chmelda212 chmelda212 komentáře u knih

☰ menu

Hotel v Paříži: Pokoj č. 1 Hotel v Paříži: Pokoj č. 1 Emma Mars

Za mě takový horší průměr v "eroticke" literatuře. Malinko mi tam chybělo napětí, děj se chvílemi táhnul.. jen těch erotických scén mi přišlo málo. Uvidíme jak na tom budou další díly.

06.01.2019 2 z 5


Kdybychom se neviděli Kdybychom se neviděli Cynthia Hand

Dlouho se mi nestalo, že by ve mě kniha vyvolala takové emoce. Nejenže jsem se ztotožnila s hlavní hrdinkou (postojem, humorem, ale i sama mám dva mladší bratry, z nichž jeden je jako Tyler o dva roky mladší), ale při čtení jsem bloudila vlastními vzpomínkami na dětství a na náš vztah s bratrem.
Od poloviny knihy jsem zadržovala slzy a posledních 50 stránek jsem se neudržela a knihu jsem dočítala v slzách... Nehledě na pozdní/brzkou (0:30 v noci) hodinu jsem musela oběma bratrům poslat alespoň krátkou zprávu, že je oba miluju a budu jim to opakovat často, protože nikdy nevíte, kdy to může být naposledy ...
Hořko-sladká nálada z celé knihy ve mne zůstane hodně dlouho ...

28.06.2018 5 z 5


Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Docela mě mrzí, že jsem tentokrát neodolala a zhlédla film dříve, než jsem dočetla knihu... Nicméně jsem si knihu a Simona zamilovala už od prvního odstavce. Tahala jsem ji všude s sebou (jak je mým zvykem, poměrně velkou část jsem přečetla při cestě do/z práce) a skoro pořád jsem se při čtení culila. Dokonce jsem podlehla "nátlaku" a celý týden si ke kafíčku do práce kupovala OREO :) ..
P.S. I tentokráte platí, že kniha předčila zfilmovanou verzi - jednoznačně

27.06.2018 5 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Tak to byla docela emocionální jízda. Chvílemi se to malinko vleklo, ale ten konec... no páni, hned zítra se pouštím do dalšího dílu. Nemohu však hodnotit jinak než jako průměr (ve srovnání se sérií Off-Campus od E.Kennedy bylo toto jen slabý čaj)

14.06.2018 3 z 5


Svůdné zúčtování Svůdné zúčtování Wendy Higgins

Celou sérií jsem proplula snad na jeden nádech. Knihy se četly krásně, příběh byl taky fajn .. jen mě malino zklamalo ono poslední zúčtování.. čekala jsem více boje, více napětí.. nicméně i přes to, jsem se dočkala lovestory jak z harlequinky, happy endu a určitě se k této sérii nabudúce vrátím a ráda si to celé připomenu znovu.

08.06.2018 3 z 5


Svůdné zlo Svůdné zlo Wendy Higgins

Kniha i příběh se mi líbili.. Další pohled na andělskou tematiku a nefilim. Přečteno jedním dechem a vrhám se na další díly.

08.06.2018 4 z 5


Temná je noc Temná je noc Meg Cabot

Nenáročné oddechové čtení, které jsem přečetla za dvě polední přestávky v práci (plus cesta do/z práce). Knížka se čte krásně (když si zvyknete na nespisovné a hovorové výrazy), příběh není nikterak zvlášť složitý. Obsahuje vše, co od knihy čekám - zápletku, trocha napětí, akci a špetku romantiky ... Za mne 4* za poslední 4 řádky, díky nim mé srdce zaplesalo.

31.05.2018 4 z 5


Nádherné bytosti Nádherné bytosti Kami Garcia

U Nádherných bytostí jsem nejprve viděla film (poprvé asi před 2 roky) a až nyní jsem se dostala ke knížce. A byla jsem mile překvapena. Nejen, že je napsána z pohledu hlavního hrdiny, nespisovně (což podtrhuje věk hlavních hrdinů), ale také doplňuje skoro všechny nevyřčené otázky z filmu a více se věnuje flashbackům (vizím z minulosti). Vrhám se do dalšího dílu

21.05.2018 4 z 5


Píseň zimy Píseň zimy S. Jae-Jones

Ke knize jsem se dostala díky čtenářské výzvě. Obálka i anotace mě naladili a s chutí a velkým očekáváním jsem se pustila do čtení. Bohužel jsem byla zklamaná. Čekala jsem více dramatické zápletky, více akce, více všeho .. nakonec jsem to dočetla jen z toho důvodu, abych zjistila, jak to dopadne.

21.05.2018 3 z 5


Lhář Lhář Jakub Ćwiek

No já jsem nadšená. Postavu Lokiho (hlavně toho marvelovského) zbožňuji a navíc spojení s archanděli (což je moje druhá slabost) je perfektní kombinace. Vůbec mi nevadilo, že není kniha psaná jako souvislý příběh. Vrhám se po dalším dílu :)

01.05.2018 5 z 5


Láska přemůže i smrt Láska přemůže i smrt Meg Cabot

Ani nevím, co ke knize napsat. Nenadchla tolik, jak jsem od závěru trilogie očekávala, ale na druhou stranu ničím neurazila. A přiznávám, že jsem ji dočetla jen proto, abych zjistila jak to dopadne s Johnem. Nebýt jeho, asi bych knihu odložila v půlce.

