Knížkařka Knížkařka komentáře u knih

☰ menu

Florence a Giles Florence a Giles John Harding

Myslím, že Florence udělala pro dobro svého bratra až mnoho zla..
Jinak kniha je to pěkná, čtivá a originální slůvka nejdřív vypadají směšně, ale potom děj skvěle doplňují!
Florence mi byla většinu knihy sympatická, ale ke konci knihy jsem z ni byla znechucena. Naopak její bratr mi lezl hrozně krkem a ke konci jsem ho až litovala. Skvěle propracovaní postav a změn jejich charakteru. Na to že příliš nemusim tajemné/hororové knihy, tak tato je povedená!

22.05.2016 4 z 5


Dárce Dárce Lois Lowry

Kniha je extrémně čtivá,to se jí musí nechat...
Podle mě je to dobrá kniha s dobrými myšlenkami..

19.05.2016 4 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Tento díl čtu podruhý... Rozhodla jsem se tak, protože jsem si chtela ověřit jak je filmové zpracování moc odlišné...
Čtu to podruhý a stejně brečím jak želva...
Nechci se opakovat, protože jsem tady před rokem psala docela obsáhlý komentář, ale podle mě je v knize poselství. Velké...
Teď si tady na sebe udělám reklamu: Více se dočtete ve starém komentáři;).
Je to smutná, ale vlastne šťastná kniha.
Je to zamilovaná a vlastne trhajíc srdce kniha
Je to kniha, která patří mezi mé oblíbená.
Volba si ji přečíst mě jistě změnila....

14.04.2016 5 z 5


Bylo nebylo Bylo nebylo Odette Beane

Abych mé vyjádření k této knize uvedla na správnou míru, tak seriál jsem neviděla!
Kniha se mi líbila, přišla mi čtivá a rozhodně se zapíše mezí mé oblíbené. Vadí mi, že další série seriálu nejsou jako knihy.... Ach jo, ten otevřený konec mě štve...
Příběh se mi líbil jak se vše proplétalo a zaplétalo a postupně se vše vyjasnilo, i když i já jsem se v textu často ztrácela..
Ale rozhodne doporučuji!

08.04.2016 4 z 5


Solitaire Solitaire Alice Oseman

Kniha byla opravdu dobrá, opravdu čtivá, ale zase je pravda, že jsem z ní měla někdy depresivní pocit.
S Tori jsem většinou souhlasila, ale někdy mi lehla fakt krkem. Mě to přišlo jako fakt dobrá kniha, další knihy od A.Osemanové si určitě taky přečtu:). Taky je dobré, že je tu poměrně hodně nabídek co si můžete přečíst nebo co zkouknout;). A taky ty narážky na Pýchu a předsudek:).
Za mě velmi dobrá kniha.

20.03.2016 4 z 5


Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Knihu čtu potřetí. Musím ještě něco dodávat?

04.03.2016 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

O úchvatnosti knihy jistě světčí to, že již přidávám druhý komentář s 5*. Knihu jsem četla skoro po roce a to podruhé. Během čtení jsem dvakrát zhléda úžasný film( na motivy této knihy-2005) s K.Knightley a naprosto pořád poslouchám soundtracky a skladbu Dawn se chci naučit i na klavír.

