Jennifer McMahon životopis

americká, 1968

Životopis

Romanopisec
Narození: 5. června 1968, Hartford, Connecticut, USA
Vzdělání: Goddard College
Nominace: Goodreads Choice Awards Best Horror, Goodreads Choice Awards Best Fantasy

Jennifer McMahonova jedinečná značka napětí se rozkládá na hranici mezi konvenčním tajemstvím a nadpřirozeným thrillerem. Její romány jsou spisovatelé na seznamu bestselleru The New York Times od jejího breakoutu v roce 2009, Promise Not to Tell. Poslední McMahonová, Zimní lidé, se může pochlubit "nepřetržitě vzrušující atmosférou a některé z jeho tmavších nadpřirozených letů připomínají Stephena Kinga", uvádí USA Today. Byla to Indie Next pick, Library Reads selection a Amazon Best Book of the Month (Mystery) v únoru, její debutový měsíc. McMahon je také autorem My Tiki Girl, dobře přijatého GLBT mladého dospělého románu obsaženého na ALA's Rainbow List pro rok 2009.
Jennifer McMahonová (nar. 1968 v Hartfordu, Connecticut) je spisovatel, který dříve žil v Barre ve Vermontu a nyní žije v Montpelieru v Vermontu. Má občanskou jednotu se svým partnerem Drou a jedním dítětem, dcerou Zelou. Je absolventkou Goddardovy vysoké školy a studovala poezii na Vermont College.

Její debutový román "Promise Not To Tell" vyšel v dubnu roku 2007 Harper Paperbacks (odtrženka HarperCollins). Slib "Nesdělat" byl popsán časopisem Publishers Weekly jako "Part mystery-thriller and part fantasy story". [1] To bylo propuštěno v Německu Rowohlt Verlag pod názvem Das Mädchen im Wald v říjnu 2007. Orion vydavatelská skupina zveřejnila slib, že neříkej ve Spojeném království v roce 2008. Francouzské vydání a italská edice mají také byl propuštěn.

Její následný upřímný román Ostrov ztracených dívek vyšel v dubnu roku 2008 Harper Paperbacks. Byl to New York Times Bestseller. V Německu vydal Rowohlt Verlag pod názvem Die Insel der verlorenen Kinder (Ostrov ztracených dětí); a v Nizozemsku De Boekerij pod názvem Het eiland van de verdwenen meisjes. Sphere, otisk Malého, Hnědého, publikoval ve Spojeném království v září 2009.

Její další kniha od HarperCollins, Demontable, byla publikována v hardcoveru v červnu 2009. Byl nominován na literární cenu Lambda. Demonstrovaný byl také propuštěn ve Velké Británii (pod názvem Dívka v lese), v Německu a Nizozemsku.

V květnu 2011 vyšel McMahonův poslední napínavý román "Nevdychte slovo", opět HarperCollins.

McMahon má také knihu lesbické dospívající fikce s názvem My Tiki Girl, kterou vydal Dutton Children's (odtrženina skupiny Penguin Group) v květnu 2008. Byl zařazen do Seznamu duh 2009 americké asociace knihoven. (zdroj životopisu: http://clubbook.org/summerfall-2014-season/ , https://en.wik)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.