ji7967 ji7967 komentáře u knih

☰ menu

Vetřelec Vetřelec Tana French

Tana je skvělá spisovatelka, její knihy jsou zábavné, napínavé, domyšlené. Vetřelec není určitě top, ale i tak výborná kniha. Možná méně dlouhých popisů a o 50 stran méně obsahu. Nicméně, nic zásadního a knihu ke čtení doporučuji.

24.10.2018 4 z 5


Malá kniha meditací Malá kniha meditací Stephanie Brookes

Skvělá, útlá, nabušená. Doporučuji.

24.09.2018 5 z 5


Jóga nejen pro holky Jóga nejen pro holky Rachel Brathen

Příjemná, vlídná a motivující kniha... a to pro všechny, kdo nad jógou přemýšlí, ale fajn i pro život. Přečteno asi za 3 hodiny a zařazuji do své knihovny, protože se k ní ráda brzy vrátím.

24.09.2018 5 z 5


Muž, který hledal svůj stín Muž, který hledal svůj stín David Lagercrantz

Za normálních okolností by to mohla být taková béčková detektivka. Ale vzhledem k tomu, že jde o pokračování Milenia, posouvá se hodnocení minimálně na "C"... Tento díl jsem přečetla jen s vypětím všech sil. Z Lisbeth a Blomkvista se staly v mnoha ohledech jiné postavy. Nevím, jestli by z toho měl radost Larsson. Já jako čtenář rozhodně ne. Pokud tedy máte rádi trilogie od Larssona, pak snad tohle ani nečtěte. Dívka v pavoučí síti ještě šla...i přesto, že to prostě není ono. Muž, který hledal svůj stín už nestojí za nic. Vše tedy s ohledem na to, že má jít o pokračování Milenia. Za mě jen pastva na úspěšné trilogii a nakonec i ztráta času.

10.03.2018 2 z 5


A objevíš poklad, který v tobě dřímá A objevíš poklad, který v tobě dřímá Laurent Gounelle

Autor ani kniha opět nezklamali. Doporučuji, pokud na sobě chcete pracovat a třeba i přijít na pár věcí dřív, než sami plynutím života (a třeba o to pak bude ten váš život dřív lepší a hezčí).

12.01.2018 4 z 5


Jak si správně přát Jak si správně přát Pierre Franckh

Výborná kniha.

08.01.2018 5 z 5


Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Až na pár (opravdu jen pár) poměrně vtipně napsaných historek je to jedna velká nuda a ztráta času i peněz... Ideální fakt jen jako blog na webu.

30.12.2017 2 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Má první dočtená kniha od tohoto autora (vždy jsem odložila). Nevyhledávám ty děsivé, krvelačné a psychopatické detektivky, kdy jde při čtení člověku děs po zádech. Musí se mu nechat, že závěr je naprosto neočekávaný a vše absolutně dotažené. Na druhou stranu jsem si při čtení mnohokrát říkala, že takové knihy nemůže psát normální člověk... Nicméně, detektivka je bravurně napsaná. A i já anti-Nesbo jsem ji přečetla za dva dny...

29.12.2017 5 z 5


Umění Zentangle® Umění Zentangle® Margaret Bremner

U mě tato "kniha" vzbudila spíše zklamání. Ano, pokud se chcete nechat vést, jak si "čmárat" a udělat z toho umění, pak určitě inspiraci najdete. Ve své podstatě ale nejde o nic jiného, než takové to příjemné čmárání, když člověk přemýšlí nebo telefonuje... a na to není zrovna třeba takový sešit. To si raději kupte blok a knihu, která dává smysl ;)

29.12.2017 2 z 5


Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

To se prostě nedá.... Odloženo po stovce stran a druhou šanci nedostane....

21.12.2017


Intenzivní intervalový trénink pro ženy Intenzivní intervalový trénink pro ženy Sean Bartram

Výborná kniha, podle které se dá opravdu dobře cvičit. Obsahuje jak popis jednotlivých cviků, tak nepřeberné množství skvělých tréninků různě zaměřených a především - a prakticky - různě dlouhých. A výborné výzvy na tři až 21 dní. Doporučuji!