23.04.2018 3 z 5


Láska v podsvětí Láska v podsvětí Meg Cabot

Opravdu jsem asi v tomto ohledu náročný čtenář. Druhý díl byl o něco slabší co se týče dějové linky. Postrádala jsem tam více napětí, divočejší zápletku, a podobně. Na druhou stranu jsem si užívala jak se pouto mezi Johnem a Pierce prohlubuje a konečně jsme poodhalili i trochu tajemství z Johnovi minulosti. Hned se pouštím do pokračování.

19.04.2018 4 z 5


Jednou provždy Jednou provždy Kiersten White

Jako závěr celé série byla tato knížka asi nejlepší. Příběh měl své tempo, stále udržovalo napětí, ale konec byl takový předvídatelný. Nicméně, .. ráda se k této sérii za nějaký čas opět vrátím.

15.04.2018 4 z 5


Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

Celý příběh mě tak pohltil, že jsem ho přečetla na jeden zátah během dopoledne. Nemohla jsem knihu odložit samou zvědavostí, kam všude to hlavní hrdiny zavede. Už jen díky tomu, že se sama často potuluju po antikvariátech, knihovnách a knihkupectvích .. to pro mne bylo malinko osobní :)
Jinak jsem se u knihy bavila, Dash a Lily byli příjemní, nekonfliktní, místy jsem se usmívala jak měsíček (vy víte kde :) ), vtipné dialogy jsem četla i dvakrát .. za mne 4 hvězdy z 5 (ke knize jsem se dostala díky čtenářské výzvě a není to ten typ žánru, po kterém bych sáhla na první dobrou)

15.04.2018 4 z 5


Krajina plná stínů Krajina plná stínů Meg Cabot

Asi jsem v této oblasti náročnější čtenář. Myšlenka příběhu a hlavní postavy byly příjemné, ale zem se nechvěla... Chybělo mi napětí a zápletka.. takový ten pocit, že dokud tu knihu nedočtete, nemůžete usnout i když jsou tři hodiny v noci a ráno vstáváte na sedmou do práce/školy, protože když už se zdá že je vše zažehnáno něco se pokazí.. Bohužel toto jsem tu postrádala..

08.04.2018 3 z 5


Nikdo není bez viny Nikdo není bez viny Kiersten White

Druhý díl série byl zdlouhavý(od půlky knihy jsem se nemohla dočkat až budu mít dočteno), nic moc se v něm nestalo aby to ve mě zanechalo takové to chvění a nutkání sáhnout po třetí dílu. Dokonce i má sentimentální romantická duše postrádala více Lease. Za mě 3hvězdy - za to, že jsme se dozvěděli více o Evie a jejím původu, novém záporákovi opět za happy end.

01.04.2018 3 z 5


Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Naštěstí jsem nelitovala, že jsem se do série začetla.. Na to, jak jsem se prokousávala první půlí první knihy, jsem tímto druhým dílem proletěla rychlostí blesku. Moc se mi líbili kapitoly psané pohledem hlavního hrdiny Reeda, který by pro svou lásku udělal skoro cokoliv .. přesto nemohu uvěřit, jak to celé skončilo - nechalo to ve mě plno otazníků .. Jakože cože ?? .. No beru další díl napnutá jako kšandy, jak toto celé dopadne.

30.03.2018 4 z 5


Mezi láskou a smrtí Mezi láskou a smrtí Meg Cabot

Ani nevím, co ke knize napsat. To, že autorka skákala z přítomnosti do minulosti i během jedné kapitoly mi občas lezlo na nervy. Vůbec by mi nevadilo, kdyby to vzala postupně - setkání Pierce s Johnem, když jí bylo sedm, pak v patnácti a nakonec v sedmnácti.. Bylo to takové místy až chaotické a popravdě mě kniha začala bavit až posledních 50 stran, kdy se příběh konečně trochu rozjel. Dávám 3 hvězdy za nápad, hlavní hrdinku, která logicky uvažuje(pro mne po dlouhé době hrdinka, co se nechová jako nanynka), a za citace z Danteho.

30.03.2018 3 z 5


Zlodějka duší Zlodějka duší Kiersten White

Takovýhle druh fantasy miluji. Super nápad, příjemní hlavní hrdinové, humor, romantika, paranormálové ("podsvěťané")... prostě vše, co od takové knihy čekám, abych mohla utéct od každodenní reality a trochu se zasnít.
Přišlo mi, že má kniha pomalý rozjezd, děj se trošičku táhl všemožnými popisy a vpravováním čtenáře do děje, ale pak se to rozjelo a netrvalo dlouho a já měla dočteno.. Moc jsem si oblíbila netradičního hlavního hrdinu Lease a od prvního momentu, kdy se objevil na scéně jsem si říkala, že měnit podobu musí být do jisté míry fajn (hned bych to chtěla taky umět .. takových možností, které by z toho plynuly .. )

28.03.2018 3 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Do knihy jsem se pustila po přečtení série Off-Campus a asi jsem zprvu očekávala něco víc. Pak jsem se ale začetla a za šest hodin jsem měla přečteno, jak se kniha krásně četla. Mezi hlavními hrdiny to od začátku jiskří a konec ve mě zanechal hořkou pachuť zklamání.. (nakonec upřímně, pokud by to končilo HapyEndem asi bych se do dalšího dílu nepustila)

24.03.2018 3 z 5