Anniee Anniee komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Re-reading po několika letech a pořád nejlepší tahač ze čtecích krizí.

13.05.2024 5 z 5


Království těla a ohně Království těla a ohně Jennifer L. Armentrout

U prvního dílu jsem psala, že do druhého se pustím, ale celou sérii asi nedočtu. No nedočetla jsem ani tenhle díl. Zjišťuju, že romantasy celkově asi nebude nic pro mě. A tohle bylo děsně dlouhý, utahaný a všichni mi lezli na nervy. A nějakých 200 stránek před koncem jsem si uvědomila, že je mi vlastně úplně jedno co se s kým stane a kam se bude ubírat děj, tak jsem to odložila. Dvory od SJM mi stačily a příště se těmhle typům knih budu vyhýbat.

01.05.2024


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Tak já nějak nevím, na to, jak je knížka opěvovaná, jsem si z ní až tak na zadek nesedla. Nechápu ten trend, kdy má série kupu dílů a každý díl přes 500 stránek. Čtivý to bylo, ale mít to o 200 stran míň, užiju si to mnohem víc. Poppy mi docela sedla, i když trochu natvrdlá asi bude. Co mi teda nesedělo, byl “romantickej vztah - protože na tom, co mezi sebou Hawk a Poppy mají, není teda romantickýho vůbec nic. Ze zvědavosti se pustím do dalšího dílu, ale celou sérii asi nedočtu.

11.04.2024 3 z 5


Hrůza na Šibeničním vrchu Hrůza na Šibeničním vrchu Darcy Coates

Taková už klasika od DC. Celou knihu jsem podělaná strachy a strašně mě vytáčí jednání hlavní hrdinky. Je to čtivé, rychle to ubíhá a má to happyend, nic víc od toho nechci.

26.03.2024 4 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Potenciál téhle knihy byl skvělej, ale něco mi tam drhlo. Strašně jsem se tím prokousávala a tam, kde měla být hloubka, jsem viděla jen plytkost. Asi je to ale dost objektivní, když si vzpomenu na ten hype okolo. Nedokázala jsem se ani za nic přiblížit hlavní hrdince a bylo mi vlastně jedno, co se s ní v průběhu těch životů stane. Pořád jsem se snažila zachytit ty myšlenky za tím vším, za jejím počínáním, za výsledkem boje o život, ale celý mi to nějak unikalo. A bohužel tím pádem to ve mně nezanechalo to, co asi mělo.

02.03.2024 3 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

O knize jsem dopředu téměř nic nevěděla a jsem za to ráda - překvapovala mě každou stranou. Na začátku jsem si říkala, že mě to moc nebaví, že to není úplně moje téma a Evelyn mi leze krkem. No a pak jsem najednou otáčela poslední stránku se slzama v očích a obrovským pochopením pro ni, i když ne vše se dalo chápat. Z celého příběhu ve mně nejvíce zůstalo to znechucení z hollywoodského pozlátka a naopak ten hřejivej pocit z ryzího přátelství Evelyn a Harryho. Parádní kniha.

26.02.2024 5 z 5


Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Čtivé, atmosférické, ale nic extra jiného než její ostatní knihy a na to, jaká jsem posera, jsem se ani nebála. No a konec - jeden velkej zmatek.

22.02.2024 3 z 5


Zmluva snov Zmluva snov Lauren Asher

MI-LU-JU! Hodně mi to tentokrát sedlo do nálady, ale tak to u těchhle typů knih musí být. Líbil se mi ten přesah v podobě dyslexie a v objevování sebehodnoty u hlavní hrdinky a psychologický vývoj Declana (jestli se to tak dá nazvat). Jejich slovní přestřelky taky stály za to, no milovala jsem každou drobnost tohohle příběhu. I ty přeslazený epilogy. Někdy tohle prostě potřebujete číst, i když je to klišé.

19.02.2024 5 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Vlastně ani nevím, co k tomu napsat. Zase to nebudu hodnotit hvězdičkami, protože mám pocit, že u tohohle díla prostě nemůžu. Přečetla jsem to v podstatě na jeden zátah, takže čtivé to je. Jen cítím, že je u Genesis něco jinak než u předešlých autorových knih - strašně tam jde cítit ta jeho beznaděj a smutek ze ztráty milovaného člověka a prolíná se to celou knihou tak, že vám z toho běhá mráz po zádech. Z brutality samozřejmě taky, ale na to jsme u Cartera zvyklí. Takže bych řekla, že hlavním tématem Genesis je ztráta, ještě ke všemu bravurně popsaná, a to jsem teda hodně nezvládala a dělalo se mi z toho až zle.

16.02.2024


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Tak jsem zase poměrně zklamaná. Možná bych si měla dát od Caplinové dlooohou přestávku, protože její knihy už nezachraňují ani popisy přírody a jídla. Co mi tady extrémně vadilo bylo asi všechno, ale hlavně hlavní hrdina Ross - nechápu, jak na něj Izzy měla nervy a jak mu proboha mohla dávat další a další šance. A vlastně mi přišlo, že to mezi nimi ani nějak nejiskřilo. Izzy byla fajn, o tom žádná, ale narozdíl od něj se chovala (občas) dospěle a podle mě se k sobě absolutně nehodili. I “zápletky tady byly předvídatelnější a s prominutím hloupější než obvykle. Asi si holt budu muset dát od tohohle žánru pauzu.

