Tanec papírových draků 2: Hon

Tanec papírových draků 2: Hon https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513012/bmid_tanec-papirovych-draku-2-hon-xyX-513012.jpg 5 56 19

Tanec papírových draků série

< 2. díl

Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že to bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí silnou stránkou – tou je střílení lidí. A tentokrát si to pár z nich opravdu zaslouží. Měli si pamatovat, že PSZÚ neodpouští. Přišel čas pomsty, protože některé hajzly nestačí zabít jen jednou. Hon začíná. Hordy zfetovaných bezďáků, naštvané bejvalky, převtělující se duše, brynzové halušky, znepokojivý sex, magie, Hello Kittty a vůně střelného prachu! Plzeň se otřese v základech!... celý text

Přidat komentář

fedor120
27.03.2024 5 z 5

Stejně dobré jako jednička. A pana autora si přidávám mezi oblíbence.

lassse
26.03.2024 4 z 5

Čekal jsem co z toho po prvním dílu vyleze a dobrý! Hláška za hláškou, akce, příběh se žene a najednou je po všem.


jiri1478
27.01.2024 5 z 5

Jestli si říkáte po prvnim díle že už to dál posunout nelze tak autor vás přesvědčí že lze DOPORUČUJI

PrincaListicka
04.01.2024 5 z 5

Tanec papírových draků 2: Hon je naprosto fantastická jízda plná humoru černějšího než spálené kuře, pikantnějšího než sriracha a vtipnější než všichni stand up komici dohromady, teda až na Petra Brožovského. V první řadě musím říci, že pokračování zcela bezprostředně navazuje na první díl. Neuběhne deset let, patnáct let, hlavním postavám nezešednou vlasy a neuvidí vyrůstat svoje pravnoučata. Naopak jim ani nestihne vystydnout kafe. Takže pokud jste nečetli první díl, máte smůlu. Teda to vlastně máte smůlu u všech pokračování, ale jsou knihy, kde je to vlastně jedno.

Jaký příběh kniha vypráví? Vlastně by se dalo říci, že je o přátelství až za hrob, o pomstě, tranzici, touze, retardovaných bratrancích, kreativních způsobech soubojů, cestování a návratech. Ale to vám nic neřekne, pustíme se tedy do roviny spoilerů, ale budu opatrný.

V prvním díle jsme se seznámili s útvarem známým pod zkratkou PSZÚ, což znamená Policejní Sledovací a Zásahový Útvar. Docela nudný název, že? To se ovšem nedá říci o vedoucím Plzeňské jednotky, kterým je Kuba Kolínský alias Mrtvola. Nejenže odmítá, doslova, zemřít, ale vykopal válečnou sekeru a jde se pomstít za všechny mrtvé členy jeho úchylného týmu.

Vyzbrojen je sarkasmem, vtipy všeho druhu (hlavně těmi nekorektními), spoustou vulgarit a rozličnými zbraněmi. Bude tato výbava dostatečná k poražení nepřítele, kterým je Probuzený oplývající výjimečnou psychokinetickou schopností s jejíž pomocí dokáže ovlivnit jednání a chování ostatních? Dokáže Mrtvola pomstít smrt svých kolegů a přátel?

Kniha není intelektuální dílo, nad kterým budete vést osamocené rozhovory při skleničce vína s vlastním já či alteregem. Naopak, je přímočará a jednoduchá. Vlastně jsou jde jen dvě fáze, a to boj nebo dialog. Nic mezi tím.

Co říci závěrem? Tanec papírových draků 2: Hon je snad ještě čtivější než první díl. Kniha si na nic nehraje, je zábavná, drsná. Je krásnou připomínkou filmů 80. a 90. let. Ode mne si odnáší pět hvězd.

Jaruš7
06.10.2023 4 z 5

Hláškově perfektní, děj - explozivní ohňostroj, čtivost zaručena, pro fandy extrasorty.

