Anastasia Novych životopis

ruská

Životopis

Anastasia Novych (skutečným jménem Halina Jabločkina) je pravou rukou Igora Danilova, vůdce sekty AllatRa. Náboženské hnutí AllatRa je v České republice známé především skrze svůj projekt Tvořivá společnost. Mezi její klíčové témata patří blížící se konec světa. Hovoří o západních elitách, které tomu nechtějí zabránit a o nutnosti sjednocení Slovanů pod taktovkou Ruska. Halina Jabločkina má podle investigativních novinářů být šedou eminencí, která řídí finanční toky sekty. Nevystupuje na veřejnosti a své knihy vydává pod pseudonymem Anastasia Novych.

Její publikace jsou syntézou různých náboženských učení od hinduismu, budhismu, až po islám či křesťanství. Z těchto směrů si propůjčuje "pozitivní myšlenky" mezi které vkládá problematické ideologie jako panslavismus, vyzdvihování nadřazenosti Slovanů a podobně.

V knize Křižovatka píše o spasiteli Nomovi, jehož životopis se shoduje s životem ruského prezidenta Vladimira Putina. Ačkoliv kniha na Ukrajině vyšla v roce 2005, v české publikaci je vydání v originálním jazyce přisuzováno roku 1995. To z toho důvodu, aby kniha působila prorocky, jelikož v roce 1995 Putin ještě nebyl známou osobností.

Počátkem listopadu 2023 podnikla ukrajinská kontrarozvědka SBU rozsáhlý zátah a vůdce AllatRy teď chtějí vyšetřovatelé poslat před soud. Hrozí jim až doživotní vězení - za zradu, vytvoření a řízení zločinecké organizace, propagaci komunistického totalitního režimu a za ospravedlňování a podporu agrese Ruska vůči Ukrajině. Halina Jabločkina se aktuálně spolu s vůdcem sekty Igorem Danilovem skrývá na severovýchodě Slovenska.

Zdroje:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-nejlepsi-trolli-farma-s-obrovskym-dosahem-rika-o-proruske-sekte-ceska-240024

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-teren-odhalili-jsme-kde-se-skryva-vudce-proruske-sekty-ktera-pusobi-i-v-cesku-241971

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-konec-sveta-se-blizi-sjednotme-se-v-cesku-se-siri-proruska-sekta-221706

https://news.refresher.cz/158345-Nejlepsi-kamaradka-ji-dostala-do-proruske-sekty-AllatRa-Eva-v-ni-stravila-deset-let-zivota (zdroj životopisu: uživatel ElvisJagger)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.