Parker Pyne zasahuje zajímavosti

Parker Pyne zasahuje https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61099/bmid_parker-pyne-zasahuje-RR7-61099.jpeg 4 224 26

Trápí vás nějaký problém? Nemusíte se bát, Parker Pyne je s vámi… Státní úředník na penzi na první pohled sice nijak zvlášť neupoutá, něčím ale přece vyniká: celý život se věnoval statistice, a tak dokáže léčit lidská srdce. Nesmysl? Kdepak! Práce s čísly ho přivedla k názoru, že – podobně jako s nemocí – jakmile známe podstatu neduhu, lze se s ním vypořádat. A tak dokáže pomoci ženě, jejíž manžel si našel mladší náhradu; muži, kterého manželka přehlíží; vystaví dva samotáře dobrodružstvím, až pochopí výhody života ve dvou; umožní nenápadnému úředníčkovi, aby se stal tajným kurýrem a zachráncem dámy v nesnázích... Ale nebyla by to Agatha Christie, kdyby také nedošlo k odhalení zloděje, podvodníků, či dokonce vraha! 2. vydání... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Parker Pyne Investigates , 1934


více info...

Zajímavosti (2)

Ve sbírce se objevuje povídka Smrt na Nilu, ta však nemá nic společného se stejnojmenným detektivním románem, ve kterém vystupuje malý Belgičan Hercule Poirot. (Bája89)


Ve sbírce Parker Pyne zasahuje se čtenář poprvé setkává se slečnou Lemonovou a Ariadnou Oliverovou, které se později objevily i v příbězích s Herculem Poirotem. (Bája89)