Ale ke knize: když si uvědomíme, že kniha byla napsána před více jak 200lety je to neuvěřitelné! Austenová byla úžasná spisovatelka(Již čtu Emmu a máme doma ještě Rozum a cit( film taky úžasný). Kniha je skvost, drahokam. Škoda že v té době nebyla tak doceněná(kniha i autorka). Postavy a prostředí jsou skvěle vykreslené a prostě úžasné! Chtěla bych tak moc se setkat s J. Austenovou a se všemi postavami z této knihy. Když jsem knihu dočetla, tížil mě pocit, že kniha končí, že Austenovou ani je nemohu zřít a prostě že nežijí. Nemohla jsem uvěřit, že se to nestalo. Ten pocit jsem po prvním přečtění neměla...?
Teď na podruhé jsem v knize mnoho detailů, kterých jsem si předtím ani nevšimla! Nad míru úžasná kniha. Skvělé citáty a životní moudra a doslov pana Nenadála je též pěknou třešničkou na již dokonalém celku. Opravdu mě mrzí, že nemohu sehnat knihy Fanny Burney, která prý ovlivnila J.Austen a byla pro ni vzorem.
Chci zažít jeden den ve společnosti pěti rozdílných sester, na nervy lezoucí paní Bennetové a cynicky vtipného pana Benneta. Hodňoučkého Bingleyho a tichého pana Darcy. A všech dalších postav. Jsou tak nenahraditelné...
Kéž bych v životě potkala takového svého pana Darcyho. Ta kniha mi pořád leží v hlavě a vrací krásné vzpomínky...
Austenová byla neuvěřitelná žena, spisovatelka a teta.
Vím, že moje obrovské dík neuslyší, ale i přesto jí vzdávám poctu!
Pokud nevíte co číst, čtěte Austenovou.
PS. Ke čtení se hodí ta hudba ze soundtracku:)
Jane Austenová mi dodala víru, pěkné čtení a její neocenitelnou ironii.
Děkuji

19.02.2016 5 z 5


DivergentCzech DivergentCzech * antologie

Skvělý nápad, všechny povídky jedinečné, tleskám! Některé dívky (vlastně většina, která ještě nic nepsala, tak vám doporučuji hned něco napsat:). A i těm co už něco napsaly!
Konkrétní hodnocení:
Máš to v krvi
Skvělá volba slov, velká slovní zásoba a i dobrý děj, ale vadil mi tedy trochu konec a pár neobjasněných situací.
Hra ozvěny
Geniální a propracovaný příběh. Proč se neumístil mezi 1-3 místy nechápu, ale pro mě jednoznačně nejlepší( tím nechci ostatní autorky schazovat). Skvělé!
ps. a to nejsem na duchařiny:)
Tma v tichém světě
Pěkné a i to přes to, že je to vlastně smutné.. Klidně by šlo i dodělat pokračování, docela by mě zajímalo jak to skončí..?
Srdcetep
Zajímavý děj
Je to moc pěkné, romantické a taky by šlo dodělat pokračování. Moc dobře se to četlo.
Popiš mi růžovou
Pěkné a nádherné popisy barev. Někdy si neuvědomujeme důležitost barev. Jsou magické a to autorka nádherně popsala. Ač mě překvapuje, že je to 2.příběh o slepotě (nebo spíš se slepotou) v této knize proč ne?
Pokud přežiju
Pěkné, též by mohlo být pokračování
komplikovaný porod
Zajímavý a hezký děj. Originální
Scestí
Poutavé, pěkné, smutné a snad brzy reálné..?
Sedmikráska
Moc pěkné a romantické. Ač smutné. Ach, miluji antikvariáty.
Skvělý konec

