Hned vedle

Hned vedle https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475245/bmid_hned-vedle-Mrm-475245.jpg 4 200 72

John a Marcy Stanleyovi se v touze po klidném životě přestěhují na venkov. Když se setkají se svými novými sousedy, myslí si, že narazili na pravé zlato. Marcy se rychle skamarádí s Jill, ale když obdrží zlověstný dopis, začne podezřívat Jillina manžela Marka, že něco skrývá. Něco temného a násilného. Shannon se stala obětí důkladně promyšleného únosu. Po svém osvobození je posedlá hledáním muže, který ji unesl, mučil a navždy změnil. Obě ženy hledají odpovědi a obě jsou odhodlané je získat. Ani jedna ovšem není připravena na to, co najde…... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Right Next Door , 2019


více info...

Přidat komentář

EvelynRose
24.03.2024 3 z 5

Kniha udělala přesně to co jsem po ní chtěla, zatáhla mě do jiného světa abych chvíli nemusela myslet na ten skutečný. Bylo tam několik nudných i zbytečných pasáží ale ty bych ani neřešila. Co mi ale opravdu vadilo byl nedomyšlený únos Shannon a jejího syna. Matka se synem jednoho dne zmizí, matka se vrátí po několika týdnech bez syna a nikdo se na nic neptá? Rodina? Přátelé? Škola? Tomu mám vážně věřit?

pingu1
07.03.2024 4 z 5

Dvě dějové linky. První s mírně vlezlou Marcy, která má kromě péče o autistické dítě největší zálibu v šmírování sousedů. Druhá s unesenou Shannon, kde jsme vrženi rovnou do pekla na zemi. Na konci se samozřejmě obě linky protnou....
Zápletka nebyla vždy úplně uvěřitelná, chvílemi se kniha trochu táhla a konec byl najednou hrozně rychlý. Ale četla se dost dobře :-) A má moc hezkou obálku...


Annkag
03.03.2024 4 z 5

I přes mnohé ne moc kladné hodnocení byla kniha skvělá(pro mě)
Nepamatuji si kdy se naposled knihu četla s obrovským nutkáním podívat se kdo? Co? Proč?
Hnalo mě to knihu číst a číst... A pochopila jsem že matka pro to aby zachránila své dítě, aby ho dostala zpátky udělá prakticky cokoliv. Klidně i zabije. Ale že se potká s takovým psychopatem? Myslím že to nečekala.
A vím jedno. Voda pro mě to dostala hlubší význam a na psí granule už nikdy nebudu mít stejný pohled.

Ja.Yitka
21.02.2024 2 z 5

Tak tohle se moc nepovedlo. První polovina knížky byla úplně o ničem. Marcy mě neskutečně lezla na nervy, byla extrémně dotěrná a části, které byly psané kurzívou jsem pak začala číst pouhým zběžným přelétnutím textu, protože to se fakt nedalo. Půl knížky popisu jak je někde zavřená bylo vyloženě nuda. Jelikož většinou z principu dám každé knížce 100 stran a pak se tam začalo aspoň něco dít, vydržela jsem. Druhá půlka už byla čtivější a zajímalo mě jak to dopadne i jak s tím souvisí Laurin ale bohužel ani finále nevylepšilo dojem z knížky. Závěr jsem začala tušit dřív než přišel a celá ta dějová linka i postupný vývoj událostí byl velmi přitažený za vlasy. Celkově hodnotím bohužel také jako ztrátu času, bylo to slabé a neuvěřitelné.

micha-ella
03.11.2023 1 z 5

Dva příběhy, které se na konci spojí a které mi svým střídáním šly hodně na nervy. Dějovou linku psanou kurzívou jsem v polovině opustila, to se prostě číst nedalo, vrátila jsem se k ní až v závěru. Druhá linka mě celkem bavila, pořád jsem čekala, co už z toho vyleze a nevěřila jsem svým očím. Po protivné módě přítomného a budoucího času se teď stalo v literatuře módní, že konec knihy převrátí celý děj vzhůru nohama a má to být pro čtenáře to nejlepší. (Někteří to skutečně chválí.) Pro mne je tím postavením na hlavu všechno předchozí tak nepravděpodobné, pitomé a neskutečné, že lituju času, kdy jsem u toho seděla. Skoro odpad.

Bee240
10.10.2023 2 z 5

Při čtení této knihy jsem si dokola pokládala jednu otázku.
Čeho bych byla schopná kdyby někdo unesl mé dítě?
Říkala jsem si zašla bych za hranice lidskosti a udělala všechno abych své dítě našla? Kdybych nemohla jít na policii a věděla bych že mé činy, kroky k nalezení mého dítěte nebudou nikdy odhaleny...co bych udělala?
To je totiž hlavní příběh této knihy.

Což může znít zajímavě...nicméně zajímavá ta kniha nebyla. Ze začátku mi hned nesedla jedna z hlavních postav a to Marcy. A s pocitem jak mi leze na nervy jsem četla celou knihu.
Nápad na příběh byl jistě dobrý... takový klasický thriller plný tajemství a intrik. Jenže to nejlepší bylo až na úplném konci. A nemyslím tím třeba poslední kapitoly, ale doslova asi poslední čtyři stránky.

