Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni zajímavosti
Vladimír Mikeš
Sháněním jídla a především jeho přípravou je člověk schopen strávit velkou část svého času. Někteří z nás jídlo považují za nutné zlo, které pouze ruinuje peněženku nebo postavu a odvádí pozornost od jiných zábavnějších činností. Jiní se zase vyžívají v přípravě kulinářských specialit a stráví spoustu času v kuchyni nebo ve sklípku při výběru vhodného vína... Příprava jídla je chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V této knize se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od chemického složení potravin přes to, proč se řízky mají klepat či proč vzniká karamel až po to, zda instantní čínské polévky skutečně škodí zdraví.... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost, ocenění knihy, související novinky, ani citáty.
Štítky knihy
chemie potraviny populárně-naučné publikace
Kniha Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni je v
Právě čtených | 1x |
Přečtených | 26x |
Čtenářské výzvě | 3x |
Knihotéce | 22x |
Chystám se číst | 31x |
Chci si koupit | 10x |
dalších seznamech | 2x |