Papírová města zajímavosti

Papírová města https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205749/bmid_papirova-mesta-y1S-205749.jpg 4 3697 722

V Paper Towns se vám dostane příběhu o dospívání. Margo už se dávno s Quentinem nebaví a přátelí se s jinými, a na škole je považována za legendu. Může za to zejména její nespoutanost a časté dobrodružné několikadenní výpravy, kdy její rodiče šílí strachy i vzteky. Jednoho dne však Margo nečekaně zaklepe na Quentinovo okno a uprostřed noci ho vtáhne do jednoho z margovského dobrodružství. Druhý den se Margo neukáže ve škole, pak ani další. A Quentin zjistí, že pro něj zanechala vodítko, jak ji najít… Quentin začne pátrat a čím víc se noří do záhadného zmizení, tím méně si je jistý, kým vlastně Margo byla a jestli ji vůbec znal. Co vlastně chce on sám? A co jsou papírová města, na která Quentin ve spojitosti s Margo neustále naráží?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro děti a mládež

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Paper Towns , 2008


více info...

Zajímavosti (5)

Podle knížky vyšel i film ze stejným názvem. (AnetaM)


Nakladatelství YOLI oznámilo vydání již třetí verze této knihy a to s filmovou obálkou, na níž můžeme vidět Margo i Quentina. (Adele02)


Ve filmovém zpracování si zahrají Nat Wolff a Cara Delevigne. (Adele02)


Kniha vyjde jako paperbacková verze (YOLI) s originální obálkou i s tvrdými deskami a přebalem (Edice Světový bestseller) v podobném duchu jako předešlé knihy od Johna Greena. (bookshelf)


Ocenění

2009 - Edgar Allan Poe Awards (Best Young Adult (Nejlepší kniha pro mládež))