Jakub König životopis

česká, 1978

Životopis

Jakub König (*1978 v České Lípě) je český bloger, autor komiksů, textař a písničkář v současnosti nahrávající pod pseudonymem Kittchen. Od roku 1994 je frontmanem skupiny Obří broskev, se kterou vydal tři alba. Od roku 2011 je i na sólové dráze, kdy vytvořil projekt Kittchen, tedy maskovaného zpívajícího kuchaře. V rámci tohoto projektu vydal již tři alba, která se setkala především s oceněním z řad kritiků.

Studoval na katedře scenáristiky FAMU. Později zakončil obor text a scénář na Konzervatoři Jaroslava Ježka.
Žije v Praze s manželkou a dcerou.

V roce 2003 založil svůj vlastní blog na stránkách canny.obribroskev.cz, kde pod přezdívkou canny (zkomolenina jména König) sděluje své zážitky a pocity. Blog se od roku 2017 nachází na adrese jakubkonig.cz. Svůj deník i v rámci projektu Kittchen psal na webu kittchen.cz (adresa v současné době již má jiného majitele a použití).

Na svém blogu začal v roce 2004 publikovat i své komiksové stripy. Jejich soubor byl v březnu 2011 vydán v knize s názvem Anjel. Dějově pojednává o padlém andělu, který přišel o svá křídla a na Zemi si odpykává svůj trest. Knihu vydalo nakladatelství Plus.

Od prosince 2011 do února 2012 probíhala na hradu Lipý výstava jeho vybraných stripů s tematikou Anjela.

V roce 2013 publikoval i e-knihu s názvem NAty. Jedná se o temnou povídku o milostném příběhu mladé dvojice.

V březnu 2017 vyšla v nakladatelství Plus kniha Když piješ... Na sudých stránkách najdeme krátké básně o alkoholu a alkoholovém opojení, na lichých stránkách je doprovází ilustrace, které při prolistování fungují jako flipbook. König je autorem básní i ilustrací.

Na podzim 2017 vydal bohatě ilustrovanou knihu Zvíře jménem Podzim, která rozvíjí příběh ze stejnojmenné desky. Knihu doprovází výstava velkoformátových ilustrací z knihy.

V roce 2016 založil mnohočlennou kapelu Zvíře jménem Podzim, se kterou v roce 2017 vydal eponymní desku, kterou doprovází stejnojmenná kniha a výstava tisků. (zdroj životopisu: https://cs.wikipedia.org/wiki/Jakub_K%C3%B6nig)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.