Láska v podsvětí

Láska v podsvětí https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202431/bmid_podsveti-laska-v-podsveti-TKX-202431.jpg 4 238 35

Podsvětí série

< 2. díl >

Druhá část dramatického příběhu o lásce více než nesourodé dvojice. Sedmnáctiletá Pierce zatím stále ještě nezemřela. John Hayden, pán podsvětí, ji unesl do přízračného, temného světa mezi nebem a peklem, kde se zdržují duše zemřelých před tím, než se vydají na poslední cestu. John dívce tvrdí, že ji vězní v zájmu její vlastní bezpečnosti, aby ji ochránil před fúriemi, které baží po pomstě. Pierce ho však podezřívá, že pro to má ještě vlastní, ne tak zcela zřejmé důvody. Dívka brzy zjistí, že ona sama je na tomto místě sice chráněna před hněvem fúrií, ale její milovaní, které zanechala v lidském světě, nikoli. Dokáže Johna přesvědčit, aby ji propustil a ona mohla zachránit život blízkého člověka? Nebo bude cena, již po ní bude požadovat výměnou za svobodu, příliš vysoká?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Underworld , 2012


více info...

Přidat komentář

Gabux
19.01.2024 3 z 5

Tohle je výjimka potvrzující pravidlo. Většinou jsou druhé díly nejslabší. V této sérii ho hodnotíme jako nejsilnější díl.

Člověk už je v ději a zvykl si na způsob psaní. Kniha se čte sama a příběh dává smysl. Lépe poznáváme většinu vedlejších postav a většinu jsem si velmi rychle oblíbila. Miluju zbytek osazenstva v Podsvětí. Pierce se stává sympatičtější hlavní hrdinkou a John je stále kvalitně napsanou postavou. Jejich vztah začíná dávat větší smysl.

Série je rozhodně pro mladší, ale už to vůbec nebylo tak zlé!

Charmedka
29.04.2023 4 z 5

Tuhle sérii jsem si vážně oblíbila, je ovšem ale třeba počítat s tím, že se nejedná o nic náročného a že je série určená mladším čtenářům.


Artep071
20.11.2022 4 z 5

Fajné ... neodložila jsem jí a jsem děsně zvědavá jak to bude pokračovat ..bavím se :)

knihomolka27
19.06.2021

(SPOILER) Nevím jestli to je mou začínající čtecí krizí, ale tento díl mám zatím přečtený jen do asi 100 stránky....a protože nevím jestli ho zvládnu dočíst, protože mě to už ted moc nebere ..tak vám napíšu můj předběžný názor už ted.

Na úvod mě překvapilo, že děj druhého dílu se odehrává jen asi den od konce dílu prvního. Naší hlavní hrdinku najdeme v posteli se svým zachráncem a věznitelem v jednom....romantické duše se diví nad onou rychlostí, ale zároven se musí stupidně culit...stejně jako já. Pořád mi sice není jasné, proč si zrovna pán Podsvětí vybral tak trochu natvrdlou a obyčejnou holku jako je P, ale budiž......v druhém díle už neřešíme zdali P našeho pána temnot miluje nebo ne, to jsme si dost ploše a jednodušše a taky neuspokojivě odbili v jedničce....a ve dvojce už je to bráno jako nezpochybnitelný fakt, i přesto, že být já u soudu, tak určitě chci vidět víc usvědčujících důkazů, že ona láska je opravdu tak spalující atd.

Ve dvojce tedy navazujeme přesně tam, kde jsme zůstali. Chci zmínit, že se mi líbí...jak chce J udržet P, aby s ním byla v Podsvětí, protože se cítí osaměle. To mi přijde jako cool ukázka na to, že i někdo jako pán smrti...občas potřebuje někoho vedle sebe. Taky se mi líbí, že P....se nenechá zlákat mužnou figurou J, a dokáže taky uvažovat a chtít ven na zem, aby se tam postarala o ty co jí potřebují. Taky chápu, že charakteristika postav je důležitá, ale to cukrování okolo svalů, jizev, postavy, očí J mi přišlo už kapánek otravné a dětinské.

Jinak se mi líbí myšlenka, že je s J i jeho posádka námořníků. Líbí se mi zákoutí hradu....ale i přesto, jako bych neměla nějak chut číst dál.......uvidíme no.....třeba to dočtu pokud ne.....tak je to proto, že tahle série už asi není tak úplně pro mě, a nebo pro to, že jsem asi dokonce líná číst i ty knížky.....ale uvidíme....

anelise
22.02.2021 2 z 5

Myslím, že ostatním se bude tato série zamlouvat, ale mně se nelíbila. Těžce jsem se knihou prokousávala, a ke konci i trochu nudila. Námět na knížku byl úžasný a originální.

