Drákula

Drákula https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151459/drakula-151459.jpg 4 16 5

Tato knížečka je zjednodušeným převyprávěním vynikajícího hororového románu Brama Stokera Drákula. Na 54 stranách se mladí čtenáři seznámí s hlavní dějovou linkou románu. Dalších 10 stran je pak věnováno podnětům k zamyšlení, kde jsou čtenáři seznámeni se změnami oproti originálu, dozví se trochu z historie, tedy o době, v níž Drákula vznikl a o časech, v nichž žil hrabě Vlad Dracul, který byl předlohou literárního Drákuly. Najdou zde i odkazy na knihy, filmy a internetové stránky, kde se dozvědí více. Poslední částí této pasáže je kvíz, v němž jsou čtenářům kladeny otázky týkající se přečtené knížky.... celý text

Horory
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Dracula , 1897


více info...

Přidat komentář

barca7361
19.12.2018 4 z 5

Velice povedené převyprávění pro děti, svým obsahem děti neodradí a neunudí zdlouhavostí příběhu, velice příjemné pojetí. Na konci knihy je doplnění o původní příběh a podněty k zamyšlení.

andy_nejedla
05.09.2018 4 z 5

Příběh je všeobecně známý, toto převyprávění je pěkné a škoda, že jsem na něj nenarazila před maturitou - určitě bych Drákulu do maturitní četby dala, protože v tomto převyprávění je na konci i doplnění informací, které jsou v původním románu.


vlkove
08.09.2017 3 z 5

Naprosto souhlasím s komentářem Terinka22, mě jako velké příznivkyni původního příběhu se převyprávění moc nelíbilo ale z příběhu stále čiší to temno a tajemno které ke Stokerovi patří. V knize chybí mnoho vedlejších linek a také je příběh, hlavně závěr, trochu pozměněn, což neznalému čtenáři nejspíše vadit nebude. Na konci knihy jsou dovysvětleny změny které byly v příběhu udělány, také jsou tu odkazy na další četbu, filmy a internetové stránky spojené s Draculou a také otázky k zamyšlení a rozebrání. Přesto určitě doporučuji přečíst si původní román, který je skvostem literatury.

jprst
03.02.2017 2 z 5

Nejsem příznivcem převyprávěných a zkrácených verzích klasických románů, které jen kazí prožitek z původní nezkrácené verze a slouží většinou jen jako pomůcka pro "rychlostudenty", kteří si potřebují doplnit potřebné vzdělání na různých pseudoškolách.

Terinka22
15.04.2016 3 z 5

Pokud se někomu nechce číst celá kniha a potřebuje to třeba do školy nebo něco podobného, tak doporučuji tuhle velmi zkrácenou verzi, která ale stále zachovává podstatu příběhu. Ve stejné formě vyšla i Pýcha a předsudek, Rozum a cit a Oliver Twist.

Štítky knihy

zjednodušená četba literární adaptace, převyprávění

Autorovy knížky

Chaz Brenchley
britská, 1959
2013  76%Drákula