Citace:"
Hele, já už toho mám dost,“ dopálil jsem se. „V těch přezdívkách je bordel. Kdysi, když se řeklo Doktor, každej věděl, že mám na mysli zpruzenýho dědka s motýlkem, a tak to taky zůstane. Desátník Jan Töfl je tímto degradován z hodnosti Doktora. Ode dneška se ti bude říkat Posera. Já na tom hajzlu po tobě byl a nic jinýho si nezasloužíš.“

Posera na mě zíral a Kristýna se uchechtla.

„Takže zatímco Posera zamořoval základnu, aby nemohla padnout do nepřátelských rukou,“ pokračoval jsem, „zavolala mi Doktorova vnučka a varovala mě. Nevím, jestli to znamená, že Doktor přežil a po očku na nás dohlíží odněkud ze stínu, nebo jestli je ta Lucinka, nebo jak se jmenuje, po dědečkovi a dělá pro tajný, ale je dobře, že někde ve struktuře ozbrojených složek máme někoho, kdo na nás myslí. Každopádně jsme bez základny, a co hůř, bez peněz.“

Poučný citát:"Pokud se bude váš druh dál nekontrolovaně množit, vyčerpáte energetickou síť Země!“

Superčtivo.

indyka
01.10.2023 4 z 5

Zpočátku mi dvojka přišla slabší než jednička, ale pak se vše správně rozjelo a začalo skládat do uceleného tvaru. Párkrát jsem zachytila stopy autorových slamových textů - ať už ty nápady použil podruhé vědomě či ne, coby fanynku žánru mě to potěšilo, stejně jako jiné více či méně skryté vtípky. Ale ty otázky, ty otázky! Jednu z nich jsem si kladla už v průběhu knihy, stejně jako jinou, autorem do seznamu nezahrnutou. Už jen kvůli nim by to chtělo trojku, prosím! Neboj, není to teplý a klidně to dělej, ale napiš nám trojku!

cori
10.09.2023 3 z 5

Mrtvola po pěti letech s novým týmem likviduje zlé Probuzené a pátrá po Ainuovi. Opět dostane na prdel a několikrát umře, ale díky své genialitě přijde na způsob, jak provést velký restart. Týna je fakt boží.

LunaOakwood
03.09.2023 5 z 5

Je to nářez. Rychlé tempo, chytré využití jazyka, plot twisty jak hovado, hezká nostalgie po prvním dílu. Nevím, na čem autor jede, ale očividně mu to prospívá.

Aleen
13.08.2023 5 z 5

Protože mi agenti FPSÚ začali hrozně brzy chybět, možná i proto, že jednička byla neuzavřená, sáhla jsem po dvojce dříve, než bývá mým zvykem a dobře jsem udělala. Dvojku jsme zhltla nejen díky nepolevujícímu napětí, ale hlavně pro ty skvělé hlášky. Plukovník Mrtvola je s každou smrtí vtipnější! Velmi jsem ocenila zvrat, který mě přenášel z doby do doby a z místa na místo a neskutečně propracované vyvrcholení. A bylo přesně takové, jak jsem si přála!!!! Kniha sice s potenciálem možného pokračování, ale úplně uzavřená. Prostě SUPER!

nycol
10.08.2023 5 z 5

U Týnčinýho ptáka, co bude dál? Druhý díl jsem tak nějak "vdechla".

Nuttelka
07.08.2023 5 z 5

(Audiokniha)
Bylo to epické!! Petr Brožovský nejen skvělý autor, ale zároveň i skvělý interpret, načetl si své dílo bravurně.. kdo jiný by dokázal vdechnout život postavám a ději, než sám autor :-) Já vlastně ani nemám slov, jak moc jsem uchvácená celým tímto "světem" se základnou v Plzni :-)) Jedna akce střídá druhou, potoky krve, mrtvoly skoro na každém kroku a k tomu fakt trefné a skvělé hlášky, miluju to!!! A to zakončení?? Mohlo mě to napadnout, s Mrtvolou je možné všechno :-)))

duben
17.07.2023 5 z 5

Skvěle se to četlo, skvěle jsem se bavil výbornými hláškami a konec velice mile překvapil a vysloužil knize pátou hvězdičku.

