Sestřičky

Sestřičky https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335252/bmid_sestricky-SKS-335252.jpg 4 474 165

Nemocnice Nightingale série

1. díl >

Nemocnice Nightingale je v 30. letech 20. století proslulým ústavem, kde se mladé dívky mohou vyučit váženému povolání zdravotní sestry. Osud sem svede tři mladé ženy, každou velmi odlišnou. Pro chudou Doru je práce v nemocnici vysněným únikem z domova, kde ji týrá nenáviděný otčím. Aristokratická Millie si studium vyvzdorovala, aby unikla sňatku. A plachá Helen, dcera ředitelky nemocnice, jinou volbu ani nemá, ale díky její domnělé protekci ji ostatní sestřičky nemůžou vystát. Ze tří outsiderů se stanou ty nejvěrnější přítelkyně. Život se však nebude mazlit s žádnou z nich.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Nightingale Girls , 2012


více info...

Přidat komentář

boeink
21.04.2024 3 z 5

Moc mě to nenadchlo. Bylo to oddechové, milé, ale příliš mě to nebavilo. Přesto v budoucnu dám Sestřičkám možná ještě šanci.

LucieT
07.04.2024 2 z 5

Asi jsem už na čtení takových příběhů o náctiletých slečnách stará (jsem 40+), ale tohle mě nebavilo, ani příběh, ani postavy, nic, a to mám přitom historii opravdu ráda. Knihu jsem dočítala jenom ze zásady, že rozečtené knihy prostě neodkládám, ale musela jsem se do toho opravdu nutit. Pokračovat v sérii určitě nebudu.


lukas5373
12.03.2024 2 z 5

Nenadchne, ale ani neurazí. Je to taková pohádka, v níž dobro vítězí až moc lehce a v níž je většina postav až moc agilní, nepříjemně sentimentální a jako by jim štěstí šlo naproti. Ke konci už sem se do čtení musel nutit, děj mi pak přišel takový nemastný, neslaný.

Comp.Bear
02.03.2024 5 z 5

Tohle bylo nádherné čtení. Tvorbu DD jsem zatím neznala a knihu jsem si půjčila vlastně náhodou, protože sama ve zdravotnictví pracuji. Krásně popsaný život sester ve 30. letech, krásné příběhy, které chytnou za srdce. Těším se na další díly.

kamka1103
04.01.2024 5 z 5

Jedním slovem doporučuji,hlavně všem co mají rádi trochu historie, zdravotnictví, přátelství , lásku. To vše tu najdete. Ty holky jsou úžasné a nejen Helen, Dora a Millie,ale i jejich spolužačky,sestřičky i hlavní sestra.. Všechny je mám moc ráda a už se těším jak budu pokračovat ve čtení i dalších dílů. Proste KRASNE ČTENÍ

PavlaA
06.12.2023 4 z 5

Nějak mám pocit, že se děj tak nějak táhnul a v poslední třetině se to maličko rozjelo. Přesto se mi příběh celkem líbil, takže si přečtu i další díly. Podle recenzí jsou snad lepší. Uvidím.....

Alisa1980
09.09.2023 5 z 5

Před rokem jsem si půjčila jeden díl a teď jsem zjistila, že je to celá série. Takže čtu od začátku a je to boží čtení. Všechny palce nahoru.

Kasty
17.08.2023 5 z 5

Ty holky Vám přirostou k srdci, to mi věřte. A že to ve své době neměly jednoduché, to jasná věc. Nejvíc mě zaujal příběh Dory a Helen. Tak jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.

cherubinka
19.06.2023 4 z 5

Nahodne jsem si v ramci aktivace Knizniho klubu koupila posledni dil Sestricky pod jmelim (byl s velkou slevou pro novacky a neco jsem si koupit musela :D) s tim, ze to bude oddychovka. A bylo to fajn pocteni, pak jsem zjistila, ze tech dilu je vice a ted chodim do knihovny pro dily pekne od zacatku :D

VladkaBU
17.05.2023 5 z 5

... úplně náhodou jsem narazila na sérii o sestřičkách. Dlouho jsem neměla nic na pokračování, tak jsem ji uvítala. Hezké čtení. Všechny tři jsou mi přirostly k srdci a jsem zvědavá, jak to bude dál.

