Správná věc zajímavosti

Správná věc https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419092/bmid_spravna-vec-5ae-419092.jpg 4 96 24

Strach z následků našich činů nás drží zpátky, až nejsme schopni poznat, co je správné, dokud nám to někdo nepřipomene. Jedno z hlavních témat knihy zachycuje přátelství a důvěru v člověka v dobách, kdy se může zdát, že je něco takového zcela nemožné… Úspěšnému nakladateli Johnu Bennerovi se jednoho dne dostane do rukou kniha, jejíž děj odkazuje na nespravedlivé a protizákonné jednání hlavních představitelů města. Na Johna má kniha velký vliv a pomalu si začíná uvědomovat všechny souvislosti mezi knihou a skutečností. Ví, že zda by se rozhodl knihu vydat ve svém nakladatelství, mohl by dát v sázku svoji kariéru, svobodu i bezpečí své rodiny, avšak představa, že by neučinil nic, ho netěší už vůbec.... celý text

Zajímavosti (2)

Tradičně autor Marek Hnila, po dopsání každé své knihy, pozve lidi, kteří mu byli inspirací, na večírek do baru na pivo Guinness. (jarka997)


Kniha střídá dvě linky vyprávění: liché a sudé kapitoly, které se ze začátku velice odlišují stylem. Liché jsou útržky vězňova deníku mají, i vzhledem k příběhu, působit více fiktivně. Postupně se ale svým stylem přibližují k projevu kapitol sudých. Vlivem toho se události ve Starém městě mají postavám v knize i čtenářům jevit více jako skutečnost. (alicewol)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (1)

Nové eknihy zdarma (únor)

04.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.