Skvělé včetně doslovu.

PS: Je mi jedno jestli si myslíte, že je to teplý, nebo to teplý není, hlavně mi to natočené neposílejte ...

JerryDexter
14.07.2023 5 z 5

Ještě o třídu lepší než první díl. Co bude dál?

stanislav0373
31.05.2023 5 z 5

"Byli jsme rychlejší než panic při masturbaci a tišší než prd v kině."

Skvělé pokračování příběhu party Plzeňských PSZÚ s úchvatným zakončením v podobě doslovu autora.

PS: Jo, a teplý to tak trochu je...

tomas0851
08.05.2023 5 z 5

Petr Brožovský - Tanec papírových draků 2 - HON

Příjemné, velmi příjemné překvapení

Slova autora : " Pokusil jsem propašovat k Vám alespoň fragmenty této vesmírné moudrosti v rámci různých rozhovorů, avšak byť jen jediná věta navíc by v knize zabírala místo tomu, co bylo opravdu důležité, tedy krvi, sexu a humoru."

Tak takto v doslovu autor hodnotí své dílo. A dle mého naprosto přesně. Ano, spousta otázek zůstala nezodpovězena, spousta témat nevysvětlena, i přesto to byla skvělá jízda.....

Druhé díly bere většina z nás z despektem. Často jedou na vlně prvního úspěšného dílu a recyklují jeho témata.

Toto je výjimka. Velká výjimka.

Druhý díl Tance papírových draků je dospělejší, ucelenější, napínavější.

V první knize si člověk občas řekl, ty voe to jako fakt? Ale v druhém je to nadpřirozeno a dalsi věci takové přijatelnější, uvěřitelné.

Tentokrát Mrtvola s týmem pátrá po dalších Probuzených a snaží se znovu zachránit svět, potažmo lidstvo. Co u toho zažijí a provedou, stojí za přečtení.

Kniha je dle mého o hodně dál od prvního dílu. Moc hezky se čte a autor nás příjemně vede příběhem.

Petr Pedro Brožovský napsal velmi zdařilé pokračování už tak dobré první knihy. Všem, kdo mají rádi akci, nadpřirozeno, kariku české politické scény, bude více než spokojen.

NiNo
05.05.2023 5 z 5

Celou knihu dle mého názoru shrnuje Mrtvolův povzdech: Ani to, že jsem po smrti, zjevně nebrání lidem v tom, aby po mě chtěli pí*oviny. :-D

orson
04.05.2023 5 z 5

Nejen že to je slušný akční nářez, od kterého je sakra těžké se odtrhnout, ale ono je to i dobře vymyšlené! A ty hlášky jsou tkay skvělé!

Bess.h
03.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Téda to byl hukot. Byl to tanec ve Vortexu.

Ale bylo to dobré? Chvilka napětí Jednoznačně ANO! A to to měl autor tentokrát u mě o dost těžší. Už jsem jeho postavy znala, měla ráda a nehorázně se na pokračování jejich příběhu těšila. Což může být malér, pokud autor nedokáže navázat anebo udržet styl. Prostě prostor na zklamání je diametrálně větší. Ale neboj Petře, za mě si to zvládnul a možná ještě líp.

