že je kniha inspirovaná skutečnými událostmi...

V knize jsou osudy několika lidí a jejich okolí, hlavně se jedná ale o Magdu, Dorotu, Bogdana a Jakuba. Všichni jsou z toho či onoho důvodu nespokojení a někteří mají temná tajemství, která jsou až neuvěřitelná. Čeho jsou ale schopni, když hrozí, že budou jejich tajemství odhalena? No, budete se divit...

Kniha se čte svižně, kapitoly jsou úderné a udržují napětí až do poslední chvíle. Životy hlavních postav se velmi nenuceně protnou. Závěr mě překvapil. No, vlastně nejen závěr, ale děj celé knihy...

Pavlína2019
25.08.2023 5 z 5

Musím dát plný počet bodů.

Je to velice čtivá a svižně napsaná kniha, která se dobře čte nejen díky fontu písma, ale i krátkým kapitolám, údernému ději, výbornému střídání postav a času.
Je psaná také jaksi jednoduše, s nadhledem, moderně a syrově.
Autor má rozhodně svůj styl.

Nesmím opomenout velmi kontroverzní témata - sex, vraždy a internetové nebezpečí.
Na konci se vše pěkně pospojuje.

Doporučuji přečíst.

Hella
21.08.2023 2 z 5

Na jednu stranu opravdu velmi čtivé. Na stranu druhou - totálně nesympatičtí hrdinové a jejich konání vesměs neskousnutelné či nepochopitelné.

Kniholapka
14.08.2023 4 z 5

Kniha, která se čte sama a umí člověka pěkně naštvat. Stejně jako v předchozí knize autora mi žádná postava nebyla vyloženě sympatická. Děj byl však zajímavý a chtěla jsem ji dočíst až do konce. Název přesně vypovídá o knize. Přesvědčte se sami, co udělají temná tajemství s člověkem a jeho svědomím, pokud mu nějaké zůstane...

Lauriy
07.08.2023 3 z 5

Čte se svižně, děj odsýpá, ale pro mě se předchozí knize "Ukaž mi" nevyrovná, ta mě tehdy fakt šokovala. Tady bych řekla, že jsem dost věcí i odhadla, ne vše, ale tolik mě to nepřekvapilo.

Autor umí tedy neuvěřitelně vykreslit krajně nesympatické mladé muže, no pojmenovala bych je možná víc vulgárně, protože to by je vystihovalo víc :) A stejně tak se nebojí různých sexuálních tužeb v mnoha různých podobách, pro někoho možná za hranou, ale nic, co by neexistovalo. Když si vezmeme, že se knihy odehrávají v Polsku.

Přečtení nelituju, ráda si přečtu další knihu, až vyjde, autor má rozhodně svůj rozpoznatelný styl.

Ája373
11.07.2023 3 z 5

Nejsou tam nudné pasáže, děj poměrně odsejpá, občas je to i docela napínavé, popis sexuálních tužeb mi nevadil, ale jako celek na mě kniha dojem příliš neudělala. Napětí nedokázalo plně vygradovat. Nekonalo se pro mě žádné wow a snaha všechny postavy spojit do jednoho příběhu byla poměrně na sílu až děj působil téměř neuvěřitelně. Nicméně jako oddechovka na krátké odpoledne to stačilo.

Majulle
08.07.2023 3 z 5

Kniha byla hodně čtivá, napínavá, ale já čekala trošku jinou jízdu :)

Jidu
02.06.2023 5 z 5

Tohle byla neskutečná jízda od první strany. Autor se nebojí zajít do extrému, takže otevírá témata polyamorie, podvádění, zakázané lásky, pomsty a touhy po penězích. V některých situacích jsem opravdu těžce trpěla a říkala jsem si, že tohle by mi můj chlap navrhnul jen jednou.

Opět, jak je už u Mosse zvykem, je zde spousta sexuálních scén, které vám nebudou absolutně příjemné, pokud nezastáváte výše zmíněný trend.

Celou knihu jsem si říkala, jak se tyto tři, zdánlivě nespojitelné, osudy mohou propojit a samozřejmě jsem na konci koukala s pusou dokořán. Závěry autor opravdu umí a zaručuji vám, že nebudete mít vůbec tušení, jak to dopadne.

Proč mi tento thriller přijde jako nejlepší, když řeší témata, která mi vůbec nejsou po chuti? No, právě proto, tolik emocí ve mně žádná kniha velmi dlouho nevzbudila. Vysloveně mě vytáčela, ale nemohla jsem se odtrhnout. Slupla jsem ji za jeden den.

P3_tis
29.05.2023 4 z 5

Marcel Moss píše opravdu skvěle! Kniha se čte sama. I když mi jeho příběhy připadají tak trochu zvrácené.

Jednotlivé kapitoly jsou vyprávěny z pohledu hlavních postav. Není jistě překvapením, že se ke konci knihy životy všech protnou, ačkoliv spolu na první pohled nemusejí mít nic společného.

m2056
27.05.2023 4 z 5

Dobrý je to rychle se kniha čte ale dlouho vám v hlavě nezůstane.

LilyGorch
02.05.2023 4 z 5

V Temných tajemstvích se seznamujeme s osmnáctiletou Naďou, která se poprvé setkává se svou biologickou matkou. Díky ní poznáváme fungování její současné rodiny a postupně se zaměřujeme i na život její nevlastní matky. Ta se touží vymanit z moci despotického manžela (Nadina otce) a osamostatnit se. Současně se však bojí, aby nepřišla jak o svoji nevlastní dceru, tak i o svého mladšího syna.
Dále je zmíněný příběh dvojice Jakuba a Alicje - s existencí této rodiny na první pohled nesouvisí, v daném okamžiku nás však autor vyvede z omylu. Všechno souvisí se vším, jednání jedné postavy ovlivňuje činy další atd. Zároveň zde máme významný spojovací článek, díky kterému se dává do pohybu celý řetěz událostí a většina osob je ať už přímo či nepřímo nucená se rozhodnout a jednat. Každý tu má své neřesti a temná tajemství..
Autorovo vyprávění je svižné, každá kapitolka rychle odsýpá. Postupně odkrýváme jednotlivé střípky a na konci do sebe vše perfektně zapadne jako dílky puzzle. Napínavý děj a nečekané zvraty udrží čtenářovu pozornost až do poslední stránky.

4/5 *

6591
02.05.2023 5 z 5

Příběh se třemi zápletkami, propletený a opředen tajemstvím.
Sílu ději dodává retrospektiva, která Marcelovi, dovoluje odhalit nám jen to, co chce a kdy chce. Postavy propracované geniálně. Ke konci to má stejně jak jeho minulá kniha Ukaž mi, zajímavý zvrat, který trhá komfortní zóny všem čtenářům.

Monni
28.04.2023 4 z 5

Hned na začátek musím napsat, že kniha ukaž mi se mi líbila více. Kniha je vyprávěna z pohledů více postav a teda vždy se tam něco stalo a já si vždy řekla, bože proč, si normální? :D A magorů tam bylo více než jsem tušila. Zvratů tam bylo taky hodně a některé jsem vážně nečekala. Tohle bude určitě autorova přednost a jeho nečekané zvraty jsou super. Rozhodně se těším na jeho další tvorbu.

Štítky knihy

thrillery tajemství

Autorovy další knížky

2021  83%Ukaž mi
2023  79%Temná tajemství

Kniha Temná tajemství je v

Právě čtených1x
Přečtených88x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce127x
Chystám se číst103x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x