Brian Freeman životopis

americká, 1963

Životopis

Brian Freeman (narozený 28. března 1963 v Chicagu, Illinois) je americký kriminální spisovatel. Jeho knihy byly přeloženy do 22 jazyků a distribuovány ve 46 zemích.

Brian Freeman vyrostl v oblasti California Bay Area v San Mateo (Kalifornie). Navštěvoval Carleton College v Minnesotě, kde v roce 1984 absolvoval.

Freeman začal psát v mladém věku. Jeho učitel na střední škole, který si všiml jeho lásky k řemeslu, ho povzbudil, aby seděl v rohu a psal svůj příběh, místo aby se řídil učebním plánem. Ve 13 letech dokončil svůj první román. Také rád čte. Lásku k detektivkám pravděpodobně zdědil po své babičce, která měla ráda detektivky.

Před svou spisovatelskou kariérou, která začala ve věku 41 let, pracoval jako manažer databázových systémů, komunikační stratég a obchodní novinář v Minnesotě. Poté se stal ředitelem marketingu a vztahů s veřejností v mezinárodní advokátní kanceláři Faegre & Benson v Minneapolis. Brian se tam oženil se svou manželkou Marcií a se svou rodinou se usadil v St. Paul v Minnesotě. (zdroj životopisu: wikipedia)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.