Má ji rád, nemá ji rád

Má ji rád, nemá ji rád https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324808/mid_ma-ji-rad-nema-ji-rad-Wj3-324808.jpg 4 596 210

I sérioví vrazi mají své fankluby. Doktor Hamish Wolfe je sériový vrah, odsouzený na doživotí za únos a vraždu tří dívek. Zároveň je však velmi pohledný, charismatický a nesmírně přesvědčivý. Dostatečně přesvědčivý na to, aby jeho obdivovatelky uvěřily jeho tvrzení o nevině. A dostatečně pohledný a charismatický na to, aby v něm pisatelky dopisů viděly muže svých snů. Maggie Roseová je jiná: tvrdá, extravagantní a nesmírně úspěšná advokátka. Ujímá se pouze takových případů, které může vyhrát. Nikdo neví, podle jakého klíče si vybírá, snad se řídí neomylným instinktem. A právě o její pomoc Hamish nyní usiluje. Chce, aby změnila jeho osud. Maggie váhá, ale pak se rozhodne případ převzít. Je přesvědčená, že šarmu svého nového klienta dokáže odolat. Anebo se poprvé ve své kariéře fatálně mýlí?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

Daisy in Chains , 2016


více info...

Teclaireddy
Teclaireddy
19.11.2023 3 z 5

Čtivé, ale trochu přitažené za vlasy - zápletka sice byla překvapivá, ale dle mého ne úplně přesvědčivá.

zdenaR
zdenaR
05.11.2023 4 z 5

Napínavé, neočekávaný závěr.


mol378
mol378
07.08.2023 3 z 5

Autorku čtu ráda, i když má trochu problémy s logikou a knihy obsahují mnohdy stěží uvěřitelná vysvětlení a rozuzlení. Ale je to oddechovka, která si na nic nehraje, a jako taková patří k těm lepším. Souhlasit musím s komentáři pod mým ohledně hovorového jazyka v knize, překlad je v tomto směru tragický a mluva policajtů iritující - vofiko voperace...

ZuK1
ZuK1
18.02.2023 4 z 5

Po dlouhé době opět jedna knížka od Sharon Bolton, vzhledem k počtu 560 stran ideální na delší cesty nebo dovolenou. Velmi čtivá, obsahující různé zvraty a nečekané rozuzlení, takže pár míst trošku přitažených za vlasy mi nevadilo. Co mi ale dost vadilo, byl už několikrát zmiňovaný překlad mluvy všech členů vyšetřovacího týmu vložením "v" kam se jen dalo (zvopakovat, vodskočit si, vobávám se, vokrad, vokolnosti, vohledně, vomrknout, vodvolání, vočekávat, vobrovskej, voblast, vokamžitě, nic nevobvyklýho ... ) a to bez ohledu na to, jedná-li se o klábosení kolegů v hospodě, komunikaci a první setkání s uznávanou právničkou, rozhovor s nadřízeným nebo dokonce podávání informací matce pohřešované dcery.
Celkově ale knížka svůj účel něčeho čtivého na cestu určitě splnila.

tulip131
tulip131
01.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Justiční omyl spáchaný na lekaři, šikovná, pohledná právnička, policista Pete, případ je zamotany, každý si trvá na tom, že on chybu neudělal. Poslední část knihy, která začala do všechno vnášet světlo byla napsaná poutavě a rozhodně jsem nečekala objasnění a konec všech postav, skvělé.

Jana-Marie
Jana-Marie
31.01.2023 4 z 5

Velmi čtivá kniha, četla se velmi dobře. Závěr jsem dle náznaků očekávala, jen mi přišlo, že na tento závěr nebylo vše předchozí, co se v knize událo, úplně "napasováno", resp. mi pak některé věci nedávaly stoprocentní smysl.

mi-380
mi-380
23.10.2022 4 z 5

Už dlouho čekám na pátou knihu s Lacey Flint (The Dark, Orion - letos zatím jen v originálu), ale naštěstí každý thriller této spisovatelky mě dokáže chytit a u četby pevně přidržet až do posledního písmenka. Polodokumentární styl tentokrát děj neurychloval, zato navozoval další záhady, a navíc dokázal leccos podrobně vysvětlit. Jen to zjevení pravdy na konci bylo jako z Cimrmana.
75 % (zatím 548 hodnocení s průměrem 84 %).

