Labužníkovy historky zajímavosti
Vladimír Poštulka
https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73055/labuznikovy-historky-73055.jpg
4
13
4
Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel – mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost, ocenění knihy, související novinky, ani citáty.
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2007 | Dějiny pornografie v datech |
2011 | Labužníkovy historky |
2008 | Blues pro Stalina |
2014 | Hřbitovní kvítí na smetaně |
2002 | 100 nejslavnějších receptů světa |
Kniha Labužníkovy historky je v
Právě čtených | 1x |
Přečtených | 20x |
Čtenářské výzvě | 1x |
Doporučených | 2x |
Knihotéce | 10x |
Chystám se číst | 10x |
Chci si koupit | 3x |
dalších seznamech | 1x |