Heinrich Vollrat Schumacher životopis

německá, 1861 - 1919

Životopis

Heinrich Vollrat Schumacher (pseudonym: Heinz Suter, narodil se 30.dubna 1861 v Corbacha , zemřel 28.března 1919 v Berlíně ) byl německý spisovatel .
Heinrich Vollrat Schumacher byl synem architekta. Dokončil vysokou školu ve vestfálském městě Brilon a vojenské služby v Arolsen. Od roku 1881 působil v daňové správě pruské provincie Hesse - Nassau. V roce 1882 vzdal tuto pozici a začal na Friedrich - Wilhelmově - univerzitě Berlín studovat protestantskou teologii, filozofii, literaturu a hudbu. Schumacher byl nucen studia financovat prací jako soukromý učitel. Kromě toho cestoval po Německu, Francii, Španělsku a severní Africe. V roce 1892 se usadil jako spisovatel na volné noze v Niederschoenhausen v Berlíně, a později žil ve Groß-Lichterfelde.
Heinrich Vollrat Schumacher byl autorem románů, povídek a divadelních her. Velké prodejní úspěchy zaznamenaly až v roce 1920 jeho dva historické romány o lásce a životě Lady Hamilton (Liebe und Leben der Lady Hamilton, Berlin 1910) a o poslední lásce Lorda Nelsona (Lord Nelsons letzte Liebe, Berlin 1911), po natočení filmu Lady Hamilton (1921, v režii Richarda Oswalda). (zdroj životopisu: wiki)

Ocenění