Ivanule Ivanule komentáře u knih

☰ menu

Ibka Ibka Petra Braunová

Moc krásně napsaný autobiografický román o svém životě,který napsala autorka.Tyto knihy mám moc ráda, otevřete knihu a nemůžete ji odložit, to je správně napsaná!

29.04.2024 5 z 5


Z deníku kocoura Modroočka Z deníku kocoura Modroočka Josef Kolář

Četla jsem synovi, když asi měsíc zpět ležel se zlomenou nohou v nemocnici po operaci,tak jsme krátili čas touto pěknou knížkou, kdy jsem se opět vrátila do dětství, kdy jsem tuto knihu velice ráda četla, a mohla se podívat na kocourka Modroočka a jeho příběhy,které prožíval se svým dvounožkou:)

24.04.2024 5 z 5


Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa

Někomu se tato povídka možná nebude zdát zrovna výborná, přece jenom japonské psaní je trošičku jiné než na jaké jsme zvyklí my tady, ale mě se to líbilo, bylo to milé, příjemné. Příběh krásně plynul, je zde láska,knihy, spisovatelé, o kterých bohužel nemohu říct, že bych je znala, ale člověk si musí rozšířit obzory. Milé čtení,čtivé:)

24.04.2024 4 z 5


Dcery naděje Dcery naděje Marie Lamballe (p)

Pokračování Kavárny U Anděla,opět se setkáváme se celou rodinou, která musí řešit tentokrát v pár měsících roku 1959 různé průšvihy, rodinné rozbroje, lásku...Těším se na pokračování

23.04.2024 4 z 5


Olívie / Olívie a On Olívie / Olívie a On Táňa Keleová-Vasilková

Knihy od paní Keleové-Vasilkové mám ráda, jsou takové odpočinkové, někdy se v nich člověk i najde...Tento příběh byl zárověň i poučný v některých případech a v některých mě celkem štvalo, jak Olivie se o všechno neustále starala,nevím proč,ale tímhle mě v některých případech strašně vytáčela:)

14.04.2024 4 z 5


Pletichy ve Versailles Pletichy ve Versailles Sally Christie

Tato kniha z trilogie se mi líbila asi nejvíce, byli zde dvě dějové linie, jedna vedena dcerou Ludvíka XV. a druhá byla jeho milenka hraběnka du Barry. Ludvík už prožívá jak se říká poslední roky svého života a pak se tu můžeme pomale dostat do doby, kdy ve Francii začala revoluce a dobití Bastily až do roku 1800. Velice povedená trilogie

11.04.2024 5 z 5


Sokyně z Versailles Sokyně z Versailles Sally Christie

Tento druhý díl série se mi líbil o něco více než ten první:) Potkáváme se zde se třemi milenkami Karla XV.,ale jen ta jedna z nich byla pro něho ta nejvyjímečnější...můžete hádat která:) Už se těším na další díl

05.04.2024 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

I když jsem tuto knihu četla celkem dlouho, protože jsem se s k ní vracela a měla ji dlouho rozečtenou, moc se mi líbila. Ze začátku jsem (protože nečtu anotace samozřejmě:) vůbec nevěděla. o čem přesně bude děj knihy,ale kapitolky byli krátké, a postupně jsem se do ní víc a víc začítala pomalu začala chápat,co nám právě touto knihou chce autor říct.

01.04.2024 5 z 5


Sestry z Versailles Sestry z Versailles Sally Christie

Tyto knihy z období 18.století ve Francii mám ráda. Už jsem jich přečetla několik, a tato se taky může zařadit do mých oblíbených přečtených knih.

31.03.2024 4 z 5


Zapomeňte na neděli Zapomeňte na neděli Valérie Perrin

Když vidím komentáře u této knihy, jak se jim všem líbila a jak je chytla u srdce a nevím co vše pochvalné, tak já bohužel musím napsat trošku něco jiného.Nevím,jestli je to tím, v jakém době jsem to teď četla, a tudíž jsem knihu četla útržkovitě, a u postele syna v nemocnici po operaci stehenní kosti a tak jsem se do ní nemohla asi začíst úplně na 100procent. Opravdu nevím...Děj autorka vymyslela zajímavě, ale mě to v některých chvílích nedávalo někdy smysl, konec byl pěkný, ale jak říkám, možná jsem si ji vybrala ve špatné chvíli:)

