A objevíš poklad, který v tobě dřímá

A objevíš poklad, který v tobě dřímá https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342880/a-objevis-poklad-ktery-v-tobe-drima-Pz9-342880.jpg 4 131 35

Autor světoznámého románu Muž, který chtěl být šťastný na pozadí poutavého příběhu, jehož děj je zasazen do malebného historického městečka v srdci Burgundska, důmyslně propojuje téma osobnostního rozvoje s duchovním hledáním. Hlavní hrdinka Alice přijíždí na návštěvu rodiny a setkává se se svým přítelem z dětství Jeanem, který k překvapení všech opustil studia a dal se na dráhu kněze, k níž se cítil povolán. Počet farníků, kteří navštěvují místní kostel, je však tak mizivý, že Jean začíná pochybovat o smyslu svého poslání, pociťuje bezradnost a ztrácí motivaci. Alice, která je praktická, dynamická a odvážná moderní žena a řešení problémů je pro ni denním chlebem, se rozhodne vzít situaci do vlastních rukou. Své předsevzetí pomoci svému příteli opět nalézt smysl a přivést lidi zpět k víře pojme jako pracovní výzvu a jakožto úspěšná manažerka reklamní agentury k tomu hodlá využít všechny možné marketingové strategie. V té chvíli ještě netuší, že toto rozhodnutí jí i jejímu příteli převrátí život naruby... Přestože je Alice přesvědčená ateistka, která je alergická na cokoli, co souvisí s náboženstvím, vrhne se do svého úkolu s vervou a důsledností jí vlastní. Pokouší se proniknout do tajů spirituality různých náboženských směrů, přičemž se pravdivost jejich hlavních myšlenek a principů, které postupně objevuje, snaží vyzkoušet a ověřit na vlastní kůži. Přitom se dostává do situací, které ji nutí překonávat limity vlastního ega a přehodnocovat zakořeněná přesvědčení a očekávání. Odhaluje zásadní rozpory mezi původní podobou duchovních nauk a zavedenými církevními dogmaty a rituály a ke svému úžasu také neočekávané bohatství původních pravd, které jsou si u jednotlivých směrů nápadně podobné. Alici se tak snaha pomoci příteli stane impulzem k objevování autentické spirituality, vlastního vnitřního potenciálu a přivede ji na cestu hledání sebe sama. Uvědomí si, že pokud jsou lidé otevření a ochotní naslouchat a nechat se těmito pravdami vést, mohou nalézt klíč k dosud netušené svobodě a ke štěstí. Autor nás zve k úchvatnému pátrání po tom, co člověku umožňuje povznést se do jiné dimenze, v níž jsou jeho činy plné síly a radost trvalým stavem.... celý text

Náboženství Filozofie
Vydáno: , Rybka Publishers
Originální název:

Et Trouveras le trésor qui dort en toi , 2016


více info...

Přidat komentář

kata3529
10.11.2023 5 z 5

jedná se o krásný příběh, kde hlavním motivem je jednak přátelství, avšak zároveň také život spojený se situacemi, kdy nás naše ega ovládají, v důsledku čehož se od nich poté snažíme odprostit

příběh je to opravdu velmi krásný, a to i s ohledem na to, že je zcela realistický, a lze si jej představit v plných barvách

určitě stojí za to, abyste si ji přečetli, a to zejména v situacích, kdy máte různorodé pochybnosti, a dále také k příležitosti pochopení kvality vlastního života

za mě výborné čtení, které doporučuji všem - řadím mezi TOP knížky 2023

intelektuálka
27.10.2023 4 z 5

Zajímavě sepsaná úvaha o roli víry v životě člověka ....

Na příbězích dvou zcela rozlišných postav autor rozvádí otázku, čím naplnit svůj život a jak být přínosem pro ostatní ....

A kněz Jean i ateistka Alice pro sebe rozhodně přínosem jsou - na jejich pohledu na víru a dogmatismus v náboženstvích se nakonec najdou styčné body ....

