Anna Geislerová citáty

Aňa Geislerová · pseudonym

česká, 1976

Citáty (27)

- Řekni mi něco krásnýho o našem vztahu. - Co? - Něco, co jsme zažili. Co bylo krásný. - Když jsme surfovali? - Myslím něco o lásce? - Jo aha. Když tě po porodu sešívali.


Četla jsem tenkrát obrovské množství krásných knih a hroutila se jak z jejich krásy, tak z pocitu, že to všechno, co se v nich píše, asi nestihnu prožít. Chtěla jsem být Annou Kareninou, Velkým Gatsbym a Julesem, Jimem i Katty zároveň.


Dalo by se říct, že odžít jeden jediný den je stejná dřina jako prožít celý život.


Denní snění. Zní to fádně, ale je to právě tahle věc, která mi zachraňuje život.


Dnešní den začal. To samo o sobě stačí... Země se otočila, posunula se na svojí dráze vesmírem, Slunce nevybuchlo, meteorit nás minul, žádný zemětřesení, sopka, tsunami...


Chci žít, jako by se nikdo nedíval.


Já mám rozpor, jestli vůbec ráno otvírat oči, nebo ne. Vstávám. V zrcadle nepřívětivo...


Je těžké být nešťastný, ale být šťastný je někdy mnohem, mnohem těžší. A komplikovanější k pochopení. Je tohle to opravdové?


Je těžké udělat šťastným někoho, kdo nevěří, že si zaslouží být šťastný. (P.S.)


Když se nedokážete správně rozhodnout pro nějakou důležitou věc, jako je koupě domu, rozvod, sňatek, pes či dítě, tak prý pomáhá napsat si seznam pro a proti. Kdyby měl člověk možnost napsat si takový seznam sám na sebe předtím, než se rozhodne přijít na svět, bylo by to asi dost náročný rozhodování. Být, či nebýt?


Kéž bychom dokázali vzbuzovat lásku jako miminko. A zároveň milovat svět jako své vlastní dítě.


Lásku i úspěch si stále nesete v sobě. Nemusí o něm nikdo vědět, nemusíte o tom mluvit, ale skrze vás stejně září a ovlivňuje lidi kolem. Mít úspěch znamená mít lásku k sobě samým. (P.S.)


Myslím, že jediná jistota, kterou v životě můžeme získat a udržet, musí být v nás. Musí to být víra ve vlastní postoje, ve svůj žebříček hodnot, ve svoji ochotu tolerovat a chápat život jako nepřečtenou knihu, která až po přečtení celého příběhu dostává smysl.


Myslím, že jsem byla vždycky zkažena dobrou literaturou. Viděla jsem lásku jako takový řetězec dramat. Dva se potkají a přes strašlivý překážky se do sebe neodvolatelně osudově zamilují, naplní tu touhu a lásku, ale ihned nastanou komplikace. A po nich následuje zrada jednoho, zrada druhýho, mezitím vášeň, kdy se k sobě zase vracejí a pak se navzájem mučí strašným krutým způsobem, a na hrobě, kde nakonec leží spolu, mají vytesáno - ani s tebou, ani bez tebe. (P.S.)


Naopak když láska odchází, když je jí už jen na dně, tak to je pomalá a bolestivá smrt. Nic nedává smysl, všechno nás zraňuje a nic nenaznačuje, že by se to mohlo vůbec někdy zlepšit. (P.S.)


Nechci mít v hlavě jedinou myšlenku.


Nemusím být dokonalá, nemusím všechno zvládnout, nemusejí mě mít všichni rádi a já je... To je moje nová mantra. Nemusím chtít. Můžu jen být a koukat, abych byla tím, kým jsem.


Není lepšího příkladu, aby si člověk uvědomil, že žít se má jen přítomností. Že není žádné potom a není ani žádné předtím. Říkejte vždycky, co cítíte, těm, co to mají vědět. Nenechávejte nic na potom. Potom už totiž nic není. (P.S.)


Od svých dvanácti let jsem snila o samotě.


Pokud by někdo v budoucnu uvažoval o rozšíření olympijských disciplín o polehávání na plážovém lehátku nebo o ucucávání short drinků či long drinků na čas, jsem ochotná uvažovat o návratu ke sportovní kariéře. (P.S.)


Pracuj, jako bys nepotřeboval peníze, tancuj, jako by se nikdo nedíval, zpívej, jako by tě nikdo neposlouchal, žij, jako bys žil v ráji.


Proč neumíme mít smrt rádi?


Představivost je někdy fakt krutý nástroj. Někdy horší než pravda. (P.S.)


Umění by mělo být dostupné pro všechny, bez ohledu na to, z jakého prostředí pocházíme nebo jaké máme vzdělání. (2019, ČT24)


Vyhrává ten, kdo si po přečtení udělá krupicovou kaši a vezme si ji s sebou do postele. Sám.


Žít každý den tak, jako by byl poslední, by bylo asi vyčerpávající, ale žít každý den s láskou k tomu, co nám přináší, to už se zvládnout dá.


Život je krásný i se všemi bolestmi, které překonáme. Které musíme překonat, abychom mohli dál žít.