Dalexa Dalexa komentáře u knih

☰ menu

Kde končí nebe Kde končí nebe Petra Lejsková-Langová (p)

Když jsem na přebalu knihy četla o probuzení v nebi, tak jsem si ji půjčovala trošku s despektem a trošku se zvědavostí. Byla jsem mile překvapila. Kniha mně vcucla do děje a já jsem nemohla přestat číst, neboť byla zajímavá, stále se něco dělo, stále mně něco překvapovalo, bylo mi milé ji číst, líbil se mi decentní humor, napětí, někdy až nepředvídatelnost. Milé počteníčko paní spisovatelko.

26.02.2024


Slzy a smiech Slzy a smiech Táňa Keleová-Vasilková

Knihy od Táni mám velice ráda. Některé jsou povedené více, některé méně. Ovšem tato kniha byla opravdu strhující čtení. Po jejím přečtení jsem nemohla sáhnout po jiné knize, jak to obvykle dělám, ale musela jsem nechat v sobě ten příběh doznít. Pravda, měla jsem tušení jak se bude příběh dvou žen vyvíjet, ale to neubralo na zvědavosti, jestli to tušení je správné. Při čtení této knížky se ve mně snoubily pocity zděšení z týrání, pocity z rodící se lásky, žalu z nenaplněného lůna a štěstí při osvojení holčičky. Nehodnotím chování žen v těchto situacích, každý jsme jiná povaha a kdo to neprožil ať nesoudí. Pro mně to byl velice emotivní příběh.

25.03.2023 5 z 5


Manželky po rokoch Manželky po rokoch Táňa Keleová-Vasilková

Knihu jsem, jako všechny ostatní od této autorky, přečetla jedním dechem. Snad proto,že jsem některé jejich problémy prožila víceméně osobně, snad proto, že jsem tiše záviděla soudržnost kamarádek o kterou jsem ochuzena. Je to velký dar.

05.03.2023 5 z 5


Hřích mám pořád v záloze Hřích mám pořád v záloze Lucie Šilhová

Toto je druhá knížka od skvělé spisovatelky. Já si její knihy naprosto užívám. Píše o pocitech ženy 50+ a i když jsem těsně 60, tak mi mluví naprosto z duše. Já se u jejich knížek skvěle bavím.

25.09.2022 5 z 5


Beru to na sebe Beru to na sebe Lucie Šilhová

Jen nerada jsem byla u konce této knihy. Byla jsem nadšená. Je to příjemná oddechovka plná humoru. Chvílemi jsem až vyprskla smíchy. Velice jsem se pobavila a jdu kouknout, co dalšího paní autorka napsala, protože mám chtění číst ji dál.

22.08.2022 5 z 5


Zrcadlo Zrcadlo Táňa Keleová-Vasilková

Trošku mně zarazilo, když jsem chtěla napsat komentář, že se tady v popisku píše Helena s Vladem žijí...říkám si, je to ta správná knížka, ke které chci napsat komentář ? Ale ano je. I když se jednalo o Helenu a Martina.
Kniha nezklamala, je to prostě od této autorky osvědčené čtení. Oddechovka

29.12.2021 4 z 5


Jasný cíl Jasný cíl James Patterson

Tak za mně docela zklamání. Mám tohoto autora mezi oblíbenými, ale tentokrát jsem si moc "nepočetla". Někdy jsem se až ztrácela v souvislostech, tápala kdo je kdo. Docela mi vadil grafický projev, kde byla občas používána kurzíva, která mi dělala problém protože mně to vždycky nutilo zabrzdit a ne plynule číst. Přitom si nemyslím, že je důležité zvýraznit cizí slovo. Třeba se tak dělo i v jiných knihách, ale nyní jsem si to uvědomila. Škoda, těšila jsem se na tuto knihu, ale bylo to spíš zklamání.

22.07.2021 2 z 5


Rodinné klubko Rodinné klubko Táňa Keleová-Vasilková

Tento román jsem přečetla za dva dny. Nemohla jsem se od něj odtrhnout, protože nejenže hlavní hrdinka byla moje vrstevnice, její dvě děti ze čtyř byli neskutečně podobné těm mým, takže jsem vlastně chvílemi četla osudy mých dětí a žasla jsem, jak byly podobné. Chvílemi jsem si sice říkala, že bych se asi zachovala v určitých situacích jinak, ale nakonec, co můžu říct, když jsem si to neprožila? Je to těžké. Děti ač malé, či dospělé jsou stále našimi dětmi a když mají trápení či problémy, tak to s námi, rodiči, pěkně mává. A za sebe mohu říct, že se mnou by to určitě mávalo víc, než s manželem. Takže přesně jako Vlado. Takže za mně jasných pět hvězdiček a doporučuji.

16.12.2020 5 z 5


Hvězdy na cestě Hvězdy na cestě Karin Krajčo Babinská

Knížka se četla dobře, jakoby plynula. Nevím jestli to byl záměr, ale mně neskutečně rozčiloval ten Igor, takže se ve mně snoubí dva protichůdné pocity. Prima čtení coby do formy, jeden člověk, kterého bych nejradši profackovala.

