Lidmila Hamplová životopis

česká, 1960

Životopis

doc. MUDr. Lidmila Hamplová, PhD. (*28.4.1960) vystudovala LF UK (1979–86), specializace v oboru hygieny a epidemiologie prvního stupně. Následovala nástavbová atestace v oboru epidemiologie. V roce 2010 úspěšně ukončila doktorandské studium na slovenské Vysoké škole zdravotnictva a sociálnej práce sv. Alžbety.

Od promoce do roku 2009 byla odborným pracovníkem hygienické služby, konkrétně Krajské hygienické stanice Středočeského kraje v různých pozicích, vždy se zaměřením na problematiku hygieny a epidemiologie a ochrany a podpory veřejného zdraví. V současné době pracuje na Ministerstvu zdravotnictví v sekci ochrany a podpory veřejného zdraví, kde se podílí na koncepci podpory veřejného zdraví na národní úrovni a metodicky vede odborné pracovníky pro oblast naplňování regionální zdravotní politiky na Krajských hygienických stanicích a pracovníky dislokovaných pracovišť podpory veřejného zdraví Státního zdravotního ústavu. Při své profesi spolupracuje s vládními a nevládními organizacemi, které se podílejí na aktivitách v oblasti podpory veřejného zdraví v rámci naplňování národní a regionální zdravotní politiky a administruje a zajišťuje 2 dotační programy ministerstva zdravotnictví – dotační program „Národní program zdraví – projekty podpory zdraví“ a dotační program „Národní program řešení problematiky HIV/AIDS“ v České republice.
Kromě této své hlavní profese vykonává externí pedagogickou činnost na Vysoké škole zdravotnictva a sociálnej práce sv. Alžběty dislokované pracoviště Příbram, kde vyučuje studenty bakalářského studia oboru ošetřovatelství předměty výchova ke zdraví, mikrobiologie, hygiena a epidemiologie a veřejné zdravotnictví. Dále vyučuje jako externista na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích, kde na Zdravotně sociální fakultě zajišťuje odborné semináře studentů bakalářského a magisterského studijního programu.
Od roku 2007 pravidelně vede bakalářské a diplomové práce studentů bakalářského a magisterského studia na zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity a bakalářského studia oboru ošetřovatelství na Vysoké škole zdravotnictva a sociálnej práce sv. Alžbety.
Pravidelně se účastní zahraničních konferencí, konferencí s mezinárodní účastí a tuzemských konferencí, kde vystupuje s příspěvky, které se týkají zdravotní politiky, podpory veřejného zdraví, výchovy ke zdravému životnímu stylu a prevenci nemocí a publikuje odborné články v této oblasti.
V letech 2006-2008 se jako lektor podílela na zajištění vzdělávání pracovníků sociálních služeb a pedagogických pracovníků v rámci projektů Evropských strukturálních fondů „Rekvalifikační kurz pro pracovníky sociální péče“ v rámci programu OPRLZ a projektu ESF „Rozvoj dalšího vzdělávání metodiků primární prevence“.
V nestátním zdravotnickém zařízení Stanislava Flandery od roku 1994 vyučuje problematiku hygieny a epidemiologie ve vzdělávacím kurzu „masér“. (zdroj životopisu: www.vszdrav.cz; www.kurzy-maserske.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.