18.02.2016 5 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Než začnu hodnotit knihu jako celek, chci říct, že si nemyslím, že to bylo jenom o velké a tragické lásce Tobiase a Tris, že to nebylo ani o tom jak tito dva hrdinové poznávají svět, zjišťují dosti šokující i uklidňující zprávy. Podle mě to není ani o tom, že prostě se jde vyrovnat jakžtakž se vším nebo v případě Tobiase, který již od 1.knihy odpouští Tris všechny její blbosti(Tris mám ale ráda) a je velmi až na jisté situace vyrovnaný, inteligentní člověk! Podle mě měla tato knížka i ukázat to, že co když nás někdo sleduje? Co když na nás něco zkoušejí, pozorují nás, testují nebo jsme dokonce velké pranic naproti všemu a spoustu toho neznáme a toto vše bychom si měli zapamatovat a tolerovat to! I kdyby autorčin záměr nebyl ten, toto vytknout a ukázat nám ,,jakoby" pravdu tak mě to dostatečně povzbudilo a taky mě to donutilo k zamyšlení... A toto je zásadně k zamyšlení a možná i pointa knihy/série? Ať už kolem padají hlavy nebo ne, ale asi to tak je a my se s tím musíme smířit! Ať byl záměr jakýkoli mě se tento líbil!
*****
A teď ke knize... Proč dávám 5*? Tak zaprvé je to můj názor a po přečtení této knihy všichni musíme vědět jak je vlastní názor důležitý a za druhé si myslím, že já, která se nikdy nerozbrečela u jediné knihy, protože jsem si vždycky řekla, že je to jen kniha a tady v případě Aliance jsem teda trochu brečela. Né že bych nějak hodně brečela, ale pořád mi tak nějak ukapávaly slzy a furt se mi mlžily oči. Asi to bylo i tím, že jsem věděla jak to dopadne. A já si říkám, že když přece u knihy brečíte tak to nemůže být nějaká totální blbost ne? Za mě prostě 5*!
Co mi vadilo? Tak určitě to, že mi občas přišlo, že autorka se zamotává do děje a některé odstavce jsem musela číst znovu abych pochopila různé záměry atd. A co snad říci k závěru? Mile i nemile mě překvapil. Mile proto, že si nikdo moc netroufne zabít hl. hrdinku a nemile proto, že prostě zrovna u této knihy jsem ten happy end chtěla a to moc! Mohu si ho tedy představit, ale stejně... Je mi to líto... Osobně mi bylo dost líto Tobiase, ale realita je bohužel krutá a toto bylo dosti realistické!
Kniha samozřejmě měla spoustu romantiky, akce a já jdu číst Čtyřka: divergentní povídky. Což vypovídá za vše ne? Tento díl si přečtete! Stojí to za to...

15.02.2016 5 z 5


První První Kiera Cass

Upozorňuji, že tu budu spoilery!!!
Nejdřív bych vypsala + a - a potom nějaké to shrnutí.
+Opravdu čtivé(to platí ovšech dílech)
+ Amerika tu už tolik neřeší jestli Maxon nebo Aspen
+ Nádherná obálka(zase i u Selekce, Elity i První)
+ Happy end(tady je myslím fajn, že je
+ Ten pocit princeznovství vám zůstane i po přečtení knihy
+Skvělý nápad
+Z této knihy sálá pompéznost. Je něčím vyjímečná
+ Některé momenty jsou úsměvné a nádherné
+ Aspoň krátké vysvětlení toho co se v knize dělo okolo( rebelové atd.)

-Nějaké to vysvětlení by se hodilo
-poslední dvě věty byly pěkné, ale jinak konec takový nemastný, neslaný příliš moho happyendovských efektů
- America neví co chce a někdy je naprosto naivní a hloupá
-Aspen a ta dívka na konci je fajn, ale nevím co tím chtěla autorka říct...? Jakože ta co si ho přála( nemluvím o Americe-píšu tak, abych nespoilerovala moc) ho nedostala aby bylo drama? Nebo ta se kterou skončil je favoritka autorky? Nevím, ale pokud mělo jít o nějaké drama tak naprosto zbytečně! Jinak fajn
-Smrt příbuzých z Maxonovi strany byla tedy vyřešena velmi stroze, ale budiž..
- Smrt z Američiny strany, byla v zásadě zbytečná! Šlo by to vyřešit jinak a ne smrtí! To mi opravdu vadilo a nemám co dodat!
-Některé chování Ameriky je na bednu!
Jinak fajn a čtivá kniha, určitě si přečtu Dceru, ale prostě nevím. Na 5* to není...