16.12.2017 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Kniha, kterou bych dala přečíst i náctiletým, aby si uvědomili minulost lidstva... Výborně a zajímavě napsané. Asi nejsem tak nadšená jako všichni ostatní, ani bych tuto knihu nevolila knihou roku, ale za přečtení rozhodně stojí, za srdce chytne, nechá člověku přecházet mráz a děs po zádech... a přitom je to o hlubokých citech, utrpení a pochopení. Pohled na židovskou otázku během války zase z jiného úhlu. A rozhodně se dá vzorek lidského chování přenést i do současnosti... Ano, dobrá kniha, kterou si určitě přečtěte.

15.12.2017 4 z 5


Jóga, dech a meditace: Ztracen a nalezen v Indii Jóga, dech a meditace: Ztracen a nalezen v Indii Václav Krejčík

Velmi příjemná kniha...a to jak z pohledu cestovatelského (tedy jogínsky cestovatelského), tak i z pohledu jógy. Čte se sama, je vidět že si autor (mimochodem top jogín v ČR) psaní užívá s lehkostí. Určitě povinnost pro toho, kdo nad návštěvou jógového chrámu přemýšlí!

01.12.2017 4 z 5


Žijte jógu Žijte jógu Václav Krejčík

Krásná kniha, úžasně zpracovaná se spoustou fotografií, mouder a inspirace.

30.11.2017 5 z 5


Zázračná moc vody Zázračná moc vody Masaru Emoto

Báječná kniha!

30.11.2017 5 z 5


Rozcestí Rozcestí Ross Macdonald

Příjemná detektivka, kterou člověk přečte na jeden zátah.

30.11.2017 4 z 5


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Skvěle propracovaná kniha.... až strašidelná reálnými základy a hrozbami tohoto světa...

19.11.2017 5 z 5


Co vám výživoví poradci neříkají? (Protože to nevědí) Co vám výživoví poradci neříkají? (Protože to nevědí) Pavel Walek

Kniha mě zpočátku nadchla. Je napsána naprosto jednoduchým stylem asi jako když jdou dvě superchytré kámošky na kafe a povídají si o tom, co kde četly... což trochu zlehčuji, protože všechna tvrzení jsou podložena vědeckými studiemi. Na druhou stranu mnoho "vědeckých studií" kniha právě vyvrací. A jak je to už na světě... chvíli "funguje" tohle, chvíli pravý opak. Bavila mě sekce o druzích cvičení. A v průběhu čtení určitě narazíte na mnohé vynikající tipy. Ale celkově mé nadšení už u třetí kapitoly trochu ochablo. I tak, pokud se zajímáte o cvičení a zdravý životní styl, je to jedna z knížek, jejichž čtení není ztráta času. PS: z receptů bych vybrala tak dva..za ně bohužel mínus.

02.11.2017 3 z 5


Revoluce zevnitř Revoluce zevnitř Michael Neill

Je to kniha, která - pokud se poprvé setkáváte s "teorií", že vaše myšlenka a utváření reality pramení z toho, co si myslíte a jak to prožíváte - vás asi nadchne. Ale pokud se takovými tématy už nějakou dobu zabýváte, pak neobsahuje nic objevného...a navíc napsáno je to nemastně-neslaně. Určitě na toto téma najdete více knih, lepších a čtivějších.

26.10.2017


Má ji rád, nemá ji rád Má ji rád, nemá ji rád Sharon J. Bolton

Výborná detektivka. S. J. Bolton prostě nikdy nezklame. Napínavé od začátku do konce... v každé kapitole si říkáte..jasně, takže to udělal tenhle, v další - jasně, byla to tahle... A nakonec zjistíte, že si autorka dokáže neskutečně pohrát s příběhem i zápletkou a že jste stejně pořád naprosto vedle. Jedna z knih, kterou nemůžete odložit.

24.10.2017 5 z 5