Dotek zla

Dotek zla https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251646/bmid_dotek-zla-251646.jpg 4 184 44

Michal Dabert série

< 4. díl >

Podaří se i tentokrát Michaelu Dabertovi – někdejšímu příslušníkovi Francouzské cizinecké legie, pozdějšímu zaměstnanci nadnárodní bezpečnostní agentury SIA a nyní pětačtyřicetiletému člověku na odpočinku, který se chce odstřihnout od svého předešlého života, ale pořád se mu to nedaří – odhalit zlo, které se plíží nad Huronským jezerem a přilehlými vilami místních boháčů? Nebo bude tentokrát tímto zlem pohlcen i on? Dabertova přítelkyně, herečka Joan Hartingová, odjíždí za dalším natáčením do Hollywoodu a Dabert uzavírá dvouměsíční smlouvu na ochranu soudce, který je původně pozval jen na návštěvu...... celý text

Přidat komentář

tlllk
10.10.2023 4 z 5

K super schopnostiam sa tento krát pripočíta aj právo a hravo schová do vrecka 70 ročného sudcu aj jeho dcéru učiacu právo na vysokej škole, najbližšie by mohol začať hľadať liek na rakovinu. Stále viac mi zažína pripomínať MacGyvera. Ale inak to bolo fajn, je veľmi uvoľňujúce, keď viete že každý krivák ktorý mu skríži cestu za pár strán skončí v strašných mukách. Kiež by to fungovalo aj v bežnom živote.

ivoiro
26.09.2023 5 z 5

Opět vyjadřuji mojí spokojenost. Kniha splnila přesně to, co jsem od ní čekal - nenáročnou, akce, oddech.


mataj
13.09.2023 4 z 5

Opět jsem byla spokojená. Michal a Joan se po krátké návštěvě Čech vrací zpátky do Ameriky, kde navštíví Joaniny dávné přátelé. Jedná se o rodinu významného soudce, která má ale v poslední době jisté problémy. Michal se ujme vypátrat původce toho zla, jelikož mrtvých přibývá, ale musí se ponořit hluboko do minulosti soudce a jeho dřívějšího přítele. Akční, vtipné, zajímavé.

malýčtenář
29.08.2023 5 z 5

Již čtvrtý díl, který je opět napínavý, jak jinak. Mistr Dabert to opět nemá lehké ve svém životě, I když se k případu vlastně dostává nechtěně. Ale jako vždy s přehledem a elegancí a hlavně humorem jemu vlastním překonává všechny nástrahy. Zkrátka novodobý supeman. Ale nevadí.

biki
19.02.2023 5 z 5

Z prvního dílu jsem plynule přešla na čtvrtý, ale aspoň jsem netápala v onom pražském intermezzu (Tereza). Také tentokrát se jedná o napínavý akční příběh, v němž si Dabert uvědomí, že ho vlastně to detektivní pátrání začíná bavit. A že je po čem pátrat, včetně událostí z dosti vzdálené minulosti dvou klíčových postav. Hlavní padouch je zde opravdu velmi zákeřný, takže má Dabert plné ruce práce jednak aby přežil, jednak aby ochránil své "klienty". Kromě obvyklých dopravních prostředků se tu dostane i na jeden z těch poněkud archaických - na koně, se kterými si hlavní hrdina také umí slušně poradit (jak taky jinak). Závěrečná akce je opravdu povedená, napínavá, byť tak trochu v hollywoodském stylu.
Musím přiznat, že ani v tomto případě jsem se při čtení nenudila jedinou vteřinu a knihu jsem si opravdu užila.

Kackac77
15.12.2022 5 z 5

Tento díl se mi asi líbil nejvíc. Je napínavý, dobře se čte, opravdu hezká série. Niedl píše dobře, zkusím i ty jeho historické knihy.

hana1039
07.12.2022 5 z 5

Audiokniha:
Jako i předcházející, opět nezklamala...Dabert,, důchodce,, :-) je stále v kondici a je připravený tak jako já,na další díl :-)) Aleš Procházka - kdykoli uslyším jeho hlas, už bude navždy spjatý s Dabertem, prostě skvělý zážitek!

4xbabča
24.11.2022 5 z 5

I čtvrtá kniha s Michalem Dabertem byla plná napětí, ale i humoru jako vždy pobavila a určitě nezklamala. Teď už se těším na tu zatím poslední Plavba do nenávratna.

mr.Zdenek
02.10.2022 5 z 5

Od autora jsem četl jeho díla z historie. Toto je první detektivka, docela se mi zamlouvala. Je to čtvrtá kniha v sérii o Michalu Dabertovi, určitě se podívám na předcházející.

EvikU.
05.09.2022 4 z 5

Moje první setkání s autorem. Kniha se mi četla hezky. Hlavní hrdina Michal Dabert se mi zamlouval. Hlavně se mi líbilo jeho vyšetřování protkané humorem. Ani když šlo o život neztrácel humor. :)

Michal přijíždí se svou přítelkyní k jejímu rodinnému příteli ke kanadským jezerům. Rodinný přítel Sam, který už je v penzi potřebuje ochránit rodinu, protože se ve vesnici i kolem jeho rodiny dějí podivné věci a nehody, které končí i smrtí. Bojí se o svou rodinu a protože v tom má Dabert praxi, najímá si ho jako detektiva, aby něco zjistil.

