Anna Geislerová životopis

Aňa Geislerová · pseudonym

česká, 1976

Životopis

Jedna z nejobsazovanějších českých hereček Anna Geislerová se narodila 17. 4. 1976 v Praze. Má dvě sestry: Lenku a Ester, která je taktéž herečka.

Dva roky docházela na konzervatoř Jaroslava Ježka. poté ale studia zanechala. Věnovala se také úspěšně modelingu.

V roce 1999 získala Českého Lva v kategorii nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli za film Návrat idiota a za svou roli Elišky ve filmu Želary (2003) si odnesla Českého Lva za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli.

Z dalších filmů jmenujme např. Pějme píseň dohola, Requiem pro panenku, Jízda, Válka barev, Výchova dívek v Čechách, Kuře melancholik, Štěstí od Bohdany Slámy a Kráska v nesnázích Jana Hřebejka. Ve filmu Sklapni a zastřel mě... (2005, režie Steen Agro) si zahrála špatně naloženou Líbu Zemanovou, manželku Pavla Zemana (Karel Roden), která má slabost pro nakupování.

Aňa Geislerová účinkovala rovněž v řadě televizních inscenací a seriálů, mj. Přítelkyně z domu smutku nebo Prima sezóna, Soukromé pasti (Malý terotista).

Má tři děti. Syna Bruna Fidélia, dceru Stellu Ginger a nejmladšího syna Maxe. Je vdaná za divadelního režiséra Zdeňka Janáčka.

Ocenění (1)

2016 - Magnesia Litera (Kosmas cena čtenářů) - kniha P.S.