víno

štítky

210 knih


Kouzlo vína Languedoku 0% Kouzlo vína Languedoku 2012, Zdenek Červenka

Tahle knížka je pozoruhodná tím, že nám připomíná, že vychutnávat si vína od vinaře, kterého znám, se kterým jsem se setkal a o víně pohovořil, znamená učinit v poznávání vína pěkný krok kupředu. Projít se vinicí, ze kte... více


Nová vinařská abeceda 0% Nová vinařská abeceda 1995, Jaroslav Pátek

Kniha se věnuje především výrobě vína od sklizně po lahvování. V samostatné kapitole se probírá způsob hodnocení vín, včetně práce hodnotících komisích. více


Historie Valtických vinných trhů 1967-2016 0% Historie Valtických vinných trhů 1967-2016 2017, Jan Otáhal

Autor Ing. Jan Otáhal shromažďoval historické dokumenty od 60. let minulého století. Letos připomínáme již 50. ročník této nejstarší, nejnavštěvovanější a nejprestižnější celostátní výstavy vín s mezinárodní účastí. Každ... více




Vinařský slovník 0% Vinařský slovník 2002, kolektiv autorů

Obsáhlá publikace na jejímž vzniku se podílely známé vinařské osobnosti jako prof. Kraus, Ing. Michlovský či Richard Stávek. Kniha obsahuje i skoro stostránkový anglicko-český rejstřík. více


In vino veritas aneb Víno & pravda, zdraví, sex, humor 0% In vino veritas aneb Víno & pravda, zdraví, sex, humor 2011, kolektiv autorů

Kniha ,,In vino veritas,, je naprosto unikátní nejen svým pojetím, ale i obsahem. Pravdy a mýty o víně každého zaujmou a vhodným způsobem i poučí, aby se mohl při výběru a konzumaci chovat kultivovaně a zasvěceně. Každý,... více


Pestovanie viniča a produkcia vína na Slovensku v minulosti 0% Pestovanie viniča a produkcia vína na Slovensku v minulosti 1986, Štefan Kazimír

Vinohradníctvo je v súbore poľnohospodárskej výroby na Slovensku dôležitým odvetvím a víno z niektorých naších lokalít má oddávna dobrú povesť aj v zahraničí. Táto práca je prvým syntetickým spracovaním historického v... více


Abeceda vína 0% Abeceda vína 2003, Zdeněk Kuttelvašer

Tato publikace má ambici napomoci vinařům i milovníkům vína při osvojování si umění mu porozumět. Je koncipována tak, aby v závislosti na předchozích znalostech i zkušenostech umožnila "začátečníkům" i "pokročilým" postu... více


Európske biele vína % Európske biele vína 2006, kolektiv autorů

Táto kniha vás prevedie pestrým svetom európskych bielych vín a oboznámi vás s pestovateľskými oblasťami, slávnymi výrobcami vína a odrodami viniča: Műller Thurgau, Chardonnay, Rulandské sivé, Sauvignon blanc, Tramín čer... více


Nová škola vína 0% Nová škola vína 2003, Jens Priewe

Taková kniha o víně tu ještě nebyla! S družicovými mapami vinařských zemí, s leteckými snímky vinařských oblastí světa a s počítačovými obrázky skrytých pochodů výroby vína. A také s výkladem opravdového vinařského exper... více


Mělnické přípitky po 100 letech: Vinařský bedekr k výročí vinobraní na Mělníce 0% Mělnické přípitky po 100 letech: Vinařský bedekr k výročí vinobraní na Mělníce 2013, Jaromír Tůma

Víno je na vzestupu a to nejen v grafech spotřeby. Víno stoupá především na společenském žebříčku, už se nejen pije, ale je zkoumáno, probíráno, hodnoceno v květnatých diskusích, které obohacují ducha jakož i jazyk český... více


Európske červené vína % Európske červené vína 2007, kolektiv autorů

Príručka pre milovníkov vín zahŕňa: prehľad pestovateľských oblastí a slávnych európskych výrobcov červených vín, klasifikáciu a kategórie vín, odrody viniča a najslávnejšie moky,mapky vinohradníckych oblastí vrátane slo... více


Víno moja vášeň 0% Víno moja vášeň 2003, Fedor Malík

V poradí tretia kniha zaujímavého rozprávania o zahraničných a domácich vínach, tak ako ich hodnotil, degustoval a napokon opísal najznámejší slovenský enológ profesor Fedor Malík. Zážitky z medzinárodných prehliadok, ko... více


Z dejín a súčasnosti tokajského vinohradníctva a vinárstva 0% Z dejín a súčasnosti tokajského vinohradníctva a vinárstva 2009, Juraj Žadanský

Prvá komplexnejšie dokumentujúca monografia o Tokajskom vinohradníctve a vinárstve. Má desať kapitol, ktoré sú bohato ilustrované historickým i súčasným dokumentačným materiálom z tokajskej oblasti. V historickej časti p... více


Lexikon chemického složení vína 0% Lexikon chemického složení vína 2015, Miloš Michlovský

Lexikon chemického složení vína našeho předního vinařského odborníka je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled chemických látek, které dosud byly ve víně nalezeny. Pojednává i o jejich množství a význ... více


Oškvarky vo fľaši 0% Oškvarky vo fľaši 2006, Fedor Malík

Sto fejtónov o víne od popredného slovenského enológa, znalca domácich a svetových vín umožňujú čitateľovi nahliadnuť priamo do vinárskej kuchyne. Autor opisuje svoje vinárske a gurmánske zážitky a dáva vzácne rady, aké ... více


Průvodce vínem 2013-2014 XV. ročník 0% Průvodce vínem 2013-2014 XV. ročník 2013, Libor Jan

Průvodce vínem nabízí popis vinařských oblastí a poskytne vám přehled jednotlivých odrůd letošních nejlepších moravských a českých vín na základě výsledků vinařské soutěže TOP 77, která se organizuje každoročně už 15 let... více


Vesele i vážně o mělnickém víně 0% Vesele i vážně o mělnickém víně 1969, Jindřich Hauft

Povídky a básně českých autorů o víně a Mělnicku (Jan Neruda, Kamil Bednář, Miloš Jirko, Jaroslav Seifert, A. C. Nor, Jaroslav Nečas, Karel Čapek, Jan Goldhammer ...), aforismy, citáty, návody, koštérský slovník více


Bílé víno - průvodce pro znalce 0% Bílé víno - průvodce pro znalce 2002, Godfrey Spence

Odborné informace o degustaci, podávání a skladování vín. Procházka vinicemi celého světa. Výběr nejlepších značek bílých vín. více


O víne: Historia naturalis. Liber XIV % O víne: Historia naturalis. Liber XIV 2020, Gaius Plinius Secundus

Ide o prvý slovenský preklad Plinia Staršieho, najučenejšieho Rimana 1. storočia po Kr., ktorý prináša cenné poznatky z histórie rímskeho vinohradníctva a vinárstva. Čitateľ sa môže dozvedieť o charaktere a pestovaní vin... více


Víno v proudu času % Víno v proudu času 2023, Jaroslav Malina

Kniha vycházející z nejnovějších archeologických, historických a enologických výzkumů a poznatků ukazuje, že víno prostupuje dějinami lidstva, že jde o nadčasový biologický a kulturní fenomén, který vždy a všude vymezova... více