Je to kniha duchovní - a každý z nás, pokud se ocitne na rozcestí - hledá novou cestu .... a víra zde určitě nemůže škodit ....

Obě postavy zde objeví něco , co je povede životem dál ....


Manifest blech
12.03.2023

HOdně slabé narozdíl od předešlých titulů autora.

Jonna
18.07.2022 3 z 5

Není na škodu si zopakovat některá fakta, ale tahle kniha mne neoslovila tolik jako jiné knihy autora.

mekkejla
15.09.2021 4 z 5

Seberozvoji už se nějakou dobu věnuji a tahle kniha tak pro mě byla trochu opakováním (to ovšem nikdy neuškodí, znovu si některé věci uvědomit) a novinkou pro mě bylo propojení s náboženstvím. Jsem na tom stejně jako Alice, a tak jsem ráda, že vysvětlování bylo dostatečně polopatické. Ohledně příběhu - byl opravdu hodně naivní a asi nereálný, ale nějak mi to nevadí.

Prince_of_book
18.05.2021 4 z 5

Kniha mi ležela asi dva roky v knihovně, než nastal její čas. Trvalo to, protože jsem se od duchovně-rozvojových knížek na čas oddálil a nějak jsem neměl chuť je číst.

Nicméně když už na knihu přišla řada, četla se prakticky sama. Dobrou a stravitelnou formou pojímá kniha témata jako ateismus, víra, křesťanství, ego a další. Velice zajímavý příběh kdy mi hlavní hrdinové přišli docela autentičtí a já bych si dokázal představit, že takové lidi ve skutečném životě potkám.

V knize je spousta mouder, nad kterými se člověk může a nejspíš i měl zamyslet, nicméně její konec je pro mě mírným zklamáním. Očekával jsem krapet něco jiného, čímž nechci říct, že by byl tento konec špatný, jen jsem z něj lehce zmatený.

K dokonalosti chyběl knize snad jen můj vysněný konec a proto jí dávám 9/10

Měnící
12.05.2021 5 z 5

Netušil jsem, že se dá napsat kniha o duchovním rozvoji takto zábavnou formou. A také plnou humoru. V knize je navíc popsáno mnoho důležitých témat. Osobně jsem musel přečíst větší množství knih, abych se dozvěděl a pochopil mnohé z toho, co je tady v jedné jediné knize srozumitelně vylíčeno. Na druhou stranu považuji za důležitá i další témata. Např. téma odporu ke změně a z toho vyplývajícím těžkostem, téma duše, a téma těla. Pro mě je důležitá celá trojice - tělo, duch i duše. I tak volám: "Šťastní to čtenáři, kteří takto jednoduše se dostávají k důležitým tématům a jsou tomu otevřeni!"

Petraxxx
29.12.2020 5 z 5

Nezklamala

maja2712
16.11.2020 4 z 5

Knihu mi doporučila knihovnice s tím, že je v ní zajímavě zpracováno propojení ateismu s křesťanskou vírou a vírou obecně. Tak dobrá. Trošku s despektem jsem četla první stránky. Úplně nevyhledávám americký styl uvažování, velká města, byznys, svět velkých čísel. Spousta úvah, úryvků z různých náboženství, jsem už četla. Přesto bylo v knize i něco nového, co mě zastavilo a nutilo mě chvilku si informaci zpracovat. A nakonec jsem ráda, že jsem se mohla podívat na víru i trošku jinak.

TeraBla
20.10.2020 2 z 5

Zvláštní kniha s ještě podivnějším obsahem. Nejspíš jsem ji četla ve špatném obdobím. V knize je dost míst na zamyšlení, místa, která jsem nepochopila ani po několikáté přečtením, božské výklady jsou zajímavé, a to obzvlášť v převedení do konkrétních a denodenních situací. Třeba najdu někdy odvahu přečíst si ji ještě jednou, a pochopím.