Od začátku do konce je to celé o tom jak Marcy a její sousedka Jill si povídají a řeší svá manželství. A jak Marcy strká nos všude kam může.
Proloženo je to příběhem ženy kterou někdo uvěznil. Jenže i tato linka má hodně much. V této dějové lince jsou jen opakující se myšlenkové pochody této ženy. Dvě dějové linky na sebe navíc přecházeli tak zvláštně, že to celé nedávalo smysl.
Pak najednou konec a tam autorka dala totální bombu. Ale i přes skvělý konec a vyústění příběhu to bylo vlastně už jedno. Kniha byla tak jednotvárná, že ani konec nic nezachránil.

TeriLoch
07.09.2023 4 z 5

Napínavá knížka, nemohla jsem ji odložit, protože mě fakt zajímalo, jak to nakonec dopadne. Ale trochu se to táhlo, nejvíc akce si totiž autorka nechala na konec, který teda wow! Takže kdyby bylo víc akcí v průběhu celého příběhu, bylo by to lepší, ale konec za to stojí. Doporučuji.

Kekik
30.08.2023 3 z 5

Nádherná obálka a zajímavá anotace. To slibovalo zajímavý příběh. A sousedské thrillery mám ráda. Začalo to slibně. Stránky hezky ubíhaly, a já si říkala, jak se kniha krásně čte. Po nějaké chvíli jsem si ale uvědomila, že se do čtení musím nutit. V příběhu se totiž dle mého názoru téměř nic nedělo. V současnosti se dělo jen to, že se dvě sousedky vzájemně navštěvovaly. V kapitolách psané kurzívou, kde se dozvídáme, co se dělo Shannon, se také vlastně nic nedělo. Shannon navíc byla poměrně dost "ukecaná". Jedná se převážně jen o vnitřní monolg, ale skoro každou myšlenku musela sdělit tolika různými větami, že jsem až chvílemi chtěla zvedat oči v sloup. Naštěstí se i tak příběh pomalu dostával ke svému konci. Ten byl nejlepší. Ostřílené čtenáře sice vůbec nepřekvapí, ale to není na škodu.
Z knihy jsem trochu zklamaná. Námět skvělý, ale dalo by se to jistě zvládnout lépe. Více temnější. Více akce. Tohle víceméně poklidné tempo mně u této knihy nevyhovovalo.

Anie94
06.08.2023 3 z 5

Od teto knihy jsem cekala rozhodne vic nez jsem dostala. Potencial tematu byl dobry, nicmene jsem se u cteni trosku nudila. Kniha a hlavne jeji dej nemeli zadny spad. Cela kniha byla hodne prekombinovana a prolinani dejovych linej nedavalo smysl. Chovani postav take nemelo moc logiku. Celkove jsem nebyla s knizkou moc spokojena.

Evkae36
04.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Bylo ti čtivé, kniha chytne hned od začátku. Konec rychlý, což nebylo na škodu, ale mohl být trochu prostší. Zaměnit dceru za syna a udělat z něj holku, to už mi přišlo trochu zbytečný.

Adriena838772
19.05.2023 2 z 5

Nedokážu tuhle knížku číst

cleopatra11
21.04.2023 3 z 5

No...když už jsem byla na straně 188 a 33 kapitola a stále se tam nic nestalo a četla jsem jen o tom, jak jedna sousedka navštěvuje druhou a jen se pozorují...téma dobré, dočetla jsem, ale......

Pavlína2019
13.04.2023 odpad!

Prostě se mi to nelíbilo.

Kniha mě vůbec nebavila.... Nějak se to tu vymklo z ruky špatným směrem....

Ver1982
22.03.2023 2 z 5

Někdy méně je více. Tento příběh byl zbytečně přehnaný.

dencazrnu
10.03.2023 4 z 5

Musím říci, že do knihy jsem se od první chvíle začetla a nemohla se odtrhnout. Líbilo se mi, jak se celým příběhem prolínaly všechny tři manželské páry. Nechyběly zde ani pohledy do minulosti a závěrečné prolnutí jednotlivých příběhů. I tak ale musím jednu hvězdičku sebrat za závěr knihy, protože na můj vkus to bylo až příliš překombinované a přitažené za vlasy. Každopádně kniha měla zajímavý námět a já se u čtení bavila.

Janulica
28.02.2023 odpad!

Tak tuto knihu jsem musela odložit, vůbec se mi do ní nepodařilo začíst. Střídání nudných kapitol o manželském páru Marcy s Johnem s kapitolami o unesené Shannon mi prostě nedávaly smysl. Děj se tak nějak prazvláštně točil v kruzích, opakoval se, chování některých postav mi přišlo nelogické. Za mě tedy tato kniha ne.

Holly.W
20.02.2023 odpad!

Po šedesáti stranách jsem musela odložit. Nebylo nic čím by mě kniha zaujala a vtáhla do děje.

andrea4468
02.01.2023 4 z 5

Kniha mě chytla od začátku, netáhla se. Za mě fajn čtení. V porovnání s knihami stejného žánru byla ale slabší a konečné odhalení trochu přitažené za vlasy. Každopádně bych knihu doporučila jako oddechovku a nelituji, že jsem se pro ji rozhodla.

Přečti_si
30.12.2022 4 z 5

Čekala jsem celkem průměrný thriller, do takové 3/4 knihy to tak i vypadalo, ale pak přišla brutální otočka o 180 stupňů a perfektní závěr, který držel a nepustil.

beruska
27.11.2022 4 z 5

Až na ten unáhlený a zmatený konec byl příběh zajímavý...
Za mne tedy 4* :)