Andrea Svobodová životopis

česká, 1984

Životopis

Mgr. Andrea Svobodová, Ph.D. (*1984), bohemistka, pracovnice Ústavu pro jazyk český AV ČR (2013–2017 odborný pracovník vědy a výzkumu, od 6/2017 vědecký asistent).
Odborné zaměření: stará čeština, biblický překlad, textologie, edice pramenů, historická lexikologie a lexikografie.
Vyučuje Staročeské překlady bible na Ústavu českého jazyka a teorie komunikace Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Působila jako lektorka středoškolské stáže Edice staročeských textů v rámci projektu AV ČR Otevřená věda 2016.

VZDĚLÁNÍ:
• 2010–2017: doktorské studium, Ústav českého jazyka a teorie komunikace, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze, program Filologie, studijní obor Český jazyk, disertační práce Komplexní studium Rukopisu dzikovského se zaměřením na grafickou, jazykovou a textovou analýzu české sbírky kázání
• 2003–2010: magisterské studium, Ústav českého jazyka a teorie komunikace, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze, program Filologie, studijní obor Český jazyk a literatura, diplomová práce Teoretické otázky související s přípravou edice prokopských legend: s návrhem edice Života sv. Prokopa. (zdroj životopisu: http://www.ujc.cas.cz/zakladni-informace/pracovnici/svobodova-andrea.html)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.