A teď pojmy a dojmy: zkusím se držet posloupnosti, ale nic neručím.
Kniha nám začíná opět smrtí Mrtvoly, trochu jsem se zarazila, že autor zkouší ten samý trik a do teď jsem se nerozhodla, jestli se mi to líbí jako dobrý podpis či reference na první díl, nebo je to otřepaný. Pak skočíme do přítomnosti a začínáme příjemnou akcičkou mezi bezďákama. Mrtvola čapl jednoho probuzeného v těle malého kluka a pak, a tady se raději přiznám, že jsem při čtení první části byla nějaká nesoustředěná a asi mi něco uteklo, kluk se neřeší a někam se ztratil. Z toho, kdo je Irena jsem jen pochopila že je probuzená a později v knize, že měla kluka u sebe a že ho pustila. No nic, jdeme dál, protože se mi konečně dostalo toho, co mi v první knize chybělo, uceleného případu. Krok za krokem sledujeme sběr informací, hledání padoucha a přípravu na jeho dopadení. No a ta akce? Palec hore. Fakt se mi líbilo, jak to začalo profesionálně a pak se díky debilnímu mobilu posralo. Protože nic nikdy není tak hladký, jak zásahy v amerických kriminálkách, kde se jen řve čistý, čistý, ale nikdo už nezařve špinavý (nebo alespoň špinavý nádobí ve dřezu). Což mi připomíná bitku v kuchyni. Jako jo byla dobrá, dobře jsem se orientovala v tom, co se děje, ale ty hlášky u toho? Některé fakt dobré, jiné meh trochu trapné. Ale celkový dojem pak zachránila bitka v pojízdném bufetu. A teď ke konci první části. Po setkání Abigeuse se Sněhurkou mi bylo jasné, že to zkusí i na Mrtvolu, a fakt jsem se těšila, co uvidíme v jeho hlavě, a Mrtvola nezklamal!

Druhou část vezmu trochu hopem. Nejdříve juchů, Doktor žije. Hodně bizarní a lehce zvrácený sex? Odvážný, ale dobrý, zapadlo to tam. A stejně to mezi nimi už v první knize jiskřilo. A když jsme se dostali na konec druhé části, kde byl připravený pro nás čtenáře super vau efekt, tak... tak nepřišel. Fakt díky Martine Bečváři, že si to vyzradil ve článku v PEVNOSTI. To už se mi stalo po druhý. Poprvé mi ukradl vau efekt sám šéfredaktor Martin Fajkus ve článku na Falešnou hodnotu od Bena Aaronovitche.

A je tu třetí část! Mrtvola si vyzkoušel pár historických období a asi jak se cítila Kristýna, než si mohla coby probuzená obstarat to správné tělo. Tenhle nápad kvituju.
Otázka přímo na autora, to s tím biomonitorem byla náhoda, nebo sis to už v první knize takhle naplánoval?
No víc už prozrazovat nebudu, myslím že jsem se tu už rozvášnila dost. Už takhle to je delší něž všechny moje slohovky ze střední.

Závěrem: roční těšení se vyplatilo. Druhý díl byl ještě lepší jak první. Plynulost děje se zlepšila a některé nelogičnosti se odstranili, jiné hodně dobře schovali. Protože po přečtení doslovu od autora jsem zjistila, že jsem si ani jednu otázku nekladla. Včetně té, co je to vortex. Ale to jen díky autorce Amandě Quick, která s tématem parapsychologie jiného smyslové vnímání hodně ve svých knihách pracuje a Vortex taky několikrát zmínila (ale stejně jsem si to raději vygooglila).
Takže Vortex místo s fyzikální anomálií, kde se čas, prostor, gravitace nechová tak, jak nás to učil strýček Newton.
A tahle kniha ve Vortexu přímo tancuje.

Lacie
12.04.2023 5 z 5

Vyšel druhý díl a tak jsem si klasicky přečetla znovu ten první, pro připomenutí. Líbil se mi ještě víc než tenkrát a zároveň jsem si přichystala otázky, které budu chtít od druhého dílu zodpovědět. Povede se autorovi vyřešit to, co mě nejvíc pálí?
Ano prosím, povede a ještě přidá nášup!
Opravdu jsem nečekala takovou promyšlenost kombinovanou s neutuchávajícím nářezem, hláškami, zbraněmi, alkoholem i sexem, nebudu psát spoilery, takže jen za mě palce nahoru a díky za psa:)

Autorovy další knížky

Petr Brožovský
česká, 1992
2022  84%Tanec papírových draků
2023  86%Krev, monstra a cukroví
2023  92%Tanec papírových draků 2: Hon
2022  95%0 Rh-

Kniha Tanec papírových draků 2: Hon je v

Právě čtených1x
Přečtených70x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených4x
Knihotéce63x
Chystám se číst16x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x