13.02.2016 4 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Série Selekce je jedinečná a tento díl taky, což je naprosto jasné podle toho, jak se těším na První. Někdo by možná namítal: Není název První špatný? Poukazuje na to co se stane, to je přeci vyzrazení zápletky a podobné věci, ale pravdou je, že kdybych zjistila, že skončí s Aspenem asi by mě kleplo. America mi nevadila byla i milá. Za některé pasáže tady v Elitě bych jí dala teda pořádnou facku. Bože, co by chudinka dělala kdyby se Maxon neslitoval nad Marlee? Myslím, že nechápala, že se slitoval, naprosto mě to iritovalo, ač chápu, že je to těžké, ale i tak... Myslím, že si neuvědomovala co má. Totéž Aspen. Ano, vlastně jsou si podobní. Oba dva si neuvědomují co mají a jsou marniví. Co se týče Maxona myslím, že je to poměrně férová postava pokud neberu to s Celestou. Naprostý šok! To mi vadilo a jeho odproštění viny(nebo jak se tomu říká) rozhodně nebylo dostatečné! Tedy pro mě. A ještě král.. Nechci být sprostá či použít nevhodná slova, mno.... Královna je opravdová ztělesněná elegance.
Jinak kniha dobrá, čtivá a skvělá!
První musím si tě přečíst:)

31.01.2016 5 z 5


Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Skvělá kniha, ale za mě na pět hvězdiček nemá. Hlavní hrdinka nebyla, není a nebude má nejoblíbenější. V něčem s ní souhlasím, za něco bych jí dala facku. Pro mě je velkou chybou této knížky, že je velmi podobná Selekci. Nazvala bych ji Vražedná selekce nebo tak něco. Poté to knize jsem četla Elitu a hrozně mi to splývalo. Přesto je to kniha, která je opravdu čtivá. Těšila jsem se na ní opravdu ale opravdu hodně. Kniha mě potěšila..
Doporučuji přečíst si ji, přec je to dobrá kniha. A rozhodně si přečtu další díl!

30.01.2016 4 z 5


Královna Tearlingu Královna Tearlingu Erika Johansen

Těším se na další díl:).

03.01.2016 4 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Tak úžasně krásné klišé jsem ještě nečetla!
Přečteno skoro za dva dny a toto je série, která jistě zabere čestné místo v mém srdci! Ač mi to někdy přišlo hrozně klišé a America přiblbloučká(a teď pozor: ona není blbá jenom mě občas překvapilo, že je tak tichá a před princem si tak pouští pusu na špalec). Opravdu skvělá knížka a ihned potřebuji další díl:).
Plusy této knížky:
+opravdu čtivě napsáno
+Která dívka by se nechtěla cítit jako princezna? Opravdu při čtení a i po dočtení se tak cítíte.
+Americana, Maxon jsou moc fajn
+Je tu tzv. trojúhelník, který mne osobně nevadí(ps. Nejsem ani tým Maxon ani Aspen-oba mi zatím přijdou fajn, i když Maxon má skvělý smysl pro humor:).
+Má další dva díly!
+Čteno jedním dechem
Mínusy Selekce:
- Jméno Aspen připomíná jídlo aspik, čímž se mi tento hrdina lehce zhnusil( to ale není jeho vina).
-Obecně si myslím, že hl. tři hrdinové mají špatný výběr jmen(Americana-přijde mi to takové... americké? Aspen-aspik, Maxon- nepřijde vám to blbý jméno, i když by se to dalo brát jako Max, takže no...).

Takové usměvavé mínus je to, že po dočtení budete chtít mít svého Maxona (popř. Aspena) a budete z toho trochu paranoidní, ale kdo by NECHTĚL ZAŽÍT POMPÉZNOST OKAMŽIKU, ÚŽASNOST A BÝT MILOVÁN A MILOVAT?
Jednoznačně úžasné!
5*

