Herbert Lionel Adolphus Hart životopis

britská, 1907 - 1992

Životopis

H.L.A. Hart se narodil 18. července 1907, v Harrogate v Anglii, jako syn židovských rodičů. Po studiu na Cheltenham College a Bradford Grammar School se zapsal do New College v Oxfordu, kde studoval práva, starobylou historii a filozofii. Po ukončení studia pracoval jako advokát u Chancery soudu v Londýně, později založil úspěšnou právní kancelář a ačkoli byl požádán, aby se vyučoval filozofii na New College, odmítl nabídku a provozoval svou právní praxi.
Během druhé světové války působil v armádě ve vojenském zpravodajství. V letech 1939 až 1945, byl pracovníkem známe MI5. Během této doby se oženil s Jenifer Fischer Williams, se kterou měl jednu dceru a tři syny. Také mu byl udělen titul MA z Oxfordu v roce 1942.
Po skončení války byl Hart opět pozván k návratu do New College, tentokrát přijal a přednášel filozofii, později přešel na oblast jurisprudence. Jeho akademická kariéra nabrala vzestupnou tendenci, přednášel jako hostující profesor i na dalších univerzitách jak ve VB, tak i v zahraničí a mimo to zastával řadu významných akademických funkcí až do svého odchodu do důchodu v roce 1978.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.