Thubten Chodron životopis

americká, 1950

Životopis

Thubten Chodron- Narodil se v roce 1950 (původním jménem Cherry Green) vyrůstala nedaleko Los Angeles. Absolvovala s BA v dějinách z University of California v Los Angeles v roce 1971. Poté, co cestoval po Evropě, severní Africe a Asii pro jeden a půl roku, dostala pověření učitele a šla na University of Southern California dělat postgraduální práci ve školství, když pracovala jako učitel v Los Angeles ve školství města.

V roce 1975 absolvovala kurz meditace daná Ven. Lama Ješe a Ven. Zopa Rinpočhe , a následně s nimi odešla do kláštera Kopan v Nepálu, aby i nadále studovala a praktikovala Buddhovo učení.
V roce 1977 byla vysvěcen jako buddhistická jeptiška od Kjabdže Ling Rinpočheho v Dharamsale v Indii a v roce 1986 získala bhikshuni (plné) vysvěcení na Tchaj-wanu.

Studovala a praktikuje buddhismus tibetské tradice po mnoho let v Indii a Nepálu pod vedením Jeho Svatosti dalajlamy , Tsenzhap Serkong Rinpočhe , Zopa Rinpočhe a dalších tibetských mistrů. Pomáhala spustit duchovní program s lamou Tzong Khapa v institutu v Itálii na téměř dva roky, studoval tři roky u kláštera Dordže Pamo ve Francii, a učitla na Amitabha buddhistickém centru v Singapuru. Deset let byla učitelem dharmy přátelství Founation v Seattlu.

Ven. Chodron byl spoluorganizátorem života západních buddhistické jeptišky a podílela se na konferencích pro západní buddhistické učitele s JS dalajlamou v roce 1993 a 1994.

Zájem o mezináboženský dialog:
*byla přítomna během židovského delegace návštěvě Dharamsala, Indie, v roce 1990, který byl základem pro Rodger Kamenetz "Žid v Lotus, a navštěvoval Second Encounter Gethsemani v roce 2002.
* byla přítomna na několik Mind-Life konference , ve kterém HH Dalai Lama dialogy s západních vědců a pravidelně se účastní výroční západní buddhistické klášterní shromáždění.
*Je aktivní v Dharma dosah lidem, kteří jsou uvězněni ve věznicích, které navštěvuje.

Ven. Chodron cestuje po celém světě učit dharmu: Severní Americe, Latinské Americe, Izrael, Singapur, Malajsie, Indie, a bývalé komunistické země .. Pohled na důležitost a nutnost kláštera na západu vzdělávání v tradici tibetského buddhismu, založila Sravasti opatství a buddhistické mnišské komunity ve státě Washington, USA, av současné době je tam abatyší.

Její knihy jsou otevřeným srdcem, jasnou myslí, zkrocení mysli a buddhismus pro začátečníky, práce s průvodcem hněv; rozjímání o fázích cestu (s CD), pěstování soucitné srdce (zdroj životopisu: kniha)

Ocenění

Žánry autora

Duchovní literatura Náboženství

Štítky z knih

buddhismus

Chodron je 1x v oblíbených.