zelenina

štítky

263 knih


Jarní a zimní zeleninové menu 67% Jarní a zimní zeleninové menu 2010, Pavla Momčilová

Česká zelenina je náš národní poklad, který mnozí z nás nedoceňují a dávají přednost dovozním a exotickým druhům. Již naši předkové věděli, že pro zdraví je nejcennější to, co roste pěkně doma na zahrádce či políčku. Dne... více


Cukety 87% Cukety 2008, Lenka Požárová

když existuje cuketových receptů spousta, autorku ke kuchařce donutili samotní čtenáři. Její recepty jsou zkrátka nevšední a plné nápadů. Netradiční kombinace, skvělá chuť a jednoduchá příprava. Od cuketových jednohubek,... více


Dýně - 50 snadných receptů 53% Dýně - 50 snadných receptů 2014, Mario Grazia

Dýně jsou sladké – ale nenechme se zmást: dužina ve skutečnosti obsahuje cukru velmi málo, zatímco vody až 94 %. Jsou zvláště bohaté na antioxidanty, vitaminy (především vitamin A a C) a minerály, jako draslík, fosfor, v... více




Babiččina spižírna nad zlato 93% Babiččina spižírna nad zlato 2014, Renato Magát

Především zavařování, skvělé tipy. Kniha obsahuje velké množství zajímavých receptů na zavařování ovoce a zeleniny, na přípravu džemů, marmelád, sirupů, čajů a likérů. Najdete v ní také tipy na uchovávání masa, nápady na... více


Ovoce a zelenina ve skle 80% Ovoce a zelenina ve skle 1972, Marie Havelková

288 zavařovacích návodů a kuchařských předpisů. 2. vydání. více


Zavařujeme po celý rok 73% Zavařujeme po celý rok 1982, Lea Filipová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Jídlo jako lék 87% Jídlo jako lék 1996, Earl Mindell

Jedná se o publikaci v níž autor krok za krokem objasňujem jak správná výživa působí preventivně a léčebně. Dr.Mindell čtenáře seznamuje se složením potravin, zeleniny, ovoce a s jejich hlavními léčebnými efekty na různé... více


Jídlo jako lék 80% Jídlo jako lék 2005, Edgar Cayce

Jak se stravovat, aby jsme zůstali dlouho zdraví a vitální? Které jídla nám škodí a které prospívají? Vynikající rady nejslavnějšího amerického léčitele E. Cayceho více


Úroda bez chémie: Ako pestovať, skladovať, upravovať ovocie a zeleninu prirodzenou cestou 100% Úroda bez chémie: Ako pestovať, skladovať, upravovať ovocie a zeleninu prirodzenou cestou 1991, J. B. Harrison

Je vzácnosťou nájsť skúseného farmára, ktorý uplatňuje organické pestovanie plodín v praxi a ktorý je aj rovnako dobrým teoretikom. John B. Harrison túto schopnosť kombinovať teóriu s praxou má. více


Dýně - To nejlepší z podzimní úrody 50% Dýně - To nejlepší z podzimní úrody 2015, Martina Kittler

Koupili jste si dýni - co teď s ní? Zase dýňovou polévku? Co takhle si místo ní připravit dýňové lasagne, thajský dýňový kotlík s kari nebo dýňové ratatouille? Nechte se překvapit, co všechno se dá z barevných obrů uvaři... více


Zelenina - Rady pěstitelům 60% Zelenina - Rady pěstitelům 2005, Radoslav Šrot

Životní prostředí kolem nás je značně narušeno. Jeho zlepšení v současné době je a i v budoucnu zůstane jedním z hlavních úkolů celé lidské společnosti. V této knížce se v 88 radách dočtete, jak si takovou zeleninu můžet... více


Ovocie a zelenina 80% Ovocie a zelenina 2008, Angela Maria Mauri

Dôkladné zoznámenie sa s potravinami rastlinného pôvodu, predovšetkým s ovocím a so zeleninou, nám umožní spoznať nové či netradičné chute alebo sa vrátiť k tým zabudnutým. Ich znovuobjavením nielen rozmaznáme svoje chuť... více


Dědeček má opět slovo 90% Dědeček má opět slovo 1994, Susanne Bruns

Dalších sto osvědčených rad a nápadů pro zahrádkáře. více


Zahrádkářova čítanka - Biodynamické pěstování zeleniny a ovoce 90% Zahrádkářova čítanka - Biodynamické pěstování zeleniny a ovoce 2010, Luděk Přikryl

Kniha vede čtenáře k pěstování plodin "bez chemie", ale současně mu také poodhalit životní a silové zákonitosti panující v růstu rostlin. Respektování těchto zákonitostí je základem tzv. biologicko-dynamického způsobu pě... více


Brambory, rýže, těstoviny, zelenina, saláty 80% Brambory, rýže, těstoviny, zelenina, saláty 1994, kolektiv autorů

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Vaření III 80% Vaření III 1969, Maryna Klimentová

Další svazek seznamuje dívky a mladé ženy se základními druhy potravin, které potřebují k přípravě pokrmů. Jsou to tuky, brambory, zelenina, luštěniny, houby, ovoce, obiloviny a základní těsta. více


Stévie - přírodní alternativa cukru a sladidel 60% Stévie - přírodní alternativa cukru a sladidel 2013, Barbara Simonsohn

Stévie je sladký požitek bez výčitek, a tím skutečná alternativa cukru a umělých sladidel. Osladí bez kalorií, nemá vedlejší účinky a dodá důležité minerální látky a vitaminy k posílení imunitního systému. Je ideální při... více


Za studena lisované šťávy 90% Za studena lisované šťávy 2019, Cinzia Trenchi

Máte rádi ovoce a zeleninu? Nebo naopak hledáte způsob, jak byste svou stravu mohli obohatit? Tato kniha je plná nápadů a receptů, jak toho můžete dosáhnout. Obyčejné rajče můžete proměnit na skvělý a chutný koktejl, kt... více


Zdravé pomazánky 70% Zdravé pomazánky 2020, Kateřina Slabíková

Kniha nabízí přes sto druhů pomazánek zařazených do sedmi kategorií. Máte jedinečnou příležitost si připravit pomazánky luštěninové, zeleninové, rybí, tvarohové, sýrové, z obilovin a semínek a se šmakounem. Pomazánky ... více


Saláty 100% Saláty 2007, Enkhuizen Minkowski

Saláty jsou chutné a nabízejí nejrůznější formy využití. V malém množství jsou vynikající přílohou, a naopak se zajímavou oblohou poslouží i jako hlavní chod. Obsahuje i krásné obrázky na 96 stranách. více