Rychlé šípy zajímavosti

Rychlé šípy https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99510/bmid_rychle-sipy-99510.jpg 5 2167 174

Romantická dobrodružství a veselé příhody, které chtějí prožívat snad všechny děti. Rychlé šípy vás pobaví i poučí. Aniž si to v prvé chvíli uvědomíte, budete se snažit je napodobovat, stanou se vaší učebnicí kamarádství, svornosti, odvahy, pochopení druhých, umění si za každé situace poradit. Některé příběhy se vám hlouběji vryjí do paměti. Řadu let se ke knize můžete vracet, abyste ji pak uschovali pro své děti, tak jako to dělávali vaši otcové a dědové pro vás. Můžete si ji předávat z generace na generaci jako poselství nádherného dětství, jako poklad z ryzího zlata, jako truhlu plnou dobrodružství a ušlechtilosti. Komiksové vydání.... celý text

Zajímavosti (4)

Na přání Jaroslava Foglara byl v knize vynechán díl: Rychlé Šípy zlepšují odvoz hlíny. (Red-Donald)


Obsahuje některé raritní a dřívě nevydané verze příběhů. Především prvních deset příběhů o Černých jezdcích ve druhé ze tří verzí (bez šátků). Dále tu nalezneme všechny příběhy kreslené Václavem Junkem (které byly posléze překresleny Marko Čermákem).
Tyto i mnoho dalších zajímavostí najdete v opravdu důkladné ediční poznámce Václava Noska - Windyho.
PS: Neobsahuje pouze příběh RŠ u železničního mostu, který byl nakreslen později a vydalo jej nakladatelství Ostrov jako přílohu Prvního sborníku nezávislých Foglarovců speciálně pro vložení do této knihy. (Ve 4. sborníku je pak vyjímatelná příloha obsahující třetí překreslenou verzi čtyř příběhů o Černých jezdcích, tak jak byla otiskována později a jak byla Dr. Fischerem roku 1947 překreslena pro speciální čtyřčíslo Vpředu s RŠ.) (Satan__666)


Původním záměrem Jaroslava Foglara bylo vytvořit vzdělávací, poučný, ale přitom vtipný a poutavý obrázkový seriál, který by zvedl náklad časopisu Mladý hlasatel, a zároveň by mu usnadnil vzdělávání čtenářských klubů. Jejich počet totiž narůstal a podrobná korespondenční agenda byla neúnosná. Seriál začal vycházet na konci roku 1938 a rychle si získala velkou popularitu. Původně se přitom s větším počtem dílů nepočítalo. Seriál se navíc původně jmenoval Černí jezdci.. (chaera)


Pro čtenáře Rychlých šípů přidám drobnost k přečtení : http://www.bkovarikova.cz/texty/dalsi-osobnosti/jindra-hojer-z-rychlych-sipu.htm (nightlybird)