24.03.2024 3 z 5


Kapka štěstí v ranní kávě Kapka štěstí v ranní kávě Agnès Martin-Lugand

Na jednu stranu se kniha četla lehce,děj plynul,jen jsem se v hlavní hrdince ze začátku vůbec nemohla vyznat v tom,co vlastně od života chce, jestli chce opravdu tancovat nebo vlastně nechce a není to náplň jejího života, dále její několikaletý románek s ženatým, opravdu byla tak naivní a šíleně zamilovaná,že jí tak dlouho trvalo, než pochopila??... Mně se asi nejvíce líbil její odchod na venkov:)

18.03.2024 3 z 5


Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Danka Štoflová

Od této knihy jsem nevěděla vůbec co čekat,ale moc moc moc se mi líbila a byla jsem opravdu zklamaná, když jsem ji dočetla,ale proto,že byla tak krátká:D Víc víc víc těchto příběhů :)

14.03.2024 5 z 5


Špionka v knihovně Špionka v knihovně Madeline Martin

Ze začátku jsem nevěděla, jestli dát 3, nebo spíše 3,5 hvězdičky, protože i když se příběh četl velice dobře, a dvě linie příběhu byly zajímavé,pořád mi tam něco chybělo, takové to,co dotvoří vždycky nějakou část,kterou autorka gradovala v příběhu...ale nakonec mě tím udolal konec,který byl velice dojemný

10.03.2024 4 z 5


Holky z Detroitu Holky z Detroitu Tori Whitaker

Krásné a v něčem si podobné příběhy dvou hlavních hrdinek,jedné ve 20.letech 20.století a druhé hrdinky,která je její praprapraneteř v roce 2018. Příběh se četl lehce, nikde nedrhnul a pěkně plynul:) Jen my tam vadilo překlad, špatný slovosled nebo jsem i narazila na vynechané slovo:(

05.03.2024 4 z 5


Falešné pozlátko Falešné pozlátko Marie Lacrosse

V této knize se dostáváme do období po smrti korunního prince Rudolfa, kdy se Žofie dostává jako dvorní dáma do Hofburgu. Mezi tím však ale by velice ráda dále pokračovala ve svých návštěvách a pomoc strýci v kavárně. To a spousta jiných události se v této knize stane,stačí si jen knihu přečíst:)

01.03.2024 4 z 5


Pohnutá doba Pohnutá doba Marie Lacrosse

Příběh se mi líbil, ale na druhou stranu mi čtení knihy hrozně dlouho trvalo,ne že by mě to nebavilo, ale já občas s těmito příběhy takový problém mám:)

21.02.2024 4 z 5


Noc zázraků Noc zázraků Elizabeth Berg

Pokračování knihy Příběh Arthura Truluva - opět se ocitáme v tichém,klidném a malém městečku Mason, opět tu jsou postavy Maddy, a teď i její dcera Nola, její přítel Matthew,Lucille,a nové postavy. Lucille si otevře kurz pečení, přizve si pomocnici,občas se postará o jednoho sousedovic kluka, jehož rodina zrovna neprožívá nejšťastnější období v životě a musím,teda nevím jak to tento rok dělám,ale je to opět kniha, která mě ke konci rozbrečela, jak to budete mít vy?:)

09.02.2024 5 z 5


Děvčata z Firefly Lane Děvčata z Firefly Lane Kristin Hannah

Naprosto nádherný příběh, už jsem koukala i na seriál, ale ještě jsem ho nedokoukala,zjistila jsem, že je knížka a tu jsem si proto chtěla přečíst dřív. Příběh třicetiletého přátelství dvou kamarádek Tully a Kate, které se poznají jako dospívající dívky a prožijí spolu střední školy a obě nastoupí na univerzitu a projdou spolu až do dospělosti. Nechci se tu o tom moc rozepisovat, protože tohle si musíte přečíst. A ten konec???Tohle je další kniha,která mě rozbrečela

06.02.2024 5 z 5


Knihkupectví ztrát a nálezů Knihkupectví ztrát a nálezů Susan Wiggs

Pracovat v knihkupectví je můj sen,nebo alespoň někde nějaká práce s knihami např. knihovna:) Ale když ke knihkupectví dostanete dluhy a nevyřešenou minulost a dědečka,který bohužel už není zdravý jako býval (co mu bylo,se dozvíte po přečtení :)). Velice povedený příběh!

30.01.2024 5 z 5


Hory zpívají Hory zpívají Nguyen Phan Que Mai

Tato kniha se mi opravdu moc a moc líbila, spisovatelka ji napsala naprosto dokonale!!!!Nemůžu jí nic vytknout, vehnala mi slzy do očí,tento rok už druhá kniha

25.01.2024 5 z 5