Eva Kislingerová životopis

česká, 1950

Životopis

Prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc. (* 2.června 1950, Praha) je česká profesorka ekonomie, vysokoškolská pedagožka a politička, v letech 2014 až 2018 zastupitelka a náměstkyně primátorky hlavního města Prahy, nestranička za hnutí ANO 2011.

Je profesorkou Vysoké školy ekonomické v Praze a zároveň vedoucí katedry podnikové ekonomiky. Dlouhodobě se specializuje na podnikovou ekonomiku, zvláště pak na problémy spojené s rozbory výkonnosti, na oceňování a finanční řízení podniku. Trvale spolupracuje s hospodářskou praxí. Několik let pracovala ve statutárních orgánech strojírenských podniků. Je zapojena do spolupráce s Institutem oceňování majetku při VŠE v Praze, Pražskou mezinárodní manažerskou školou (PIBS) a Institutem pro průmyslový a finanční management (IPFM) a dalšími institucemi.
Díky své rozsáhlé vědecko-výzkumné činnosti a vyučování na VŠE a dalších vysokých školách je autorkou mnoha publikací, mezi které patří monografie, sborníky a odborné články v domácích a zahraničních časopisech. (zdroj životopisu: www.grada.cz, cs.wikipedia.org)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.