Mary Burton životopis

americká, 1961

Životopis

Mary Burton miluje psaní napětí, seznamování se svými postavami, držení kroku s orgány činnými v trestním řízení a soudními postupy, ranní procházky, a malé jezevčíky. Ráďa také píše o sér. vrazích, což dělá ve svých bestsellerech New York Times a USA Today.
Library Journal přirovnal její práci k práci Lisy Jacksonové a Lisy Gardnerové a Fresh Fiction přirovnal její psaní k psaní Jamese Pattersona.
Pokud jde o výzkum, je známá svým praktickým přístupem, ať už to znamená rozhovory s profesionály, účast na forenzních seminářích nebo studium shromažďování a analýzy důkazů.
Mary je běžně uváděna mezi desítkou nejlepších spisovatelů v žebříčku autorů Amazonu pro napětí, romantické napětí a thrillery. Její nedávné tituly The Lies I Told, Don't Look Now , Near You , Never Look Back , I See You a Hide and Seek se trvale umisťují na předních místech seznamu bestsellerů eBooks Store Kindle. Je držitelkou ceny Montlake Romance Diamond Award za rok 2019, což znamená, že dosáhla jednoho milionu čtenářů.

Mary, dříve rodák z Richmondu ve Virginii, nyní žije na Outer Banks v Severní Karolíně. Je absolventkou Virginia's Hollins University a před vydáním své první knihy v roce 2000 pracovala v marketingu. Dnes je autorkou třiceti sedmi vydaných románů a pěti románů jako Mary Burton a devíti děl současné beletrie jako Mary Ellen Taylorová , včetně Winter Cottage, Spring House, Honeysuckle Season a nadcházející The Brighter the Light .
Je členkou International Thriller Writers, Sisters in Crime, Mystery Writers of America a Novelists, Inc. Když není na cestách za výzkumem nebo na návštěvách se čtenáři v knihkupectvích, na knižních festivalech a konferencích.
Mary zůstává velmi domáckou. S manželem si střídavě užívají dom. hnízdečka a rozmazlují své psy Buddyho, Bellu a Tiki.

Ocenění