Bauriska
13.10.2020 2 z 5

Nádherná obálka je bohužel to jediné, co se mi na knize líbilo :( Přestože mám tohoto autora ráda, tento příběh mi vůbec nesedl. Za mě příliš náboženství a málo filosofie...

Mišátko
08.10.2020 5 z 5

Na začátku jsem s knížkou malinko bojovala. Přelom nastal po 44-té stránce, kdy jsem se do ní pořádně zakousla a dočetla skoro jedním dechem. Líbilo se mi propojení novodobých učení s prastarými. Nadchlo mě srovnávání jednotlivých náboženských přístupů a opět jsem se utvrdila v tom, že katolická církev je k politování hodná. Kněz, který se jim znelíbí je prostě vzkázán jinam. V tomto případě to byla spíše křivda. Hanebné je však to, když odvelí i takového kněze, který je obviněn ze zneužívání..... a pak máte následovat církev. Ať je to duchovno, církev, víra, osobní rozvoj či vzdělávání, je potřeba mít oči otevřené, informace si ověřovat a kriticky je hodnotit. Snad pak může být člověk o něco svobodnější.

Fifth Element
16.07.2020 5 z 5

Mě se líbila.. Už dlouho si chci přečíst bibli, ne proto, že bych byla věřící, stejně jako Alice jsem ateista, i když to také nemůžu tvrdit, když určitou víru mám, i přesto, že to není bůh. Chci ji přečíst proto, že mě zajímá, co se tam vlastně píše. Jenže stále nedozrál čas a navíc bez této knihy bych zřejmě nepochopila ani slovo a možná tuším, proč jsem ji dodnes nepřečetla.. Tahle kniha mi ležela hodně dlouho v knihovně..
A konečně vím jak pochopit velký třesk :-D

hokaca
19.01.2020 4 z 5

Myslím, že v reálném životě by příběh nebyl možný, ale samotná myšlenka a výklad se mi libily. Opět jsem se utvrdila v tom, že víra je krásná a důležitá (aspoň pro mě), ale pojetí církve se všemi nařízeními je vážně smutné.

Allla9
18.01.2020 5 z 5

Opět kniha od autora, který mě již dříve zaujal. Je zde plno námětů k zamyšlení.

RendyaDav
13.01.2020 5 z 5

Člověka nutí u této knihy přemýšlet. Kdo chce , tak si z knihy něco odnese a kdo nechce , zůstane netečný...

puuha
04.09.2019 4 z 5

Ze začátku trochu nudné, od druhé třetiny docela čtivé. Zajímavé pravdy, které člověka nutí k zamyšlení. Příběh trochu slabší, ale jsem ráda, že je tam alespoň nějaký ;-) Číst ta pravidla vedoucí ke spokojenému životu bez příběhu by bylo nudné a nepřínosné. Líbily se mi vysvětlení pasáží bible a různých výroků ve spojení s jinými náboženstvími. Knihu mohu doporučit.

kudrdlinka
17.03.2019 3 z 5

Přiznám se rovnou, že tahle knížka není úplně pro mě, moc mě nebavila. Věřím, že se ale jiným může líbit a něco jim přinese. Já jsem byla spíš zvědavá, jak vlastně Gounelle píše.

Sonyk5100
05.03.2019 2 z 5

Nojo, takových příběhů je spousta. Namlouvají nám, že život je lineární a jedním rozhodnutím můžeme změnit svůj osud, jenže z nějakého důvodu už tomu nemůžu nebo nechci věřit.

Pawlisman
08.02.2019 5 z 5

Trochu překvapivý (ač samozřejmě jednoduchý) příběh a odhalení. Poměrně jednostranně, ale určitě s mnohými pravdami. Možná i více realistickými, než podobné rozvojové dialogy a knihy s tímto zaměřením. Kniha byla něčím zvláštně silná. Samozřejmě ohromně naivní, ale ano... Něco na tom bude. A co když dokonce všechno je to pravda..