03.01.2016 5 z 5


S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Úžasná kniha, která je zajímavě psaná! Viděla jsem film a přiznám se byl lepší, ale přesto je toto jedna z nejlepších knih co jsem kdy četla! Hlavní hrdiny miluji a ničilo mě, když jim bylo špatně, když nebyli spolu. Budu citovat jedno prohlášení z Divergence, které s tímto dosti společné: JEDNO ROZHODNUTÍ TĚ MŮŽE ZMĚNIT. Myslím, že ač je to přísloví úplně z jiného žánru hodí se sem.
Překvapilo mě, že jim je na konci knihy tolik let, ale tak...
Úžasná, romantická, komediální, realistická kniha:)

21.11.2015 5 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Myslím, že se díl jako obvykle povedl, ale rozhodne nějaké chyby má...
Jako první - bych určitě řekla, že někde to bylo trochu nudné popř. předvídatelné. Ale tak budiž to není tak hrozné že?
Další - je to(a to je mé osobní), že mám proste ráda Teresu! Vím, že hodně z vás ne, ale já jo a to co s ní pan Dashner v knize dělá mě občas štvě ikdyž vím, že má své záměry a já to tolerují... Akorát mě to občas fakt "žralo".
Kniha je jinak dobrá, ale proste jí neco chybí...

16.07.2015 4 z 5


Nevinné Nevinné Sara Shepard

Musím uznat, že tato kniha mi přijde o dost lepší než první díl! Jestli to půjde tímto tempem nahoru, tak nakonec budou mít všechny její knihy ode mně 5*! První jsem dala pouze 3* a myslím, že dosti oprávněně! Ale to co chybělo v první knize je zde! Opravdu tento díl je lepší než první! Je zde mnohem více tajemství, spletité lásky ať už Lhářek nebo jejich rodičů... Ukazuje se, že člověk se v základu nemění(viz. Kate-osobně to je taková mrcha, že bych ji nejraději jednu...)
Na začátku knihy jsem ji chtěla ještě vrátit(do knihovny), ale potom jsem se začetla a už nešlo přestat!
Rozhodně budu číst další díl Roztomilých malých a teď možná trochu zmatených lhářek...

07.07.2015 4 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Před knihou jsem viděla film, který je sice perfektní, ale úplně jiný! Základy jsou dá se říct stejné, ale někdy až překvapí jak moc to občas pozměnili...
Kniha je dobrá, čtivá, akční, emoční, logická a dalších x kladných přídavných jmen! Co se mi na ni líbí, je to, že většina knih se již dnes neobejde(nemyslím Krtečka atd.) bez zbytečných líbaček atd. Abyste pochopili-mě nevadí romantika, ale čeho je moc toho je příliš! A v této knize dá se říci není vůbec žádná romantika(ikdyž se to prý má změnit!) a mě to vůbec nevadí, protože je to příjemné odreagování od všech těch ostatních knih!
Doporučuji, je to fajn kniha...

02.07.2015 4 z 5


Roztomilé malé lhářky Roztomilé malé lhářky Sara Shepard

Pokud chcete nakupovat a nevíte kam do drahých butiků nebo jak se píšou jejich názvy? Zde to máte! Chcete něco vykrást ikdyž vás potom chytí? Tady máte návod! Chcete se ožrat a nabourat? Tady máte návod! Chcete se líbat atd. a nevíte jak? Tady to prostě všechno je! Rozhodně pomocná knížka pro tutově vzorné holčičky, které chtějí být jako Spencer, Emily, Hanna nebo Aria...
Kniha byla vcelku dobrá občas napínavá(seriál neznám) ale žádný extra ,,vodvaz" to prostě nebyl! Nevím zda si přečtu další díly kterých je požehnaně ale od autorky asi už nic, protože všechny její knížky mi připadají ještě prdlejší... Knihu jsem vlastně četla protože jsem slyšela o stejnomeném seriálu, který je zjevně podle komentů lepší...

28.06.2015 3 z 5


Společenstvo klíčníků Společenstvo klíčníků Daniela Krolupperová

Tuto knížku mám od Krolupperové moc ráda

20.06.2015 5 z 5