13.02.2024 3 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Taková poměrně jednohubka která chytne a nepustí. To Darcy Coates umí. Zásadní problém s knihou nemám, dost mě bavila, ale ten konec byl opravdu až moc uspěchaný a neseděl mi ke zbytku knihy.

10.02.2024 4 z 5


Láska mezi řádky Láska mezi řádky Lauren Asher

Byla to hezká oddechovka, která mě sice bavila, ale která lehce zapadne mezi ostatní podobné. Bavil mě Zahřin humor a chemie mezi ní a Rowanem, ale přiznejme si - Rowan byl teda extrémní idiot. A celou knihu jí psychicky ubližoval tak, že nechápu, že to ustála. To už snad ani není morally grey hrdina, ale fakt jedna velká red fakt. Ale když se od toho člověk aspoň malinko oprostí a snaží se do toho nevrtat, tak je to fajn početní s klišé koncem, kterej mě ale vždycky zahřeje u srdíčka. A asi se podívám i na další dva díly.

30.01.2024 4 z 5


Národní opruzení Národní opruzení Karolína Zoe Meixnerová

Kniha mě sice nenadchla tak jako Literární hysterie, ale zase mi to dotvořilo obrázek té doby a vztahů a rozdílů věku oněch literátů. Detektivní zápletka za mě nebyla až tak nutná, ale postavy mě bavily velmi. A myslím, že jsem snad poprvé i ochotná si přečíst nějaké dílo z doby NO, což považuji za úspěch.

20.01.2024 3 z 5


100 perliček pro (ne)milovníky češtiny 100 perliček pro (ne)milovníky češtiny Červená propiska

Čeština je láska. Hodně věcí jsem znala, pár mě jich překvapilo. Dávkovala jsem si to po pár perlách, abych se na to mohla soustředit. Bylo fajn si všechno zopakovat, ještě s takových krásným a jednoduchým vysvětlením.

15.01.2024 4 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Caplinovou mám načtenou skoro celou, a Domek v Irsku je za mě jedna z těch slabších knih. Což o to, popisy přírody a jídla kouzelné jako vždy, ale tady mě nějak nechytla ta romantika. Moc mi nesedla Hannah a chybělo mi tam nějaké to očekávání, ta slow romantika, ale oni spolu byli v podstatě už od začátku. Chemie nula nula nic a celý ten vztah jsem jim vlastně moc nevěřila. A těch klišé a “náhod bylo i na mě trochu moc. Ale čtivé to bylo a jako oddechovka na vypnutí hlavy to fungovalo.

08.01.2024 3 z 5


Stehy Stehy Sára Zeithammerová

První kniha roku a hned pětihvězdičková! A tyjo, na to že to je prvotina, tak velký dobrý. Tak skvěle napsanou knihu jsem už dlouho nečetla. Hodně propraný téma, ale zpracovaný naprosto kouzelně. Plný bolesti, lásky, nesplněnejch snů a vnitřních bojů. Nejvíc mě dostala ta věta “Kousni se. Nevinně míněná blbost a pronásleduje to člověka celej život.

06.01.2024 5 z 5


Drahý Aarone Drahý Aarone Mariana Zapata

Na to, jak miluju Zapatu, tak tohle nebylo dobrý. Kvůli mailům a textovkám se mi první půlka knihy četla docela špatně a trope friends to lovers taky moc nemusím. A vlastně celý to za mě bylo takový dost podivný (speciálně povaha Ruby a Aarona - Ruby se chovala tak na 15 a o Aaronovi víme v podstatě jen to, že je hodnej a svalnatej).

29.12.2023 3 z 5


Dracul Dracul Dacre Stoker

Neměla jsem žádná očekávání (krom toho, že to bude jen další vykrádačka známého díla) a díkybohu za to. Děj plynul pomalu, ale to bylo vlastně úplně jedno, protože ta atmosféra předčila všechno, co jsem do téhle chvíle četla. Neskutečně temná a mrazivá, chvílemi mi přišlo, že na těch místech opravdu jsem s hlavními hrdiny a cítím zápach hlíny a vlhkost deště. A deníkové zápisky tomu jen přidaly na genialitě.
No a korunu tomu nasadil epilog, protože kdo ví, kolik z toho je pravda a kolik fikce

27.11.2023 4 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Klasická Caplinová. Feel good romantika co zahřeje na duši, okouzlující popisy Japonska, kupa skvělého jídla a happyend. Co víc si v tyhle pošmourný upršený dny přát.

19.11.2023 4 z 5


Zpověď farářky Zpověď farářky Martina Viktorie Kopecká

Zpověď farářky je kniha, která vás donutí se zamyslet. Nad tím, co je to vlastně víra a naděje, kde všude je láska, proč odložit některé předsudky. I, pro mě jako nevěřící, vůči církvi. Úplně jsem při čtení slyšela uklidňující hlas Martiny Viktorie.
Některé pasáže mě bavily více, některé méně. A možná bych si více užila delší zamyšlení a méně odpovědí na otázky. Ale jako celek byla kniha moc příjemná.

09.11.2023 4 z 5