Kiwisska
14.04.2023 5 z 5

Na doporučení paní z knihovny, moc jsem tomu nevěřila, ale moc příjemně překvapila. Nepředvídatelné, lehké čtení.. Těším se na další díly.

dagusa
07.04.2023

Romantická, chytlavá kniha. Četla se dobře a už se těším na další.

moudivlacek
12.03.2023 5 z 5

Nádhera! Takže za mně - skvělý začátek série, kterou si určitě přečtu celou.
Příběh děvčat, která se rozhodla studovat ošetřovatelskou školu v Londýně ve 30. letech 20. stol. Hlavní hrdinky Millie + Dora + Helen nás seznamují nejen se svými životními osudy, ale také proč se chtějí stát ošetřovatelkami, i s jejich přístupem k učivu a praxi. A samozřejmě příběh nevypráví nejen o nich, ale i o spolužačkách, nadřízených, pacientech, ale i ostatních členech jejich rodin. A tak tu jsou jak situace velmi humorné, tak smutné, jak ty, co se snadno hodí za hlavu, i takové, nad kterými chvíli stojí přemýšlet. Rozhodně to budoucí sestřičky nemají lehké, ani ve škole, ani na internátu, ani v osobním životě. A rozhodně nespěchejte s "nálepkami", která je jaká. Protože je možné, že na první seznámení se vám bude jevit jinak, než jaká skutečně je.
Moc se mi kniha líbila a mohu všem milovníkům tohoto žánru jen doporučit. Jen mi mrzí, že už nedokáži sehnat celou sérii ke koupi.

Vlak7
02.02.2023 3 z 5

Nenadchne, neurazí. Nejvíce čtivý byl pro mě příběh Dory. Uvidíme, co 2. díl.

astroweb
19.01.2023 4 z 5

Příjemná romantická a čtivá chuťovka, dám si pauzu, než se pustím do dalších dílů, ale těším se.

Eva398
12.01.2023 5 z 5

Všechny díly Sestřiček jsem přečetla jedním dechem. Krásné příběhy dívek, které se daly na dráhu sestřiček v nemocnicích a jejich životní příběhy.

Joyce24
28.10.2022 5 z 5

O této sérii vím již dlouho, ale teprve nyní jsem se odhodlala si ji přečíst. A nelituji, kniha se čte téměř sama, děj rychle ubíhá, před očima se odvíjí příhody jednotlivých postav a jejich někdy velmi nelehký životní osud. Asi nejvíce jsem si oblíbila postavu sestřičky Millie. Budu se těšit na další díly této série.

tabaluga
25.10.2022 4 z 5

Kniha se mi dostala do ruky naprostou náhodou a možná kdybych věděla dopředu, že je to knižní série, vůbec bych se do ní nepouštěla.. Takto budu muset přečíst všechna pokračování, abych se dozvěděla, jak se daří sestřičkám vypořádat se s trablemi a láskami nejen v osobním životě. No jsem zvědavá, co si osud pro Doru, Helen a Millie ještě přichystá. Jedná se o lehké, oddechové čtení. Ale bohužel v prvním díle se žádný happy end nekonal i když bych to všem třem přála...

Guepp
09.09.2022

Nebavilo mě to, v půlce jsem to vzdala. Bohužel. Těšila jsem se.

Evaho73
09.09.2022 4 z 5

Musím uznať, že Donna Douglas si vie podmaniť svojich čitateľov. Dokonale ovláda konšpiráciu fiktívnych príbehov, kde dokáže adekvátne zosúladiť či už historické pozadie doby, v ktorej sa dej odohráva, ako aj charakteristiku postáv pochádzajúcich z rôznych spoločenských vrstiev. Pri čítaní som mala pocit reálnosti, akoby som sa ocitla v tej dobe a v nemocničnom prostredí, kde sa dej prevažne odohráva.
Čo dodať ? Teším sa na pokračovanie !