Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni
Vladimír Mikeš
Sháněním jídla a především jeho přípravou je člověk schopen strávit velkou část svého času. Někteří z nás jídlo považují za nutné zlo, které pouze ruinuje peněženku nebo postavu a odvádí pozornost od jiných zábavnějších činností. Jiní se zase vyžívají v přípravě kulinářských specialit a stráví spoustu času v kuchyni nebo ve sklípku při výběru vhodného vína... Příprava jídla je chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V této knize se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od chemického složení potravin přes to, proč se řízky mají klepat či proč vzniká karamel až po to, zda instantní čínské polévky skutečně škodí zdraví.... celý text
5 | 4 | |
4 | 5 | |
3 | 6 | |
2 | 1 | |
1 | 0 | |
odpad | 0 |
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.
Štítky knihy
chemie potraviny populárně-naučné publikace
Kniha Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni je v
Právě čtených | 1x |
Přečtených | 26x |
Čtenářské výzvě | 3x |
Knihotéce | 22x |
Chystám se číst | 31x |
Chci si koupit | 10x |
dalších seznamech | 2x |