Tomáš Hudeček životopis

česká, 1979

Životopis

Po absolvování gymnázia v Olomouci-Hejčíně zahájil v roce 1997 svá vysokoškolská studia na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého, obor matematika a geografie. Po absolutoriu pokračoval v doktorandském studiu sociální geografie a regionálního rozvoje na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze, které zakončil v roce 2008 dizertační prací Akcesibilita a dopady její změny v Česku v transformačním období: vztah k systému osídlení a získal titul doktor přírodních věd i Ph.D.

V minulosti se věnoval rychlostní kanoistice, hudbě a sportovnímu tanci. Vystudoval v letech 2002 až 2004 trenérství I. třídy na FTK UP v Olomouci. V mládí byl členem kanoistického oddílu TJ Lokomotiva Olomouc, od roku 2012 pak členem Klubu vodních sportů Praha. V letech 1999 až 2001 byl předsedou tanečního klubu KST Quick Olomouc. Od roku 2010 vykonává neplacenou funkci předsedy Dozorčí rady Českého svazu tanečního sportu. V letech 1985 až 1996 navštěvoval hudební školu, kde hrál jako sólista či člen komorního orchestru na klavír, flétnu a klarinet. Dnes hraje na saxofon.

Od roku 2003 působí jako vědecko-pedagogický pracovník na katedrách aplikované geoinformatiky a kartografie a sociální geografie a regionálního rozvoje Přírodovědecké fakulty UK v Praze, kde vede přednášky z oblastí veřejné správy, regionálního rozvoje, geoinformatiky a kartografie. Jeho dlouhodobou vědecko-výzkumnou činností je analýza dopravních dostupností ve vztahu k regionálnímu rozvoji v Česku v období 1918–2020. Od roku 2015 působí také na Českém vysokém učení technickém a Vysoké škole ekonomické, kde vede přednášky a výzkum se zaměřením na problematiku konkurenschopnosti měst, bezpečnosti měst a efektivitu a ekonomické dopady rozhodování ve veřejné správě. Je členem České geografické společnosti a autorem či spoluautorem desítek publikací a jedné monografie. (zdroj životopisu: wikipedia.org)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.