14.11.2020 3 z 5


Mefisto Mefisto Tess Gerritsen

Tak za mně zatím nejslabší kniha této série (čtu od začátku). Je to asi tím, že nemám ráda satanistické téma, neboť tomu nevěřím. Přiznávám, že jsem dokonce některé pasáže přeskakovala, protože mně to nebavilo. Je mi trošku divné, že je Maura, byť patoložka,seznamována se samotným vyšetřováním zločinu a sama se ho účastní. To mi jaksi nesedí, ale třeba to tak v Americe chodí i když tomu moc nevěřím. Prostě tento díl mně vůbec neoslovil, ale přesto pokračuji dál, protože zvědavost nedá, jak budou pokračovat osudy Jane, Maure a dalších.

24.07.2020 2 z 5


Doktorka Viktorie Doktorka Viktorie Markéta Harasimová

Ráda čtu tuto autorku,její knihy mají spád, nejsou tam žádná nudná místa. Jen mi trošku lezla na nervy paní doktorka svou cynickou povahou, takže mi chvílemi byla až nesympatická tím, jak se projevovala. Na druhou stranu to její chování pochopí člověk, který si prošel stejným, nebo podobným osudem v dětství jako ona. To určitě zanechá následky. Takže jsem ji i občas i chápala. Nakonec se u ní projevily zdravé emoce a tím si to u mně vyspravila.

16.07.2020 4 z 5


Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Dočetla jsem druhý díl se smíšenými pocity. V hlavě z toho mám guláš a moc nechápu souvislosti. Doufám, že mi je třetí díl dokáže vysvětlit.

29.06.2020 3 z 5


Sestřičky Sestřičky Donna Douglas

Tuto autorku jsem četla poprvé a hned jsem jí propadla. Sestřičky se mi moc líbily, už se těším na další díly. Děj knihy krásně plynul a než jsem se nadála, už jsem byla na konci. Příběh nemá žádné hluché místo, pořád se něco děje a tak to mám ráda

29.05.2020 5 z 5


Začátek Začátek Lenka Chalupová

Chce se mi říct, že se kniha čte jedním dechem,ale spíš bych správně řekla, že s přerušovaným dechem. Po každé kapitole jsem si musela říct uffff, to ale bylo. A vzala jsem si čas na oddech i když ne moc dlouhý, neboť jsem byla zvědavá na další příběh. A nakonec mi bylo líto, že kniha už končí, četla bych dál a dál. Za mně opravdu dobré čtení !

12.02.2020 5 z 5


Říkají mi Lars Říkají mi Lars Daniel Gris

Tak nějak bych řekla průměrovka i když obálka mi evokovala spíš tvrďárnu. Ale nestěžuji si. Bylo to místy vtipné, mělo to spád i když pro mně málo napětí. Jediné co bych vytkla a to mně osobně vadilo dost, v dialogu používané oslovení (jméno )na konci věty. Já tedy nevím, ale já když s někým mluvím i když mu tykám, nebo vykám, tak v dialogu prostě jméno nepoužívám maximálně na začátku, když chci upoutat pozornost.

27.01.2020 3 z 5


Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

První kniha od této autorky a určitě ne poslední. Přečetla jsem si na ni recenze a byla trošku na rozpacích co mně čeká. Byla jsem ale mile překvapená. Už dlouho se mi nestalo, abych příběh a hlavně pocity těch dvou prožívala s nimi a tak intenzivně. A že jsem byla mladá už dávno tomu, přitom se tyhle pocity kupodivu nezapomínají. Za mně 5 hvězdiček a velká spokojenost.

10.01.2020 5 z 5


Bukůvky Bukůvky Táňa Kubátová

Ač mám tuto autorku moc ráda, ovšem na můj vkus byla kniha velice rozvláčná, nějak jsem jí nepřišla na chuť.

12.12.2019 3 z 5


Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Po Zlobě jsem si říkala, čím Carter překvapí. Tentokrát jsem trošku na rozpacích. Kniha měla všechny prvky jak jsem u toho autora zvyklá, tudíž spád, neustálé napětí jak se tenhle zamotaný příběh vyvine. Vadilo mi ale týrání dítěte neskutečně zvrhlým způsobem, přemíra násilí a krve a nakonec to že se Robert za takovým vrahem vydá sám už trošku přitažené za vlasy. Proto ubírám jednu hvězdičku. Přes veškeré výhrady se jdu pustit do dalšího dílu. Zvědavost je zvědavost

26.11.2019 4 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Tak mám dvě připomínky. Jednak mi chybí počet hvězdiček, protože pět je u toho spisovatele opravdu málo. A za druhé si nedokážu představit až dočtu tuto sérii, že budu ještě s jiným autorem tak spokojená jako s Carterem. Tento titul jsem ke konci musela chvílemi odkládat a upustit páru jinou činností, protože jsem byla tak nervní jak to dopadne, že by mně na jeden zátah mohl trefit šlak. Bravo!!!!

19.11.2019 5 z 5


Dotek zla Dotek zla František Niedl

Docela nedávno jsem objevila tohoto autora a díky Prevítovi jsem se do něj zamilovala a hned jsem sháněla další tituly, které bych mohla číst. Pokračovala jsem sérií o M.Dabertovi a nezklamal mně. Všechny díly se mi moc líbily a nebyla bych proti pokračování. Napětí, rozuzlení ale hlavně použitý svérázný humor ve mně zanechal pocit příjemně strávených chvil nad knížkami pana Niedla.

09.04.2019 5 z 5