Genesis

Genesis https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503828/bmid_genesis-sIc-503828.png 5 963 266

Robert Hunter série

< 12. díl

Robert Hunter je povolán k nejděsivějšímu místu činu, jaké kdy navštívil. Ještě větší znepokojení se ho zmocní, když se při pitvě najde v těle oběti verš básně zanechaný vrahem. Zanedlouho se najde další mrtvola. Metody a podpis vraha se liší, ale stupeň použitého násilí nasvědčuje tomu, že za oběma zločiny stojí stejný pachatel. Hunterovy obavy potvrdí nález druhé části básně. Tento objev však nejenže spojí dvě vraždy, ale je už jasné, že jde o dílo sériového vraha. Robert Hunter i přes nedostatek forenzních důkazů musí dostihnout nejdisciplinovanějšího a nejsystematičtějšího zabijáka, na jakého kdy narazil; pachatele, který se kochá strachem oběti a pro něhož je smrt lekcí, již je třeba udělit. Genesis je dvanáctým románem série o detektivech Robertu Hunterovi a Carlosi Garciovi.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Genesis , 2022


více info...

Přidat komentář

Kiikuus
24.04.2024 5 z 5

Carter opět stvořil brilantně brutální knihu. Po otevření vás čeká skvělá akce, při které vám bude tuhnout krev v žilách a neotřelá zápletka i finální rozuzlení. K tomu si přidejte charismatického Huntera po boku se sympaťákem Garcíou a máte knihu, co si musíte přečíst.
Stále mě udivuje, že je Carter schopný napsat tolik knih a neztratit plnou pozornost diváka, protože jsou všechny stejně čtivé a napínavé. Za to mu patří můj obrovský obdiv.
U dílu číslo 12 to doufám nekončí a já už se nemůžu dočkat dalšího:-)

dlabikk
22.04.2024 5 z 5

Ani tentokrát Carter nezklamal a podal nám brutální, sadistické a napínavé dílko. Víc není třeba dodávat ... nezbývá než se modlit, aby další díl byl co nejrychleji namluven :o)


čef
19.04.2024 4 z 5

Groteskní, sadistické, ničemné, odporné a monstrózní (str. 182) jsou nejenom všechny ty vraždy, ale celý tento román. U autora jsme zvyklí na tento způsob psaní o sériových vraždách, takže žádné překvapení. Detektiv Hunter znovu pátrá po zvráceném vrahovi, který jakoby si z něj tropil šašky. Jako detektivka tedy dobrý, možná trocha varování před šikanou, trochu úvah nad vinou a trestem, jinak kniha ničím zvláštním nevyniká.

BlaV.
17.04.2024 5 z 5

Tak poslední díl série dočtený. Opět výborné čtení jako předchozích 11 dílů.

brunettlibrary
15.04.2024 5 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou a teda musím říct, že teď mám co dohánět. Už dlouho mě tak kniha nechytla, že bych musela pořád číst a číst i když už byla půlnoc a já na druhý den musela brzo vstávat. Detektivka je napsaná skvěle, někdy až moc skvěle. Například popis místa činu jsem musela přeskakovat, na takový sadistický popis fakt nemám žaludek. Dva hlavní vyšetřovatelé jsou skvělí, ty jsem si hned oblíbila. Vyšetřování bylo plynulé. Oceňuji, že autor vyšetřovatele natlačil i do slepých uliček, takže vše bylo uvěřitelnější. Konec a pachatele jsem neodhalila. Za celkovou zápletku fakt tleskám. No co dál říct, jsem z knihy fakt hodně nadšená. Moc doporučuji!!

Airelle
10.04.2024 5 z 5

Možná se budu opakovat, ale já tuhle sérii prostě miluju. Líbí se mi duo Hunter a García, jejich styl vyšetřování je skvělý.

Vrah byl nečekaný a jeho motiv mi vlastně přišel pochopitelný, ale nemohla jsem s ním soucítit, protože jeho obětmi byli nevinní lidé.

Audiokniha mě v podání Jakuba Saice zcela pohltila a chvílemi jsem se bála, takže večer jsem to poslouchala jen zřídka.

Nemohla jsem se odtrhnout a považuji knihu za jednu z nejlepších této série. 15 hodin poslechu uteklo jako nic.

Doporučuji sérii všem milovníkům thrillerů a detektivek. Pokud jste od Cartera ještě nic nečetli, tak to utíkejte napravit. Věřte, že nebudete litovat a budete se jen divit, že jste knihy tak dlouho odkládali.

Hodnocení: 6/5

IG: @freya_zlaskykpribehum

midre
07.04.2024 5 z 5

Tento autor mně dlouho míjel, nebo spíše já míjel jej. A asi k mé škodě. Výborně napsaná kniha, která vám nedá spát a musíte ji přečíst co nejdříve. A to je podle mně známkou dobře napsané knihy. Určitě sáhnu po jeho dalších knihách.

Doubravka1975
30.03.2024 5 z 5

12.díl série Robert Hunter a opět vynikající i když hodně drsný a děsivý. Smutné je téma, stále aktuální a nesmrtelné a už bylo v předešlých dílech zmíněno. Ale tentokrát je víc rozebráno psychologicky. Je znát autorova bolest a smutek z jeho osobní životní ztráty. Na začátku knihy je velmi silné věnování. A tentokrát i varování, ale nepřijde mi, že by tenhle díl byl nějak víc brutální než předchozí díly.

