zelenina
štítky
263 knih
Jarní a zimní zeleninové menu 2010, Pavla Momčilová
Česká zelenina je náš národní poklad, který mnozí z nás nedoceňují a dávají přednost dovozním a exotickým druhům. Již naši předkové věděli, že pro zdraví je nejcennější to, co roste pěkně doma na zahrádce či políčku. Dne... více
Cukety 2008, Lenka Požárová
když existuje cuketových receptů spousta, autorku ke kuchařce donutili samotní čtenáři. Její recepty jsou zkrátka nevšední a plné nápadů. Netradiční kombinace, skvělá chuť a jednoduchá příprava. Od cuketových jednohubek,... více
Dýně - 50 snadných receptů 2014, Mario Grazia
Dýně jsou sladké – ale nenechme se zmást: dužina ve skutečnosti obsahuje cukru velmi málo, zatímco vody až 94 %. Jsou zvláště bohaté na antioxidanty, vitaminy (především vitamin A a C) a minerály, jako draslík, fosfor, v... více
Babiččina spižírna nad zlato 2014, Renato Magát
Především zavařování, skvělé tipy. Kniha obsahuje velké množství zajímavých receptů na zavařování ovoce a zeleniny, na přípravu džemů, marmelád, sirupů, čajů a likérů. Najdete v ní také tipy na uchovávání masa, nápady na... více
Ovoce a zelenina ve skle 1972, Marie Havelková
288 zavařovacích návodů a kuchařských předpisů. 2. vydání. více
Zavařujeme po celý rok 1982, Lea Filipová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Jídlo jako lék 1996, Earl Mindell
Jedná se o publikaci v níž autor krok za krokem objasňujem jak správná výživa působí preventivně a léčebně. Dr.Mindell čtenáře seznamuje se složením potravin, zeleniny, ovoce a s jejich hlavními léčebnými efekty na různé... více
Jídlo jako lék 2005, Edgar Cayce
Jak se stravovat, aby jsme zůstali dlouho zdraví a vitální? Které jídla nám škodí a které prospívají? Vynikající rady nejslavnějšího amerického léčitele E. Cayceho více
Úroda bez chémie: Ako pestovať, skladovať, upravovať ovocie a zeleninu prirodzenou cestou 1991, J. B. Harrison
Je vzácnosťou nájsť skúseného farmára, ktorý uplatňuje organické pestovanie plodín v praxi a ktorý je aj rovnako dobrým teoretikom. John B. Harrison túto schopnosť kombinovať teóriu s praxou má. více
Dýně - To nejlepší z podzimní úrody 2015, Martina Kittler
Koupili jste si dýni - co teď s ní? Zase dýňovou polévku? Co takhle si místo ní připravit dýňové lasagne, thajský dýňový kotlík s kari nebo dýňové ratatouille? Nechte se překvapit, co všechno se dá z barevných obrů uvaři... více
Zelenina - Rady pěstitelům 2005, Radoslav Šrot
Životní prostředí kolem nás je značně narušeno. Jeho zlepšení v současné době je a i v budoucnu zůstane jedním z hlavních úkolů celé lidské společnosti. V této knížce se v 88 radách dočtete, jak si takovou zeleninu můžet... více
Ovocie a zelenina 2008, Angela Maria Mauri
Dôkladné zoznámenie sa s potravinami rastlinného pôvodu, predovšetkým s ovocím a so zeleninou, nám umožní spoznať nové či netradičné chute alebo sa vrátiť k tým zabudnutým. Ich znovuobjavením nielen rozmaznáme svoje chuť... více
Dědeček má opět slovo 1994, Susanne Bruns
Dalších sto osvědčených rad a nápadů pro zahrádkáře. více
Zahrádkářova čítanka - Biodynamické pěstování zeleniny a ovoce 2010, Luděk Přikryl
Kniha vede čtenáře k pěstování plodin "bez chemie", ale současně mu také poodhalit životní a silové zákonitosti panující v růstu rostlin. Respektování těchto zákonitostí je základem tzv. biologicko-dynamického způsobu pě... více
Brambory, rýže, těstoviny, zelenina, saláty 1994, kolektiv autorů
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Vaření III 1969, Maryna Klimentová
Další svazek seznamuje dívky a mladé ženy se základními druhy potravin, které potřebují k přípravě pokrmů. Jsou to tuky, brambory, zelenina, luštěniny, houby, ovoce, obiloviny a základní těsta. více
Stévie - přírodní alternativa cukru a sladidel 2013, Barbara Simonsohn
Stévie je sladký požitek bez výčitek, a tím skutečná alternativa cukru a umělých sladidel. Osladí bez kalorií, nemá vedlejší účinky a dodá důležité minerální látky a vitaminy k posílení imunitního systému. Je ideální při... více
Za studena lisované šťávy 2019, Cinzia Trenchi
Máte rádi ovoce a zeleninu? Nebo naopak hledáte způsob, jak byste svou stravu mohli obohatit? Tato kniha je plná nápadů a receptů, jak toho můžete dosáhnout. Obyčejné rajče můžete proměnit na skvělý a chutný koktejl, kt... více
Zdravé pomazánky 2020, Kateřina Slabíková
Kniha nabízí přes sto druhů pomazánek zařazených do sedmi kategorií. Máte jedinečnou příležitost si připravit pomazánky luštěninové, zeleninové, rybí, tvarohové, sýrové, z obilovin a semínek a se šmakounem. Pomazánky ... více
Saláty 2007, Enkhuizen Minkowski
Saláty jsou chutné a nabízejí nejrůznější formy využití. V malém množství jsou vynikající přílohou, a naopak se zajímavou oblohou poslouží i jako hlavní chod. Obsahuje i krásné obrázky na 96 stranách. více