P.S.
Závěr mi silně připomínal scénu z filmu Jára Cimrman ležící, spící. Jen ta záchrana ve formě vichru z hor tentokrát nedorazila:
Karla: "Ta záhadná postava tam dole v zahradě, to jsem byla já, Tomáši.”
Tomáš: "Ty, Karlo? Myslel jsem, že to byla Hedvika.”
Karla: "Kdepak, Tomáši. V té době Hedvika právě rodila tvé dítě.”
Tomáš: "Mé dítě? Myslel jsem, že je to Karlovo dítě.”
Karla: "Karel Hedviku vůbec neznal.”
Tomáš: "Ale jestli Hedvika rodila mé dítě, pak ty, Karlo, jsi...”
Karla: "Ano, Tomáši. Jsem tvá sestra.”
Tomáš: "To není možné!”
(Na scénu vejde Tomášův otec, Tomášova matka, švagr a teta.)
Otec: "Má pravdu, Tomáši.”
Tomáš: "Nemohu tomu uvěřit, vždyť tys mi, švagře, říkal..."
Švagr: "Nejsem tvůj švagr.”
Tomáš: "Ne?"
Švagr: "Jsem tvůj bratranec.”
Tomáš: "To ovšem mění celou situaci.”
Teta: "Ne tak docela. Já totiž nejsem tvá teta."
Tomáš: "Ty nejsi má teta, tetičko?"
Teta: "Ne. Jsem tvoje vzdálená snacha.”
Tomáš: "Ale v tom případě jsem tě obelhal, tatínku.”
Otec: "Nedělej si výčitky, milý synu. Já totiž nejsem tvůj otec. Jsem tvůj syn.”
Tomáš: "A maminka?"
Otec: "To je babička z otcovy strany.”
Tomáš: "To je hrozné. Jsem tedy úplný sirotek. Ale nevadí. Hlavně, že jsem konečně poznal pravdu!”

tess.de.veles
tess.de.veles
21.04.2022 5 z 5

Knihu jsem přečetla během tří dnů a musim priznat, že jsem z ni nadšená... Moc mě to bavilo....děj svižně ubíhal....a já knihu nemohla odložit.....Skvělé...Toto byla první kniha od této autorky....a doufám, že si od ní přečtu vše co napsala....(Nedá mi to a musím dodat, že Roberta Bryndzu mám moc ráda.... je to velkej sympaťak,ale kam se jeho knihy hrabou na tuto knihu....a mozna i na ostatni knihy od teto autorky )

janastok
janastok
21.04.2022 3 z 5

Celkem dobrý thriller, dost se odlišující od moderních šablonovitých knih. Zajímavý, i když lehce předvídatelný konec. Jen jsem nepochopila, proč hlavně policisté mluvili tou nespisovnou češtinou. Nevím, zda to byla chyba překladu, dost mě to rušilo.

Kyri
Kyri
06.03.2022 3 z 5

Autorka napsala několik rozhodně lepších knih. Když bych vyprávěla příběh, je vlastně netradiční a zajímavý. Problém pro autorku byl nic moc neprozdradit a zároveň udržet děj. Výsledek byl poněkud rozvláčný, na mě nudný. Četla jsem to nekonečně dlouho, aby pak byla celá zápletka vysvětlená na posledních 5% knihy.

vera4669
vera4669
10.01.2022 4 z 5

Musím souhlasit s "Květ", že pasáže s nespisovnou češtinou typu vodškodný, vobvinit, vodebrat otisky, vočekávání... byly vážně za trest.. naštěstí takto nebyla psaná celá kniha, jinak bych ji ani nečetla. Příběh jako takový nebyl špatný, ale byla to od autorky slabší kniha, než jsem zvyklá, chtěla jsem dát hodnocení za 3*, ale protože konec byl super a byl pro mě překvapením, celkem nakonec za 4*

ennlady
ennlady
20.12.2021 4 z 5

Dávám 4,5 za čtivost a neustálé udržování čtenáře v napětí. Nemohla jsem se odtrhnout. Podezření se pořád přelévalo jako voda v bárce na rozbouřeném moři, nakonec mi (překvapivě :-)) vyšel jeden z tipů. Přesto mi ve finále s poohlédnutím nazpět přišly některé věci nevěrohodné a nelogické a možná bych si měla celou knížku přečíst znova s vědomím, kdo je pachatel.

