Tanec papírových draků zajímavosti

Tanec papírových draků https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489158/bmid_tanec-papirovych-draku-yTh-489158.jpg 4 131 51

Tanec papírových draků série

1. díl >

Nejsme normální. Nikdo normální by se nikdy nenechal nalejt k policii, ale my jsme extrém. Práce, co děláme, je špinavější než dvouhvězdičková štětka a za vrchol sociálního vyžití považujeme pozdravení se s někým, kdo si v posledních dvou hodinách nečistil zpod nehtů krev. Jsme PSZÚ – Policejní Sledovací a Zásahový Útvar (nebo taky Parta Slizkých Zkurvených Úchylů – což je vzhledem k tomu, že mezi námi jsou sériový vrah, pedofil, žhář, sadistka, nerd a další hříčky přírody, tak nějak přesnější). Vrána k vráně sedá – a my jsme hejno bílých vran. Neměli nás hledat, neměli nás najít, ale hlavně si neměli myslet, že jim tohle může projít! Je jedno, že jde o sektu převtělujících se telekinetiků, my totiž přicházíme s tou největší opthalmo-stomatologickou lekcí všech dob – oko za oko, zub za zub.... celý text

Zajímavosti (4)

Proces psaní knihy trval s několika dlouhými přestávkami od roku 2016 do roku 2020, redakční práce na knize pak další dva roky. (Pedrysek)


SPOILER!

Fakt, že Princezna stárne, je v knize už v průběhu naznačován. Vypravěč tomu ale nepřikládá pozornost, a tak to nepovažuje za důležité ani čtenář. (Pedrysek)


SPOILER!

Jména a přezdívky některých postav odkazují na jejich budoucí osudy, odkrývají více informací o nich nebo čtenáři poskytují jiné informace, například: Mrtvola (a rovněž jeho křestní jméno Jakub), Pixel, Princezna, Ráda, Eden, Ainu, Týpek, Tatranka a další. (Pedrysek)


Nikde v knize není zmíněno Doktorovo jméno. (Pedrysek)


Štítky knihy

česká fantasy akční městská (urban) fantasy

Autorovy další knížky

Petr Brožovský
česká, 1992
2022  84%Tanec papírových draků
2023  86%Krev, monstra a cukroví
2023  92%Tanec papírových draků 2: Hon
2022  95%0 Rh-