Booky84
02.09.2020 5 z 5

Druhý díl byl ještě lepší než první, nemohla jsem se vůbec odtrhnout, skvělé čtení. Jsem ráda, že mi hlavní hrdinka už není protivná.:-) Jsem moc zvědavá na závěrečný díl.

Pitrissek87
21.08.2020 5 z 5

Super pokračování... Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Musela jsem ji dočíst celou (četla jsem ji až do rána) ;D Ale musím teda dodat, že Alex mě neskutečně vytáčel...

Kudík
08.12.2019 4 z 5

Druhý díl mi přijde o trošku lepší než první a víc v něm poznávám rukopis autorky. Hlavně zde není chaotické střídání minulosti a současnosti, jako to bylo v prvním díle.
Dále se vyvíjí vztah hl. hrdinů, a to Pierce a Johna. Je zde i dost vedlejších postav, kde mě zaujal bratranec Alex, strýc Chris, kamarádka Kayla a celé osazenstvo Podsvětí (Frank, Henry, pan Graves a pan Liu).
Mrzela mě poradkyně Jade se svým tetováním "Zastav se dřív, než se zcela zničíš".

Medasek
13.08.2019 5 z 5

Kniha nádherně navazuje na první díl. Jsem ráda, že hlavní postavy už konečně spolu něco mají.

kalinka99
29.07.2019 5 z 5

Druhý díl mi utekl o to rychleji, jak jsem se od něj nemohla odtrhnout. První díl byl sic akčnější, ale tu se začala konečně rozvíjet láska mezi Johnem a Pierce. Jsem zvědavá, co přinese další pokračování.

oluskace
15.04.2019 4 z 5

První díl byl o něco lepší, ale i tak mě pokračování bavilo. Super příběh a super spisovatelka. Co víc napsat :)

Marry123
10.12.2018 3 z 5

První díl této série mě hodně zaujal.... a musela jsem si samozřejmě pořídit i pokračování. Bohužel jsem se asi někde v tom příběhu ztratila... druhý díl jsem dokousala jen tak tak a do třetího se budu muset asi trochu nutit (za nějakou dobu). Mám pocit že by se celá série dala zhustit do jedné knížky a bylo by to lepší.... Všechny postavy mě děsně rozčilují.... Pierce mi přijde děsně tupoučká, John no od strážce podsvětí bych čekala mnohem víc a Alex to je prostě pako.... asi už jsem to měla vidět v prvním dílu, ale doufala jsem že se to zlepší.... :/ je to škoda...

chmelda212
19.04.2018 4 z 5

Opravdu jsem asi v tomto ohledu náročný čtenář. Druhý díl byl o něco slabší co se týče dějové linky. Postrádala jsem tam více napětí, divočejší zápletku, a podobně. Na druhou stranu jsem si užívala jak se pouto mezi Johnem a Pierce prohlubuje a konečně jsme poodhalili i trochu tajemství z Johnovi minulosti. Hned se pouštím do pokračování.

Hojuska
10.02.2018 2 z 5

Autorka konečně přestala psát retrospektivním způsobem, který jí očividně moc nejde. A postavy se přestaly chovat tak nesnesitelně iracionálně, i když občas jsem se chytala za hlavu. Kniha byla psaná tak, jako by ji psal úplně jiný člověk. Teď jen tápu nad tím, jestli si autorka uvědomila část svých chyb z prvního dílu a začala psát smysluplněji, a nebo jsem měla takové štěstí a překládal to někdo jiný než napoprvé (ale gramatických chyb tam teda bylo..).
Děj zas nic moc, ale lepší jak první díl. Co si budeme namlouvat, všichni to čtou jen kvůli hlavnímu hrdinovi.

Zebra01
23.11.2017 5 z 5

Celá série je výborná, přečetla jsem ji mrknutím oka. :)

brzda.
28.10.2017 5 z 5

Nejlepší série na světě.

Ulrika
21.09.2017 5 z 5

Meg se tato série opravdu povedla. Druhý díl byl stejně dobrý jako první a věřím, že ani třetí díl nezklame.

Siu83
09.03.2017 5 z 5

Moc hezké pokračování, už se těším na třetí díl.

Damonka18
07.07.2016 5 z 5

Vážně krásná knížka. Byla trošku slabší než první díl (aspoň pro mě), ale ani tak nezklamala. Těším se jak to všechno dopadne.

Shaki
27.05.2016 4 z 5

Tento díl mě bavil o trošku víc než přdchozí, přesto mi tam pořád něco chybělo. Postava hlavní hrdinky mi chvilkami přišla opravdu až hloupá, zato John byl napsán skvěle. Ta jeho láska k Pierce je kouzelná.
Pořád mi vedlejší postavy přijdou nedotažené, ale na děj to asi nemá moc vliv.
Přestože má pár výhrad, určitě se ráda pustím do dalšího dílu, abych věděla, jak to vše nakonec dopadne.