Květ
Květ
14.11.2021 4 z 5

Má ji rád, nemá ji rád je moje první přečtená kniha této autorky. Začátek jsem vnímala trochu rozpačitě, rušily mě pasáže dopisů a článků a taky mi lezla na nervy nespisovná čeština (vodškodný, vobvinit, vodebrat otisky, vočekávání...), která naštěstí byla používaná jen členy policejního sboru :) Postupně se ale rozvíjel příběh, který mě zaujal. Líbila se mi psychologie postav i neotřelý námět, autorka si mě získávala stránku po stránce a závěrečné rozuzlení hodnotím výborně. (3,75*)

ydnac
ydnac
03.11.2021 5 z 5

Opravdu skvělý thriller :-)
Maggie - úspěšná spisovatelka a právnička se pouští do přezkoumání případu usvědčeného sériového vraha.
Co jí k tomu vede?
Je možné, že je nevinný?
O tom jsem hodně přemýšlela a byla jsem dost překvapená :-)
Napínavé, hodně čtivé.
Autorku přidávám do oblíbených a ráda si přečtu další její knihy, protože tato mě úplně pohltila :-)
Doporučuji.

Jenny46
Jenny46
05.10.2021 5 z 5

To byla jízda hodně dobrá detektivka, i když kniha má přes 500 stránek četla se dobře.
Autorka udržuje čtenáře v napětí až do samotného konce. Příběh dobře propracovaný a konec vás dostane...
Kniha stojí za přečtení, doporučuji 5*

LeHor
LeHor
13.09.2021 3 z 5

Druhá kniha od autorky.
Napínavé, čtivé i když místy pro mne zdlouhavé, přesto se mi kniha líbila. Konec překvapivý, ale ne úplně nečekaný.

tereza8
tereza8
12.09.2021

Bohužel v půlce jsem knihu odložila a nemohla číst dál. Nedělám to často, snažím se vždy dát knížce šanci a dočíst. Ale tady to nešlo. Nebavila mne, strašně dlouhé pasáže “o ničem”… čekala jsem, kdy se příběh rozjede. Vůbec jsem neměla chuť pokračovat číst. Zklamání.

Pája699
Pája699
07.09.2021 4 z 5

Wow, tak tohle bylo něco. Autorka si mě pěkně povodila jak loutku na provázku. Odsouzený sériový vrah Hamish, k tomu sympatický a charismatický. Je opravdu vinen, či nevinen? Dokonalá zápletka, má to švih, prostě luxusní záležitost. A to rozuzlení…tak nějak jsem tušila, kdo nakonec asi bude vrah, ale i tak, rozuzlení mě prostě dostalo . Vypadá to, že jsem si našla další oblíbenou autorku.

AlbionFoxyFox
AlbionFoxyFox
05.08.2021 4 z 5

Užila jsem si poutavou zápletku a napětí od první do poslední stránky. Poslední třetina však byla na můj vkus až moc překombinovaná. Každopádně děj měl spád a krátké kapitoly nutí knihu neodkládat :)

veronika4001
veronika4001
04.08.2021 5 z 5

WOW! Sharon Bolton opět nezklamala a dokonce se mi zdá, že jde o vyšší level než Obětina, kterou jsem od Bolton četla poprvé. Je to více propracované, děj operativnější. Sharon Bolton mě nakopla a já se valila neuvěřitelnou rychlostí dál a dál. Skutečně velice čtivé, intenzivní, poskytující silný zážitek. Kniha nešla odložit. Bolton umí skvěle psát, její slova v textu jsou jako lesk, za kterým se ženete slepě, ale o to víc houževnatě. Jde o to spoléhat na obyčejné lidské myšlení, na obyčejné lidské reakce, nečekat na první vyzvání a získat vždy náskok, být materiálně a důkazy v překlusu, a to se hlavním hrdinům daří. Nic nemusí být takové, jak se na (nejen) první pohled zdá. To je Sharon J. Bolton.

Štítky knihy

soudní procesy sérioví vrazi psychologické thrillery

Autorovy další knížky

Sharon J. Bolton
britská, 1960
2015  89%Volavka
2017  84%Má ji rád, nemá ji rád
2016  92%Tak to je, tak to bude
2014  86%Obětina
2019  76%Rakvář

Kniha Má ji rád, nemá ji rád je v

Právě čtených8x
Přečtených722x
Čtenářské výzvě80x
Doporučených35x
Knihotéce321x
Chystám se číst410x
Chci si koupit83x
dalších seznamech8x