Pátrání ukazuje na rodinu Samova nejlepšího kamaráda se kterým už roky nemluví. Ale ani to není jednoznačný. Čím víc pátrá, tím víc je jasné, že to bude složitější. A že to bude sahat více do minulosti. Někdo komu mohli ublížit oba dva se teď mstí....

Je to parádně zamotané, hlavní hrdina se mi zalíbil, možná je trochu moc neohrožený, ale to je v hodně detektivkách. Za mě jsem si knihu moc užila, přečtu si i další knihy od autora.

iceVS
22.07.2022 4 z 5

Tentokrát o hvězdičku míň, protože mě v knize nemile zaskočilo pár ošklivých hrubek, protože mě nebaví knihy z amerického prostředí s tupými šerify, protože jsem zápletku a její řešení odhalila až příliš brzy, protože mě nepřekvapilo, že otcem není ani jeden ze dvou potenciálních...
Teda ani se mi to nechce domýšlet, ale tuhle knihu jsem spíš dočetla jen abych ji dočetla :-(

Meda77
02.06.2022 3 z 5

Kniha je pěkně stylově psaná, takovým tím českým způsobem. Děj má přímou linku a čtenář se v něm neztrácí. Valnou většinou se jedná spíš o detektivní román, který až na konci je thrillerově laděn do akce. Čtení není vůbec špatné, místy se tu nachází i humorné věty od hlavního hrdiny, akorát jsou tyto věty dost nevhodně umístěny vůči ději. V místech napětí by mělo být napětí, zvlášť pokud ho v knize zase tolik není. Jako celek pohodové a oddychové čtení, ale do výšin literární tvorby bych to nehnal. Takové poctivé a lepší 3starsy.

janina66
23.03.2022 5 z 5

Knihu jsem si užila, líbila se mi více, než třetí díl. Děj byl od začátku velice pestrý, napínavý a vtipný. Koně, motorka, drahé auto, loď, prostě výborná jízda Daberta.

bdolezalka
28.12.2021 3 z 5

Napíši komentář pouze k této z posledních knih série o Michalu Dabertovi. Pan Niedl patří k mým oblíbeným autorům, a kdybych nečetla tolik knih od něj, tak dám ještě o hvězdičku víc, ale tato celá série byla trošku slabší, a to především tím, že se stále po celou sérii opakuje tentýž scénář. Závěr série patří k nejlepším, zde se jedná o opravdu pěknou detektivku.

TaLu
14.01.2021 3 z 5

S autorem jsem se seznámila skrze Rytíře z Vřesova a chtěla jsem poznat jeho další tvorbu. Detektivka silně připomíná nepřemožitelného agenta 007. Určitě by tato kniha byla smysluplnější, postupným čtení série, protože jsem se dozvěděla úryvky z minulých případů, ale tentokráte mi to nevadilo. Odpočinula jsem si u dobrodružného pátrání, mrtví přibývali jak na běžícím pásu, kanadská krajina vytvářela hezký rámec. Pokud bude v knihovně další díl, tak si ho ráda přečtu. Hodnocení tak na tři a půl hvězdičky. Zaokrouhlila jsem dolů, protože jsem nemohla rozdýchat, že ve vodním víru bylo "y" . Já to prostě nechápu, jak mohou být v textech knih hrubky. Ale za to autor nemůže. Rytíři mě zaujali více, ale kdo máte rádi Jamese Bonda, určitě se vám bude líbit hrdina podobného ražení, navíc s českými kořeny.

konicekbily
28.12.2020 3 z 5

První nudná část by snad posloužila cizinci jako průvodce po naší zemi, pro příběh její příspěvek je nulový. A náhlý skok k jezerům vše napravuje. Potom je seznamování s účastníky děje, vyšetřování protknuté thrillerovskými výkřiky a rozuzlení. Průměr. Superman za Velkou louží!

Lolila
08.07.2020 5 z 5

Bavila som sa:-). Veľmi dobrá časť, kde hlavný hrdina je sympatický a navyše srší vtipom v každej situácii:-). "Zloduchovia" by sa mali báť, pretože Dabert má stále všetko pod kontrolou. Také oddychové čítanie:-).

libi22
25.05.2020 5 z 5

super...………………………………………….

petunkav
03.03.2020 5 z 5

Opět svižná čtivá detektivka. Michal Dabert je prostě frajer. Škoda jen, že je z této série poslední.

burei
28.12.2019 4 z 5

Opět přečteno jedním dechem. Autor vychází z výborné znalosti místopisu, všechna místa popisuje opravdu barvitě a i děj má spád. Zápletka opět sahá do dávné minulosti, konec vyznívá trochu, jako, že by ještě možná jeden díl......?