barca7361 barca7361 komentáře u knih

☰ menu

Josefína a bytosti Josefína a bytosti Lucie Kaletová

Kniha, u které člověk putuje s hlavní hrdinkou dobrodružnou cestou za záchranou Wunderhausu. Kniha mě pohltila a přečetla jsem ji během pár dní. Skvělé čtení jak pro náctileté, tak pro dospělé. Nejvíc se mi líbí ukázka toho, že lidé jsou propojeni s přírodou a vším živým.

30.12.2018 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Kniha svým zajímavým způsobem člověka pobaví, ale i rozesmutní a dovede k zamyšlení nad životem, druhými lidmi či světem celkově. Kniha, u které jsem se hodně nasmála, ale také uronila slzu.

21.12.2018 5 z 5


Born to Run - Zrozeni k běhu Born to Run - Zrozeni k běhu Christopher McDougall

Vzhledem k tomu, že miluji běhání, mě kniha nadchla! Příběh je úžasný a prolíná se jím mnoho moudrosti, jak už o stravování běžců, informací o běžeckém národu či bosém běhu (chůzi). Doporučuji!

21.12.2018 5 z 5


V tvojí kůži V tvojí kůži Lisa Renee Jones

Tuto knihu jsem dostala a když jsem si četla shrnutí obávala jsem se, že bude jako "odstíny šedi" (které jsem mimochodem ještě nečetla :D) ...Nejspíš to bylo podobné, ale vzhledem k tomu, jak mě to chytlo, musela jsem si najít i další dvě pokračování. Všechny 3 díly, jak se tak říká, jsem zhltla téměř na jedno posezení! :)

21.12.2018 5 z 5


Cyklická žena aneb Jak využívat svůj lunární cyklus k dosažení úspěchu a naplnění Cyklická žena aneb Jak využívat svůj lunární cyklus k dosažení úspěchu a naplnění Miranda Gray

Úžasná kniha zejména pro ženy, díky které pochopí svoje chování, nálady a emoce v různých fázích svého cyklu. Jedna podmínka, budeš tomu rozumět, jenom pokud nebereš antikoncepci ;)
Dobré i pro muže či alespoň o tom holky svým drahým polovičkám občas řekněte, uvidíte, jak se vám to ve vztahu ulehčí :)

21.12.2018 5 z 5


Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše John Gray

Tuhle knihu bych doporučila naprosto všem! Ať už jste single a nebo v páru, potřebujete si jí přečíst, ale oba! Ženy pochopí, proč se muži chovají tak, jak se chovají a muži zase naopak pochopí ženy. V knize jsou ke všemu uvedeny příklady a také rady, jak postupovat v jakých situacích. Vše je o komunikaci a s touto knihou se dá v partnerství nádherně pracovat.

21.12.2018 5 z 5


Přátelské rady Přátelské rady Anthony Robbins

Skvělá kniha, která snadnou formou píše o tom, jak svůj život nasměrovat směrem, který chceme.

21.12.2018 4 z 5


Myslete velkoryse Myslete velkoryse David Joseph Schwartz

Doporučuji všem, kteří se potácejí svým životem a mají pocit, že se jim nedaří. Kniha, která nakopne a pomůže ke změně vlastního myšlení.

21.12.2018 5 z 5


Rytíř v rezavém brnění – Aneb o muži, který našel sebe sama Rytíř v rezavém brnění – Aneb o muži, který našel sebe sama Robert Fisher

Kniha, která svým příběhem upoutá a člověka donutí zamyslet se nad vlastními hodnotami a chování k druhým.

21.12.2018 5 z 5


Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Nádherná kniha vedoucí k zamyšlení nad tím, že i jeden člověk dokáže velké věci, pokud svou pílí pokračuje v dané činnosti. Po přečtení mám chuť jít sázet stromy a zachraňovat naši matičku zemi! :)

21.12.2018 5 z 5


Drákula Drákula Chaz Brenchley

Velice povedené převyprávění pro děti, svým obsahem děti neodradí a neunudí zdlouhavostí příběhu, velice příjemné pojetí. Na konci knihy je doplnění o původní příběh a podněty k zamyšlení.

19.12.2018 4 z 5


Vánoce jednoho kluka z Walesu Vánoce jednoho kluka z Walesu Dylan Thomas

Příjemná Vánoční kniha pro děti i dospělé. Doporučuji na předvánoční čtení.

19.12.2018 4 z 5


Staré pověsti české Staré pověsti české Alois Jirásek

Je to klasika, pověsti jsou pěkně napsané, jen starší verze jsou staročesky, a tak by s tím možná měli někteří čtenáři menší problém. Za mě ale super kniha, ale nám přibližuje naši historii a hrdost českého národa.

05.12.2018 4 z 5


Proč je v umění tolik nahých lidí a další zásadní otázky o umění Proč je v umění tolik nahých lidí a další zásadní otázky o umění Susie Hodge

Velice doporučuji tuto knihu jak dětem (od 9ti let), tak rodičům, ale i učitelům ZŠ. Dá se s ní skvěle pracovat, umění je zde podánou vtipnou, poučnou a jednoduchou formou. Tahle kniha se povedla.

05.12.2018 5 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Velice zajímavá hloubavá kniha, je to klasická literatura, která člověka buď strhne a nebo nezaujme. Mě strhla. :)

28.11.2018 4 z 5


Mouchy útočí - Trojka na stopě Mouchy útočí - Trojka na stopě Ulf Blanck

Moc pěkná kniha pro děti, dobrodružná a detektivní. Tři hlavní hrdinové prožívají dobrodružství při pátrání po zdroji much. Kniha je čtivá a taky jsem se u ní zasmála.

28.11.2018 5 z 5


Dobrodružství voru MISSI ONE Dobrodružství voru MISSI ONE Jarda Červenka

Hezká knížka, anglický text super, ale rozhodně ne pro děti, které s angličtinou začínají, úroveň je opravdu pro pokročilé. Jinak příběh hezký, dobrodružství hlavně pro kluky, ale věřím, že i holky by to mohlo bavit.

25.11.2018 3 z 5


Divný brach strach Divný brach strach Martina Špinková

Knihu doporučuji, líbí se i dětem, kterým ještě nejsou ani 4 roky, dá se s ní pracovat tedy i v předškolním vzdělávání.

23.11.2018 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Neuvěřitelně poutavá kniha, při které jsem cítila nespravedlnost a krev se mi vařila v žilách.

19.11.2018 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Co dodat, Harryho Pottera miluješ nebo ne. A já patřím k té první skupině.

19.11.2018 5 z 5