Mrtví se přicházejí někdy rozloučit zajímavosti

Mrtví se přicházejí někdy rozloučit https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193649/mrtvi-se-prichazeji-nekdy-rozloucit-193649.jpg 3 16 16

Povídkový soubor Mrtví se přicházejí někdy rozloučit je výběr Pochových povídek z let 2002 až 2007. Hororové příběhy nás nechávají zabřednout do mystického neznáma, které se rozprostírá kolem nás a o kterém mnozí nevíme. Poch před námi otevírá světy plné podivných, vědecky dosud neověřených záhad. Klade otázky; za neviditelnou oponou reality, co se tam děje? Proč z neviditelných míst přicházejí? A proč někteří mohou vnímat a vidět a komunikovat s neznámem? Poch nás ujišťuje, že ale také existují lidé, kteří tuto schopnost nejen že mají, ale jsou navíc obdařeni zvláštními schopnostmi, jako v povídce Metamorphosis, kdy hlavní hrdinka získává skutečně zvláštní a unikátní schopnost. Poch naznačuje, že nemusí to být pouze bytosti tam z venku, které nám pomáhají, ale můžeme to být i my. V povídce Cesta starého mládence je hlavním hrdinou mladý inženýr programátor, který pomáhá řešit dávnou vraždu. V příběhu nazvaném Neviditelná láska autor naznačuje, že když někdo opravdu chce tak může s milovanou bytostí skutečně zůstat až na věky. V jiné povídce podivínský sběratel je majitelem mnoha vzácných kamenů, ale jakým způsobem se jeho sbírka rozrůstá, to se čtenář dozví v příběhu nazvaném Hrůzný Věštec.... celý text

Zajímavosti (6)

Povídka Matně sametový povrch je s největší pravděpodobností opsaná a poněkud upravená povídka Lidé od vedle autorky Pauline C. Smithové. (PanPredseda)


Ve zveřejněném popisu knihy je zmíněna povídka Cesta starého mládence. Kniha povídku s tímto názvem vůbec neobsahuje. Podle naznačeného děje se může jednat o povídku Setkání o Štědrovečerní noci. (PanPredseda)


Podle informace v knize jde o soubor povídek z let 2002 až 2007. (PanPredseda)


Zatímco na přebalu a hřbetu je uveden název Mrtví se přicházejí někdy rozloučit, uvnitř knihy je použit název Mrtví se někdy přijdou rozloučit, což je také replika jedné z postav v povídce Neviditelná láska. V této povídce je věta vytištěna s překlepem: Mrtví se někdy přiijdou rozloučit. (PanPredseda)


Povídka Hrůzný věštec z této knihy je očividným plagiátem povídky Hrůzný stařec od H. P. Lovecrafta (respektive jejího českého překladu od Fr. Jungwirtha). I přes tento fakt je kniha prodávána. (PanPredseda)


Autor knihu napsal od půlky října do půlky prosince roku 2001.Kniha dlouho, téměř šest let, ležela v šuplíku až se nakonec našla ochotná skupina donátorů, které text zaujal a zaplatili jeho vydání. Robert Poch je velmi skromný, pokorný, tichý a velmi sečtělý člověk. Vyhýbá se jakékoli aktivitě na internetu, tedy až na jedno, jediné co má je email. Dosud nemá ani počítač! I kniha povídek byla sepsána rukou! A pak přepsána přáteli na počítači. (horrorove3902)