....pro tento život už bez tebe na ničem nezáleží....

aneta.giraffe
29.03.2024 5 z 5

Jako vždycky - nepřekonatelný Carter. Já ty jeho knihy miluju. Ano, ty vraždy jsou hrozné, nechutné a brutání. Vrazi totální magoři.
Ale jsou to jedny z nejčtivějších knih, co jsem kdy měla v ruce.

zelenoockaa
25.03.2024 4 z 5

Carter píše velice dobře a jeho díla jsou většinou skvělé a čtivé. Bohužel v tomhle převládla taková brutalita, až se z toho člověku dělá špatně. Měl by pět hvězdiček kdyby ubral pár detailů...

maličkán
21.03.2024 5 z 5

Opět skvělý thriller od Cartera jako celá jeho série s Hunterem. Možná ještě brutálnější, promyšlenější zápletka, prostě super. Kniha určitě není pro slabší povahy.

edith79
20.03.2024 4 z 5

Já mám tedy krimi žánr ráda a knížky s Robertem Hunterem jsem vždycky celkem ustála. Ovšem tentokrát to bylo i na mě už celkem moc. Tahle knížka byla vážně hodně brutální a nervydrásající. Hodně moc lidské bolesti a to nejen fyzické. Carter stupňuje brutalitu takovým způsobem, že si vůbec neumím představit, kam to povede příště. Možná by bylo na čase trochu zvolnit.

Mišutamyš
11.03.2024

Kniha je jako vždy velmi čtivá, krátké kapitoly mají spád a vždycky končí tak, že vás donutí číst dál a dál. Hunter i Garcia jsou stále skvělí sympaťáci. Autorovi opět v podstatě není co vytknout. Brutalita, kterou však autor popisuje je neskutečná.
Poprvé hodnotím bez počtu hvězdiček, hodně si rozmyslím, jestli mi další Carterovy knihy mají (kromě větší a větší brutality) ještě co nabídnout.

Nelly
05.03.2024 3 z 5

Detektivní, pátrací linie na mne slabá. Většina knihy se zabývá opravdu nechutnými podrobnostmi z utýrání a zabití (trochu neuvěřitelné ze strany pachatele). Carter není pro slabé povahy, ale tady jeho morbidita dosáhla vrcholu - mysl autora musí být svým způsobem také zvrácená. Budu hodně přemýšlet, zda se pustím do další knihy...

Hugomil
03.03.2024 5 z 5

Pro milovníky žánru, naprostá paráda. Není hluchá stránka, není hluchý odstavec, ani souvětí. Čte se to úplně samo a pohlcuje to :) Pozor na to! Těším se na další.

Peťulka3
25.02.2024 5 z 5

Tohle byla bomba. Další bomba abych byla přesná. Člověk musí číst dál a dál, aby konečně zjistil proč. Dávalo to smysl,vlastně všechno.

Dell
21.02.2024

Při vší úctě ke schopnostem autora - jistě má publikum, které na rozcupovaná těla av detailním popisu čeká, na mě to místy působilo jako záměrně vyhrocené. Zápletka zajímavá, napsáno dle očekávání dobře, jenže právě zmíněné masakry působí prvoplánově, což knihu poněkud znehodnocuje.

MarciLiška
18.02.2024 5 z 5

Wau, čtivé, napínavé, dech beroucí. Čtenář se nemůže od knihy odtrhnout. Doporučuji.

Anniee
16.02.2024

Vlastně ani nevím, co k tomu napsat. Zase to nebudu hodnotit hvězdičkami, protože mám pocit, že u tohohle díla prostě nemůžu. Přečetla jsem to v podstatě na jeden zátah, takže čtivé to je. Jen cítím, že je u Genesis něco jinak než u předešlých autorových knih - strašně tam jde cítit ta jeho beznaděj a smutek ze ztráty milovaného člověka a prolíná se to celou knihou tak, že vám z toho běhá mráz po zádech. Z brutality samozřejmě taky, ale na to jsme u Cartera zvyklí. Takže bych řekla, že hlavním tématem Genesis je ztráta, ještě ke všemu bravurně popsaná, a to jsem teda hodně nezvládala a dělalo se mi z toho až zle.

DericCaster
06.02.2024 5 z 5

No co k tomu dodat. Prostě Carter. Když jeho knížku začnete číst, tak nejspíš nepřestanete do okamžiku, kdy vám z rukou vypadne přečtená.

Opět poutavě napsaný příběh s Carterovsky explicitním popisem zločinů, i když mi připadá, že už to tak šokující není. Anebo jsem si na to už prostě zvykl....

Samotný příběh je logický i když samotný závěr předvídatelný. Autor je prostě sázka na jistotu.

Autorovy další knížky

Chris Carter
brazilská, 1965
2013  92%Dvojitý kříž
2016  94%Zloba
2015  94%Jeden za druhým
2013  93%Noční lovec
2016  93%Já jsem smrt

Kniha Genesis je v

Právě čtených34x
Přečtených1 224x
Čtenářské výzvě195x
Doporučených73x
Knihotéce402x
Chystám se číst336x
Chci si koupit157x
dalších seznamech14x