Válka světů zajímavosti

Válka světů https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39124/valka-svetu-39124.jpg 4 525 86

Anglie na sklonku 19. století. Obyvatelé Země, zaslepení pýchou na vyspělost své civilizace, netuší, že deset krátkých vzdálených záblesků kdesi na planetce Mars znamená dosud největší ohrožení lidstva v jeho dějinách. Deset dutých kovových válců s nezvanými návštěvníky z kosmu dopadá postupně poblíž Londýna a začíná válka o vládu ve vesmíru. Početní převaha Pozemšťanů s jejich těžkopádnými bojovými mechanismy se ukáže být nicotným argumentem ve srovnání se zkázonosnými bojovými metodami Marťanů. Ale ani Marťané nejsou nezranitelní. Podaří se Pozemšťanům odkrýt slabé místo protivníků? Zvítězí lidská disciplína, organizace a tradiční morální hodnoty nad mnohonásobně vyspělejší marťanskou technikou a chladnou inteligencí?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

The War of the Worlds , 1898


více info...

Zajímavosti (9)

Americký hudebník Jeff Wayne v roce 1978 připravil hudební verzi a nahrál ji se svým orchestrem - v roli sólistů vytvořili hosté zvučných jmen: Julia Covington, David Essex, Justin Hayward, Chris Thompson, Phil Lynnot, roli vypravěče ztvárnil herec Richard Burton. Vše vyšlo na dvojalbu JEFF WAYNE'S MUSICAL VERSION THE WAR OF THE WORLD. V pražském Divadle hudby bylo toto LP přehráváno při audiovizuálním pořadu, v němž byly promítány obrázky namalované v barevné příloze s texty. V roce 2006 byla připravena divadelní verze, nahraná a vysílaná v televizi. Za dirigentským pultem opět stál Jeff Wayne, jen skladba hostů se změnila. (RoBertino27)


Zkrácená verze vyšla v časopisu Pionýr (čísla 10 - 12), ročník 23. Byla doplněna ilustracemi, jejichž autor nebyl uveden. (RoBertino27)


V roce 2021 vyšlo v audio verzi v nezkrácené podobě, načetl Martin Preiss. (lioncel)


V roce 1989 vyšlo i v audio verzi, kterou četl Jiří Zavřel. (lioncel)


Další adaptace, tentokrát z BBC.

https://m.youtube.com/watch?v=r-yas0yPbLU (Lenka.Vílka)


V roce 2005 byl natočen stejnojmenný film S.Spielbergem s T.Cruisem v hlavní roli. (DominaCZ)


Kniha byla zařazena mezi 100 nejdůležitějších knih 20. století (DominaCZ)


Televizní stanice MTV připravuje TV adaptaci románu Válka světů. (lucka12)


Román proslavila zejména rozhlasová dramatizace Orsona Wellese z roku 1938, při jejímž poslechu vypukla panika, protože děj byl považován za skutečnost. (Zlord Antiježíš)


Ocenění knihy (1)

2017 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Nejlepší dílo domácího výtvarníka: Robert Czarny za obálku ke knize H. G. Wellse Válka světů)


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.